Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δίκη Χρυσής Αυγής: Προσπάθεια διαφοροποίησης του Ν. Μίχου από Μιχαλολιάκο – Λαγό

Δίκη Χρυσής Αυγής: Υπό το βάρος και των συντριπτικών στοιχείων που αποκαλύπτονται στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, οι κατηγορούμενοι και οι υπερασπιστές τους αναγκάζονται να ελίσσονται με διάφορους τρόπους και να διαφοροποιούνται. Έτσι, σήμερα στη δίκη σημειώθηκε… στροφή στους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του Ν. Μίχου, πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή Εύβοιας και νυν «ανεξάρτητου».

Στην αρχή της δικασίμου, παρόντος του κατηγορούμενου Ν. Μίχου, ο μέχρι πρότινος υπερασπιστής του, Ι. Ζωγράφος, παραιτήθηκε, δηλώνοντας «διαφωνία με τη νέα υπερασπιστική γραμμή». «Η διάσταση απόψεων που εμφανίστηκε μεταξύ εμού και του εντολέως μου κλιμακώθηκε κατά το στάδιο της εξέτασης των μαρτύρων (…) Δεν δύναμαι να εκπροσωπήσω εντολείς που αρνούνται να συνεργαστούν (…) Γι’ αυτούς τους λόγους δηλώνω παραίτηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι νέοι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή, ο Στ. Γρηγορίου και η Αικ. Δημητρακοπούλου, ζήτησαν προθεσμία για να ενημερωθούν για τη δικογραφία. Το …plan B που εμφανίζεται πλέον στο προσκήνιο από τους νέους υπερασπιστές περιλαμβάνει γνωστά σενάρια με παραλλαγή, περί μιας «καλής Χρυσής Αυγής και μιας κακής Χρυσής Αυγής» στην ίδια τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση. Μια «βίαιη Χρυσή Αυγή» σε σχέση με μια «πιο μετριοπαθή», με ερωτήσεις στους μάρτυρες υπεράσπισης τύπου «υπάρχουν διαφορετικά ιδεολογικά επίπεδα στη Χρυσή Αυγή; Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει μία τάση που να έχει εθνικοσοσιαλιστικά χαρακτηριστικά;» ή «Υπάρχει ένας γεωγραφικός εντοπισμός των επεισοδίων (…) Υπάρχουν διαφορετικά οργανωτικά επίπεδα μέσα στην οργάνωση; Ένας γεωγραφικός ακτιβισμός; Άλλες περιοχές;». Πάντως, οι μέχρι τώρα προτεινόμενοι μάρτυρες υπεράσπισης που κατέθεσαν στο δικαστήριο δεν φάνηκε να συμμερίζονται τη «νέα» υπερασπιστική εκδοχή.

Ο νέος συνήγορος του Μίχου δεσμεύτηκε να καταθέσει νέα, «κρίσιμα για τη νέα υπερασπιστική γραμμή» έγγραφα, και να εξετάσει άλλους μάρτυρες από τους μέχρι σήμερα δηλωθέντες.

Πηγή: 902.gr