Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Προκλητικός ο εγκληματίας-φασίστας Λαγός, επιτέθηκε με ύβρεις στη Μάγδα Φύσσα

Με αισχρές ύβρεις κατά της Μάγδας Φύσσα, μητέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, επιτέθηκε μέσα στο δικαστήριο ο εγκληματίας ναζιστής Γιάννης Λαγός.

Η δίκη της εγκληματικής-ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή συνεχίστηκε σήμερα μέσα σε κλίμα έντασης, με τους χρυσαυγίτες να προκαλούν σε κάθε ευκαιρία.

Σήμερα κλήθηκε από το δικαστήριο να καταθέσει η αυτόπτης μάρτυρας, τότε φοιτήτρια του Πολυτεχνείου, Δήμητρα Ζώρζου, η οποία και επιβεβαίωσε στην κατάθεση της το οργανωμένο της επίθεσης στην δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Αναφέρθηκε στο ενιαίο της επίθεσης που αποτελούνταν από κάποιες φάσεις, με χτυπήματα, στην προσπάθεια να καθυστερήσουν μέχρι να έρθει το αυτοκίνητο με τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά. «Υπήρχε ομοιομορφία, μια παύση, στην αρχή έρχονται από Κεφαλληνίας, μετά από Ξάνθου, κυκλωτική κίνηση από δύο κατευθύνσεις. Σε τρίτο στάδιο μπαίνει και ο Ρουπακιάς με το αμάξι (…) ήρθε για να σκοτώσει γιατί είχε μαχαίρι…» κατέθεσε.

Επανέλαβε για το τάγμα εφόδου με τα 20-30 άτομα που φορούσαν ρούχα παραλλαγής, μαύρες μπλούζες ενώ κρατούσαν κράνη και ρόπαλα. Σε ερωτήσεις του δικαστηρίου για τους πυρηνάρχες της ΧΑ απαντησε ότι «όταν έχουμε τοπική ομάδα είναι αυτός που ηγείται».

Να υπογραμμιστεί ότι η σημαντική αυτή μάρτυρας αναγνώρισε στον σωματότυπο του κατηγορούμενου χρυσαυγίτη Ι. Καζαντζόγλου, τον συνοδηγό του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γ. Ρουπακιά. Η μάρτυρας και σήμερα επιβεβαίωσε στο δικαστήριο ότι απειλήθηκε και ότι έγινε προσπάθεια να την τρομοκρατήσουν.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «απειλήθηκα και όταν έδωσα τη συμπληρωματική κατάθεση και αργότερα στις ανακρίτριες ξεκίνησαν τηλέφωνα που δε μου μιλούσαν αλλά ήταν καθημερινά. Στην πρώτη δικάσιμο που βγήκαν από το “Πρώτο Θέμα” τα ονόματα των μαρτύρων, ξεκίνησαν τα τηλέφωνα και όταν είπα στο δικαστήριο τι συμβαίνει σταμάτησαν και από τον Καζαντζόγλου στο δικαστήριο απειλήθηκα. Έχω δεχτεί και στο facebook απειλητικά μηνύματα “θα σε βρούμε, θα σε σκοτώσουμε, μιλάς εσύ για τη ΧΑ…”». Μάλιστα απαντώντας στην Πρόεδρο για το αν φοβήθηκε είπε «Φυσικά. Και ακόμα φοβάμαι αλλά όλο αυτό ήταν πάνω από μένα, δεν μπορούσα να δω κάποιος να σκοτώνει έναν άνθρωποι και να μη κάνω τίποτα…»

Ειδικότερα, η μάρτυρας, περιγράφοντας το ενιαίο της δολοφονικής επίθεσης του τάγματος εφόδου στον Παύλο Φύσσα, είπε μεταξύ άλλων: «Από τους χρυσαυγίτες, τα 20-30 άτομα περνάνε στη δικιά μας πλευρά. Περίπου τρία άτομα χτυπούσαν τον καθένα (φίλους Φύσσα και τον Φύσσα) με κράνη και ρόπαλα και κάποια στιγμή υπάρχει μια μικρή παύση όσο τους χτυπάνε. Οι υπόλοιποι είναι μοιρασμένοι στο διάζωμα, υπάρχει ταραχή, βουή, συνεχίζουν και βρίζουν. Στην παύση, αυτοί που χτυπούσαν περνάνε στο διάζωμα απέναντι και ακούγεται από τους 20-30 “θα σας σκοτώσουμε” και κάποιος από τα παιδιά φωνάζει “φύγετε, ρε φασίστες”. Εγώ στην παύση είμαι ακριβώς όρθια στο παγκάκι, διαγώνια είναι η Ξάνθου και παρατηρώ από την Ξάνθου από τα μονά προς τα ζυγά να τρέχει ένας άντρας και να πηγαίνει να κρύβεται στο διάζωμα, δίπλα από ένα κάδο, υπάρχει και άλλος ένας. Μαύρες μπλούζες με ασπρόμαυρη παραλλαγή, μοιάζουν πολύ και στο σωματότυπο, μελαχρινοί και όσο είναι κρυμμένοι πάνε από πίσω, χτυπάνε τον Φύσσα στην πλάτη και εκείνη τη στιγμή καμιά δεκαριά άτομα συνεχίζουν και τους χτυπάνε και κάποια παιδιά από τους φίλους του χτυπάνε σε βιτρίνα. Εκείνη τη στιγμή περνάει από τα δεξιά μου με φόρα ένα ασημί αυτοκίνητο (Ρουπακιάς) και σταματάει στο μέσο του τετραγώνου, στο σημείο που βρίσκεται ο Φύσσας. Οι φίλοι του είναι πιο κοντά στη βιτρίνα και ο Παύλος πιο κοντά στη στάση. Όταν ερχόταν το αυτοκίνητο νόμιζα ότι ήταν της ασφάλειας και αφού σταματάει το αμάξι 2-3 από αυτούς που χτυπούσαν, έχουν μπει σε ημικύκλιο. Εκεί βγαίνει ένας άντρας κάνει δυο-τρία βήματα, πάει στον Παύλο, τον παίρνει αγκαλιά και γυρίζει στο αμάξι και την ώρα που πάει να μπει, εμφανίζονται δύο αστυνομικοί που πάνε στον Παύλο και εκείνος τους φωνάζει “πιάστε τον, με μαχαίρωσε”…».

Προς το τέλος της διαδικασίας η Μάγδα Φύσσα ζήτησε από τους συνηγόρους υπεράσπισης των χρυσαυγιτών να σταματήσουν να αναφέρονται στον Παύλο ως «μακαρίτη», καθώς δεν πέθανε αλλά δολοφονήθηκε.

Στην παρατήρηση αυτή αντέδρασε ο Γιάννης Λαγός ο οποίος με βαρύτατες εκφράσεις της είπε: πως «είσαι επάγγελμα Μάγδα Φύσσα» φωνάζοντας της «άντε γαμήσου» . Ακόμη και την στιγμή τον μετέφεραν εκτός της δικαστικής αίθουσας, βάζοντας του χειροπέδες, ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής δεν σταμάτησε να φωνάζει.

Αλήθειες και ψέματα για το λιμό στην Ουκρανία, Νίκος Μόττας

Μοιραστείτε το: