Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σοβαρά ερωτήματα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σοβαρά ερωτήματα γεννά η τοποθέτηση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ), Δημήτρη Βερβεσού, σε τηλεοπτική εκπομπή, σχετικά με τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο Δ. Βερβεσός όχι μόνο αθώωσε τη σημερινή κυβέρνηση για την καθυστέρηση της δίκης, αλλά υιοθέτησε ουσιαστικά τη «γραμμή» της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης για δήθεν «πολιτική δίωξη», ρίχνοντας νερό στο μύλο της επιχειρηματολογίας της.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΔΣΑ, μαζί με τον συνάδελφό του Ι. Ματζουράνη, σχολίασαν σε σχετική εκπομπή το ζήτημα της καθυστέρησης της δίκης με αφορμή το σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα. Ειρήσθω εν παρόδω, το σχέδιο προβλέπει μειωμένο πλαίσιο ποινής για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και αντικειμενικά ευνοεί την υπόδικη ηγεσία της ναζιστικής – εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Σχολιάζοντας την καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής, οι δύο νομικοί ανέφεραν ανάμεσα σε άλλα ότι «δεν φταίει η κυβέρνηση», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Βερβεσός. «Κάποιος εισαγγελέας φταίει, που πακετάρισε όλες τις δίκες σε ένα. Για να στείλουμε τα αυτοκίνητα με τις κλούβες και να δείχνουμε σε κάποιους, στον κόσμο και σε κάποιους στο εξωτερικό».

Ο Ι. Ματζουράνης έσπευσε να προσθέσει ότι «αυτό έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση». Και αμέσως ο πρόεδρος του ΔΣΑ είπε: «Αυτό δεν έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Έγινε από έναν εισαγγελέα (σ.σ. “Ναι”, συμφώνησε ο Ι. Ματζουράνης) ο οποίος υπήκουσε στις εντολές του τότε υπουργού. Και έστειλε τα περιβόητα αυτοκίνητα, για να βλέπουμε στις τηλεοράσεις μας, λες και βλέπαμε αμερικάνικη ταινία. Το θυμάστε;».

Επί της… διαδικασίας, να επισημανθεί ότι με τη συνένωση των δικογραφιών μπορούν να διερευνηθούν ο χαρακτήρας της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, η ιεραρχία, η δομή της, η μεθοδολογία των ταγμάτων εφόδου κ.λπ.

Πηγή: 902.gr