Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δίκη Χρυσής Αυγής – Προκλητική η εισαγγελέας αθωώνει τους Ναζί, ζητά μόνο την ενοχή του Ρουπακιά!

Σε μια άκρως προκλητική εισήγηση, με την οποία στην ουσία υιοθετεί την επιχειρηματολογία των χρυσαυγιτών, η εισαγγελέας της Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αδαμαντία Οικονόμου ζήτησε την ενοχή μόνο του Γιώργου Ρουπακιά!

Έτσι ζήτησε ουσιαστικά την απαλλαγή όλων των υπόλοιπων 17 κατηγορούμενων για την κατηγορία της συνέργειας στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό ο Ρουπακιάς έδρασε μόνος του σε ήρεμη ψυχική κατάσταση χωρίς να έχει προκληθεί από το θύμα το οποίο έπληξε «με απόλυτη επιτυχία».

Υιοθετεί τα χρυσαυγίτικα επιχειρήματα

Κατά την εισαγγελική λειτουργό ο Ρουπακιάς έδρασε μόνος του σε ήρεμη ψυχική κατάσταση χωρίς να έχει προκληθεί από το θύμα το οποίο έπληξε «με απόλυτη επιτυχία».

Η κ. Οικονόμου αποδέχεται επί της ουσίας τα ψευδεπίγραφα και παραπλανητικά επιχειρήματα των νεοναζί, υποστηρίζοντας πως δεν υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του μουσικού, δεν ήταν στοχοποιημένος από την Χρυσή Αυγή η οποία δεν θα είχε όφελος αλλά αντιθέτως ζημιά από μια τέτοια πράξη.

Κατά την κ. Οικονόμου ούτε ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος ούτε ο βουλευτής της περιοχής Ιωάννης Λαγός έδωσαν εντολή για όσα έγιναν τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι ούτε όμως και τα μέλη της Τοπικής που κινητοποιήθηκαν εκείνο το βράδυ -νομίζοντας οι περισσότεροι πως θα μοιράσουν τρόφιμα- ήξεραν το αποτέλεσμα της παρέμβασης του Γιώργου Ρουπακιά.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, ούτε διευκόλυναν το δράστη της δολοφονίας, ούτε καν θα μπορούσαν να τον αποτρέψουν καθώς όλα έγιναν ταχύτατα!

Μεταξύ των κατηγορουμένων που η κ. Οικονόμου ζήτησε απαλλαγή για την υπόθεση Φύσσα είναι και ο «πυρηνάρχης» της Τοπικής Νίκαιας αλλά και το στέλεχος της οργάνωσης.

Οργή από τη Μάγδα Φύσσα

Μετά τη σκέλος αυτό της αγόρευσης της εισαγγελέως, η μητέρα του θύματος, Μάγδα Φύσσα δήλωσε έξω από το δικαστήριο: «Δεν είδαν τίποτα όλο αυτό το διάστημα; Αθωώνουν τους εγκληματίες. Ποσό να αντέξουμε;».