Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δίκη χρυσαυγίτη για επίθεση σε φοιτητή

Τη Δευτέρα 16 Δεκέμβρη εκδικάζεται στο 6ο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη σε δεύτερο βαθμό του Χρήστου Ζέρβα, πρωτοπαλίκαρου του αρχηγού της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, για τον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη. Πρωτόδικα ο χρυσαυγίτης καταδικάστηκε σε 7 χρόνια κάθειρξη με ανασταλτικό χαρακτήρα, για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ενώπιον του Δ’ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων δικάστηκε με τις κατηγορίες της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, που μετατράπηκε από το δικαστήριο σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, και της ληστείας κατά συναυτουργία, για την τσάντα που αφαίρεσαν οι δράστες και η οποία περιείχε φωτογραφική κάμερα, κινητό και κλειδιά.

Το δικαστήριο αναγνώρισε την ενοχή του Ζέρβα για τη ληστεία και την οργάνωση της επίθεσης κατά του φοιτητή. Ο χρυσαυγίτης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση 2.000 ευρώ, μέχρι τη δίκη στο Εφετείο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 31/3/2017 το μεσημέρι ο Αλέξης Λάζαρης υπέστη δολοφονική επίθεση από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων, απλώς και μόνο διότι έτυχε να περνάει έξω από τα κεντρικά γραφεία της και η εμφάνισή του να ταιριάζει στο «προφίλ» όσων η ναζιστική οργάνωση θεωρεί πολιτικούς της αντιπάλους. Ο Ζέρβας αναγνωρίστηκε και από το θύμα.

ALEXIS LAZARS