Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δίκη Χρυσής Αυγής: Χονδροειδή ψέματα και αντιφάσεις για την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ξεκίνησαν σήμερα στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης οι απολογίες των χρυσαυγιτών του τάγματος εφόδου για τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ το βράδυ της 12ης Σεπτέμβρη 2013.

Η επίθεση έγινε λίγα μέτρα από την πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και ο τρόπος δράσης δείχνει την οργάνωση του τάγματος εφόδου και τον μαφιόζικο χαρακτήρα της επίθεσης. Με αυτοκίνητα και μηχανάκια βγήκαν από τα γύρω στενά και επιτέθηκαν κρατώντας ανάμεσα σε άλλα καδρόνια, στειλιάρια, πτυσσόμενα γκλομπς, λοστούς, στην άκρη των οποίων υπήρχαν πρόκες και βίδες, κοντάρια στα οποία είχαν προσαρμοσμένα στο επάνω μέρος τους μεταλλικά ελάσματα, καθώς και ιδιοκατασκευή κονταριού με μεταλλική απόληξη και στρεβλή μεταλλική προσθήκη σε σχήμα «Γ».

Η εν λόγω ιδιοκατασκευή βρέθηκε αργότερα κατά τη διάρκεια αστυνομικής έρευνας στα γραφεία της ΧΑ στο Πέραμα, επιμελώς κρυμμένη πίσω από κλιματιστικό. Εκτός του Αναστ. Πανταζή (κατηγορούμενου και για τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες), επικεφαλής του τάγματος, κατηγορούμενοι είναι και οι Κυρ. Αντωνακόπουλος, Ι. Καστρινός, Χρ. – Αντ. Χατζηδάκης.

Θυμίζουμε ότι λίγες μέρες πριν από τη δολοφονική επίθεση, στις 8 Αυγούστου 2013, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Λαγός, Παναγιώταρος, Μίχος μπήκαν στη Ζώνη μεσημέρι και πήγαν σε μια καντίνα για να διακηρύξουν ότι συντάσσονται… «μαζί με τους εφοπλιστές μας, γιατί από κει πέρα εξαρτιόμαστε», ότι «έφυγαν βαπόρια γιατί έγιναν απεργίες». Χωρίς να διστάσουν, άρχισαν να απειλούν ευθέως, όπως ο Λαγός, λέγοντας ότι «οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ (…) θα εξαφανιστούν από δω πέρα μέσα», ο Μίχος που ανέφερε «το μεγάλο πρόβλημα που λέγεται ΠΑΜΕ», ο Ηλ. Παναγιώταρος που είπε ότι «το απόστημα που υπάρχει εδώ (…) το ΠΑΜΕ (…) πολύ σύντομα θα τελειώσει».

Σήμερα ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η απολογία του Κυρ. Αντωνακόπουλου, εργολάβου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Παραδέχτηκε επί της ουσίας ότι το δουλεμπορικό γραφείο «Αγ. Νικόλαος» (με τον μανδύα του σωματείου) ιδρύθηκε για να πραγματοποιήσει αυτό που ακούστηκε λίγες ώρες πριν δολοφονηθεί ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας σε εκδήλωση μερικών δεκάδων φασιστοειδών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα στις 17 Σεπτέμβρη: «Έχουμε το δικαίωμα, λοιπόν, κι εμείς να κάνουμε ένα σωματείο και με αυτό το σωματείο, βάσει νόμου, που θα αποτελείται από αρκετά μέλη, θα διαφοροποιήσουμε τα μεροκάματά μας (…) Τα μεροκάματα που παίρναμε πριν δύο, τρία ή τέσσερα χρόνια ήταν πάρα πολύ μεγάλα και υψηλά σε σχέση με την κρίση. Θα μπορούσαμε να χαμηλώσουμε τα μεροκάματά μας, να εγγυηθούμε στους Έλληνες εφοπλιστές ότι αν φέρουν τα βαπόρια τους εδώ θα σταματήσουμε τις απεργίες που γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια για διάφορους λόγους».

