Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συντριπτικά στοιχεία από το δίσκο της Ουρανίας Μιχαλολιάκου

Συντριπτικά συνεχίζουν να είναι τα στοιχεία που αναδεικνύονται στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, από την ανάγνωση αυτή τη φορά των εγγράφων από το σκληρό δίσκο της κόρης του αρχηγού, Ουρανίας Μιχαλολιάκου. Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ο ναζιστικός εγκληματικός χαρακτήρας, η διαχρονική εθνικοσοσιαλιστική της ταυτότητα, η αρχή του αρχηγού, η ιεραρχία, η στρατιωτική δομή… Ενδεικτικά αναφέρουμε τη λατρεία στον Χίτλερ που χαρακτηρίζεται σε άρθρα «κατασυκοφαντημένος άνδρας» και «απαράμιλλος προμαχών των φωτεινών δυνάμεων», στον Ρούντολφ Ες, στον Γκέμπελς, που γίνονται αναφορές στα ημερολόγιά του. Αποκαλυπτικές πλέον και οι γνωστές φωτογραφίες του υπαρχηγού Χρ. Παππά και του αρχηγού Μιχαλολιάκου με τη σημαία της Βέρμαχτ να χαιρετούν ναζιστικά, οι ναζιστικοί χαιρετισμοί του Κασιδιάρη κ.λπ. Επίσης χαρακτηριστικές οι οδηγίες για ραδιοφωνικές εκπομπές: «Αποφεύγονται δηλωμένοι αριστεροί, αναρχικοί, νέγροι, Εβραίοι κ.ά.».

Ενδεικτική σχετική εγκύκλιος του υπαρχηγού Παππά 23/4/2013 που αναφέρει ότι με εντολή του Ν. Μιχαλολιάκου θα πρέπει να λειτουργήσουν «σαν ένας πολιτικός απελευθερωτικός στρατός», «να εφαρμόσουμε πιστά την πάγια αρχή του στρατιωτικού δόγματος που λέγεται απαρέγκλιτη πίστη και υπακοή στην ιεραρχία. Ζήτω η νίκη! Ζήτω ο αρχηγός!». Χαρακτηριστικό το άρθρο του στελέχους της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, Γ. Μάστορα, με τίτλο «Ο Χρυσαυγίτης γεννιέται, δε γίνεται», από ένα απόσπασμα από το ημερολόγιο του Γιόζεφ Γκέμπελς. Ενδεικτικές και οι σχετικές εκθέσεις στελεχών π.χ. του στελέχους Τσακανίκα: «Η Χ.Α. είναι ένα ελληνικό εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα» και αναφορά σε Χιτλερ, Γ’ Ράιχ και «εθνικοσοσιαλισμό»…

Για τις αποκαλούμενες πολιτικές δράσεις (σ.σ. εγκληματικές δράσεις των ταγμάτων εφόδου) της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης αναδεικνύεται η απόλυτη οργάνωση και σχεδιασμός, καθώς σημειώνεται ότι «απαιτείται λεπτομερειακή γνώση του στόχου και του πέριξ αυτού χώρου (ύπαρξη αστυνομικών τμημάτων, γραφείων πολικών κομμάτων), η δε σχεδίαση της ενέργειας συνδέεται άμεσα με τα παραπάνω. Κάθε πολιτική ενέργεια εκτελείται από μικρό, αυστηρά προκαθορισμένο αριθμό ατόμων και σε μικρή χρονική διάρκεια…». Αναδεικνύεται επίσης η απόλυτη υπακοή: «Τα μέλη οφείλουν να εκτελούν πιστά τις οδηγίες που έχουν λάβει, να μην αυτενεργούν και γενικά να μη θέτουν σε κίνδυνο την επιτυχία της πολιτικής ενέργειας». Αποκαλυπτικά τα σημεία που ενδείκνυνται για στόχους όπως σχολεία, σχολές, πανεπιστήμια, φροντιστήρια, γήπεδα, γυμνάσια κ.λπ.

Στα έγγραφα γίνονται αναφορές στη στρατιωτική εκπαίδευση και στα τάγματα εφόδου. Ενδεικτικά: «Τα μέλη του Μετώπου Νεολαίας αποτελούν στρατό με αντικειμενικό σκοπό τη σωτηρία της Πατρίδος. Ως εκ τούτου οφείλουν να παρουσιάζουν ομοιόμορφη εμφάνιση(…) οφείλουν να πειθαρχούν στις εντολές που δέχονται από τους ανωτέρους τους και αφορούν την αμφίεση ή τη συμπεριφορά τους, να υπακούν και να σέβονται τους ιεραρχικά ανώτερούς τους και να εκτελούν τις εντολές τους άνευ αντιλογίας»… Χαρακτηριστικό το άρθρο «Πλατεία Νίκαιας» 12/11/11: «Ετοιμότητα. Σχηματισμός Φάλαγγας. Παραγγέλματα και εντολές για την οδομαχία που θα ακολουθούσε σε περίπτωση που εμφανιζόντουσαν οι παρακρατικοί με τις ορδές των λαθρομεταναστών. Πειθαρχία. Ελληνικό Σθένος»…

