Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνέχεια με «δεν ήμουν», «δεν είδα», «δεν άκουσα»…

Ούτε ο έβδομος κατηγορούμενος στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα βρισκόταν στο σημείο που έγινε το έγκλημα τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, όπως υποστήριξε στην απολογία του στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, οδηγός απορριματοφόρου, είπε απολογούμενος πως τις επίμαχες ώρες βρισκόταν σπίτι του, καθώς έπιανε δουλειά τα ξημερώματα.

Αμέσως μετά την εκφώνηση των ονομάτων του καταλόγου, ο συνήγορος του Γ. Πατέλη ενημέρωσε το δικαστήριο για την απουσία του, προσκομίζοντας έγγραφο από νοσοκομείο, σύμφωνα με το οποίο του συνεστήθη διήμερη «άδεια» για ανάρρωση.

Τη γνωστή πλέον γραμμή του «δεν ήμουν εκεί, δεν ξέρω τίποτα» ακολούθησε και ο Κ. Κορκοβίλης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της απολογίας του υποστήριξε ότι είχε αποχωρήσει προ δύο μηνών από τη Χρυσή Αυγή λόγω του θανάτου του πατέρα του και προβλημάτων υγείας της μητέρας του, και πως τυχαία εκείνη τη νύχτα τον κάλεσε τρεις φορές ο συγκατηγορουμενός του Ελπιδοφόρος Καλαρίτης για να τον συλλυπηθεί.

«Εκείνη την ημέρα πήγα το απόγευμα να δω την κόρη μου και να φάω και γύρω στις 9:00 πήγα σπίτι να ξεκουραστώ για να πάω στη 1:00 το βράδυ στον δήμο. Περίπου εκείνη την ώρα έφυγα από το σπίτι. Στον χρόνο αυτό μού ήρθε ένα μήνυμα γύρω στις 11:00 παρά από την τοπική, που μας καλούσε στα γραφεία της τοπικής, το οποίο αγνοησα. Κάποια στιγμή με πήρε κατά τις 11:00 με 11:30 ο Καλαρίτης και μου λέει «τι έγινε; Έχεις δυο μήνες να πατήσεις… Μου είπε για τον πατέρα μου που πέθανε κι αν θέλω κάποια βοήθεια. Με ξαναπήρε λίγο αργότερα γιατί έπεσε η γραμμή», ανέφερε ο κατηγορούμενος, με την πρόεδρο, Μαρία Λεπενιώτη, να ρωτά με πόση ώρα διαφορά έγιναν οι κλήσεις γιατί φαίνεται να υπάρχει διάστημα 30 λεπτών από τη μία στην επόμενη κλήση, που δεν δικαιολογεί το «έπεσε η γραμμή και ξαναπαίρνω».

Η κ. Λεπενιώτη τού επεσήμανε ότι κανένας χρόνος από αυτούς που περιγράφει δεν είναι σωστός σύμφωνα με τη δικογραφία: «Το μήνυμα ήρθε 23:30 και οι κλήσεις έχουν μισή ώρα διαφορά. Αν έκλεισε η γραμμή -όπως είπατε- θα έπρεπε να σας πάρει αμέσως».

Τέλος, για δεύτερη φορά, πάλι σε προεκλογική περίοδο, τη διαδικασία παρακολούθησε η σύζυγος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα. Υπενθυμίζουμε ότι με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι «πέφτουν στα μαλακά»