Επίσης, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε δήθεν να χωρίσει συναδέλφους, όταν έφτασε και είδε, όπως ισχυρίστηκε, συμπλοκή μεταξύ χρυσαυγιτών και μελών του ΠΑΜΕ. Σε επισήμανση του δικαστηρίου ότι ο Πανταζής δεν έχει σχέση με τη Ζώνη, άρα δεν είναι συνάδελφος, δεν μπόρεσε να δώσει πειστική απάντηση.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε και η απολογία του επικεφαλής του τάγματος εφόδου για τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, Αναστ. Πανταζή. Ο εν λόγω χρυσαυγίτης, ψελλίζοντας κάτι ακατάληπτα, δεν μπόρεσε να απαντήσει στις ερωτήσεις του δικαστηρίου γιατί ενώ δηλώνει -και χτες όπως και στην προανάκριση- το 2012 το καλοκαίρι ότι δεν έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή, πέντε μήνες αργότερα και ενώ κατηγορείται για τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, όχι μόνο επιλέγει να ενταχθεί στην ΤΟ Περάματος της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, αλλά, όπως είπε, ανήκε και στην πενταμελή επιτροπή… «Είναι παράδοξο να καταλάβει κανείς ότι από τη μία λέτε “δεν έχω σχέση με την κατηγορία και με τη Χρυσή Αυγή” και μετά γίνεστε μέλος της Χρυσής Αυγής ενώ εκκρεμεί το κακούργημα. Μήπως εξαρχής ήταν αλλιώς οι καταστάσεις;», του επισημάνθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου. Ενώ, αν και δεν είχε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, όπως διατεινόταν σε όλους τους τόνους, ζήτησε άδεια από τον δήμο στις εκλογές του ’12 για την ομιλία του αρχηγού Ν. Μιχαλολιάκου, γεγονός που επίσης του επισημάνθηκε από το δικαστήριο.

Συνομιλίες και με τον Λαγό

Για το τηλεφώνημα που δέχτηκε το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από το αρχηγικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής και πυρηνάρχη της Νίκαιας Ι. Λαγό στο τηλέφωνο της γυναίκας του, που χρησιμοποιούσε και ο ίδιος, ενώ όπως είχε ισχυριστεί δεν είχε καμία σχέση μαζί του, τα …μάσησε και δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση, παρά το ότι η κλήση φαίνεται να διαρκεί 98 δευτερόλεπτα. Ομολόγησε ότι γνώριζε τον πυρηνάρχη Νίκαιας Γ. Πατέλη και ότι το βράδυ της δολοφονίας τού τηλεφώνησε 3 φορές, χωρίς να πάρει απάντηση. Όσο για τις κλήσεις το ίδιο βράδυ και στον συγκατηγορούμενό του, Αντωνακόπουλο, τις απέδωσε σε οικονομικό θέμα… Υπενθυμίζεται ότι από την άρση απορρήτου στα κινητά του τηλέφωνα έχουν προκύψει οι εν λόγω συνομιλίες του με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής.

Το θράσος και η προκλητικότητα και του εν λόγω χρυσαυγίτη φτάνει στο αποκορύφωμα όταν κατηγορεί τους Αιγύπτιους αλιεργάτες όχι μόνο ότι λένε ψέματα πως τον αναγνώρισαν, αλλά ότι τάχα το αποδέχτηκαν και σε κατ’ ιδίαν συνάντησή τους (!). Υπογραμμίζεται ότι τον Αναστ. Πανταζή τον έχουν αναγνωρίσει στο δικαστήριο οι ψαράδες, ενώ ο Ι. Λαγός παραδέχεται τον ηγετικό ρόλο του στην επίθεση κατά του ΠΑΜΕ σε γραπτά μηνύματα που ανταλλάσσει με τον Δεβελέκο.

Κατά τ’ άλλα, όπως και οι συγκατηγορούμενοί του, έκανε λόγο για πιέσεις από τις ανακρίτριες, για να δικαιολογήσει τα όσα αρνείται ότι είπε στην προανάκριση…

Πηγή: 902.r