Αδιαπραγμάτευτη η ιεραρχία και η απόλυτη υπακοή: «Ποτέ δεν παίρνουμε με δική μας πρωτοβουλία οποιοδήποτε αντικείμενο το οποίο μπορεί να θεωρηθεί “όπλο” με τη νομική έννοια του όρου (στιλέτο, μαχαίρι και γενικά αιχμηρό αντικείμενο) ακόμη κι αν πιστεύουμε πως μπορούμε να το αιτιολογήσουμε. Ιδιαίτερα, δεν προβαίνουμε σε λήψη τέτοιας πρωτοβουλίας χωρίς να ενημερώσουμε τον υπεύθυνο δράσης Συναγωνιστή»…

Αναδεικνύεται από σειρά εγγράφων η σχέση Κεντρικής Διοίκησης – Τοπικών Οργανώσεων: «Ο Γραμματέας της Τ.Ο. προτείνει στην Κεντρική Διοίκηση την ένταξη ενός νέου μέλους ή την αποπομπή ετέρου που θεωρεί ότι παρέβη τα καθήκοντά του. Αυτό γίνεται στα πλαίσια της μηνιαίας αναφοράς του προς την Κεντρική Διοίκηση, διά υποβολής των στοιχείων του προς ένταξη ή αποπομπή μέλους». Ο δολοφόνος όμως του Παύλου Φύσσα, Ρουπακιάς, ούτε αποπέμφθηκε ούτε τιμωρήθηκε, όπως συνέβη με άλλα μέλη που τέλεσαν ήσσονος σημασίας αδικήματα, όπως να κατέβουν στους εορτασμούς της 28ης Οκτώβρη. Αντ’ αυτού και όχι τυχαία η ενέργειά του έλαβε την πολιτική κάλυψη από τον ίδιο τον αρχηγό.

Χαρακτηριστική η «Ομιλία για ιεραρχία»: «Στην κορυφή αυτής της Ιεραρχικής πυραμίδας βρίσκεται ο Ανθρωπος που όλοι σεβόμαστε και όλοι ακολουθούμε. Ο γνήσιος εκφραστής της Ιδεολογίας μας, ο Αρχηγός μας ο Νίκος Μιχαλολιάκος». Επιπρόσθετα αναφέρεται ότι οι αποφάσεις παίρνονται από τον αρχηγό, το Πολιτικό Συμβούλιο και την Κεντρική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα εκτελεί.

Αναγνώστηκε ακόμα συνέντευξη του Ν. Μιχαλολιάκου που δεν δημοσιεύτηκε (βλέπε «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου» 30 Ιούνη – 1 Ιούλη) όπου ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής λέει ξεκάθαρα ότι η ιδεολογία της οργάνωσης είναι ο εθνικοσοσιαλισμός, ότι «το μόνο έγκλημα του εθνικοσοσιαλισμού ήταν η ήττα του σ’ έναν πόλεμο που εξύφαναν, προκάλεσαν, επέβαλαν και κήρυξαν οι εχθροί του» και κάνει λόγο και για «την παραμυθολογία των ναζιστικών θηριωδιών και τη φιλολογία των φούρνων», ενώ έχουν δει τη δημοσιότητα βίντεο με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής να εγκωμιάζει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να χλευάζει τα θύματά τους. Ενδιαφέρον έχουν και τα όσα λέει στην ίδια συνέντευξη γι’ αυτά που οραματίζεται, ότι «η απεργία θα είναι εκτός νόμου(…) Αντικατάσταση της κοινωνίας των ανταγωνιζόμενων τάξεων από την οργανική κοινωνία των συνεργαζομένων τάξεων». Επίσης για την οικονομική πολιτική του εθνικοσοσιαλισμού αναφέρει ότι θα τη συνδυάσει με την έκδοση κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος. «Στην Ελλάδα είναι προφανής ο λόγος της χαμηλής απήχησης του εθνικοσοσιαλιστικού μηνύματος, η συστηματική κατασυκοφάντηση των εθνικοσοσιαλιστικών ιδεών μέσω της μυθοποιημένης “Εθνικής Αντίστασης”», συμπληρώνει.

Άκρως αποκαλυπτικό τέλος για το πού βαραίνει η ζυγαριά μεταξύ πατρίδας και ναζιστικής ιδεολογίας για τους χρυσαυγίτες, είναι και το έγγραφο που αφορά τη Μάχη της Κρήτης. Σε αυτό μιλούν περιφρονητικά για τους αμυνόμενους Κρητικούς που υπερασπίζονται το ελληνικό έδαφος έναντι των Γερμανών κατακτητών. Και για να μη μείνει καμιά αμφιβολία με ποιους είναι, συνεχίζουν υμνώντας την κατάκτηση και του τελευταίου τμήματος της Ελλάδας από τους Γερμανούς ναζί, ως εξής: «Οι επιτιθέμενοι, όμως, τα κατάφεραν. Ο αγκυλωτός σταυρός, υψώθηκε»! Και κλείνοντας το έγγραφο σημειώνουν: «Εκεί κοντά στο Μάλεμε, υπάρχει η τελευταία κατοικία, εκείνων που αψήφησαν τις εξωτερικές πραγματικότητες και νίκησαν. Αναγνωρίζοντας την πραγματική εικόνα και σημασία των γεγονότων της εποχής εκείνης, τους απευθύνουμε έναν ακόμη Χαιρετισμό».