Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τραμπουκισμοί του υπόδικου φασίστα Μίχου

Ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Θαν. Καμπαγιάννης κατήγγειλε ότι κατά τη χτεσινή εκδίκαση της υπόθεσης για την επίθεση στο στέκι «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη ο κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (στη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής) Ν. Μίχος κινήθηκε απειλητικά κατά του ίδιου και του μάρτυρα Π. Δριμυλή. Οπως ανέφερε, η επίθεση έγινε «ξεστομίζοντας απειλές και εκφράσεις υποκόσμου», ενώ στους τραμπουκισμούς συμμετείχε και ο αστυνομικός συνοδός του.

Υπενθυμίζεται ότι η σημαντική αυτή υπόθεση έχει συσχετιστεί με τη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Αφορά την επίθεση με λοστούς και κοντάρια στο «Συνεργείο» τον Ιούλη του 2013 από τάγμα εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης με επικεφαλής τους Ι. Λαγό και Ν. Μίχο. Τη δημοσιότητα έχουν δει φωτογραφικά ντοκουμέντα αλλά και πλήθος μηνυμάτων που αντάλλαξε ο Ι. Λαγός με άλλα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης πριν και μετά την εγκληματική ενέργεια. Το τάγμα εφόδου χτύπησε και τραυμάτισε τον εκμισθωτή του χώρου, ενώ η δασκάλα και τα μικρά παιδιά που έκαναν μάθημα εκεί, κατάφεραν να κρυφτούν στην τουαλέτα. Και όλα αυτά, ενώ στο σημείο υπήρχαν αστυνομικοί…

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη δικογραφία είχε τεθεί αρχικά στο αρχείο αγνώστων δραστών (!), απ’ όπου τελικά ανασύρθηκε μετά την ποινική δίωξη και τα σχετικά δημοσιεύματα.

Κατόπιν αιτήματος του συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής για σύντομη αναβολή λόγω κωλύματος, που υποβλήθηκε στο δικαστήριο από τον δικηγόρο Θ. Καμπαγιάννη, το δικαστήριο αποπειράθηκε τη διακοπή της συνεδρίασης για την 13/11/2018, αλλά εξαιτίας κωλυμάτων δικηγόρων υπεράσπισης, ανέβαλε για την 11/1/2019.

Πηγή: Ριζοσπάστης