Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δίκη χρυσαυγιτών για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν – Δεν τον έσφαξε … απλά ακούμπησε πάνω του το μαχαίρι!!!

Με τις απολογίες των δύο χρυσαυγιτών κατηγορούμενων για την υπόθεση της δολοφονίας του Παλαιστίνιου Σαχζάτ Λουκμάν  στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2013 , συνεχίστηκε σήμερα η δίκη  στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ήταν παρών ο πατέρας του θύματος ενώ οι χρυσαυγίτες απέδωσαν την εγκληματική τους πράξη σε … «λάθος», προβάλλοντας ισχυρισμό περί «χαζού τσαμπουκά» τον οποίο προκάλεσε ο Σαχζάτ!!!

Οι ισχυρισμοί των δυο κατηγορουμένων Διον. Λιακόπουλου και Χρ. Στεργιόπουλου δεν διαφοροποιήθηκαν σε σχέση με το πρωτόδικο δικαστήριο που τους καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη. Πρόσθεσαν μόνο ότι ο Σαχ. Λουκμάν έκανε κεφαλοκλείδωμα στον πρώτο κατηγορούμενο, με αποτέλεσμα να τον μαχαιρώσει. «Τα είχα χαμένα. Εκείνη τη στιγμή αυθόρμητα τον χτύπησα, δεν επέλεξα το σημείο. Εκείνη τη στιγμή αντέδρασα ενστικτωδώς» είπε ο Διον. Λιακόπουλος, προσθέτοντας μόνο πως «κάναμε ένα λάθος».

Από την πλευρά του, ο Χρ. Στεργιόπουλος που φέρεται να καταφέρει 3 μαχαιριές στο θύμα, υποστήριξε πως… απλά ακούμπησε πάνω του το μαχαίρι για εκφοβισμό.

Αναφορικά με το μαχαίρι που βρέθηκε στη σέλα της μηχανής του, υποστήριξε ότι το είχε για τη δουλειά του, καθώς ήταν πυροσβέστης.

Πρόεδρος: Πως ερμηνεύετε το συμβάν;

Κατηγορούμενος: Θίχτηκε και παρεξηγήθηκε. Ζητάμε συγγνώμη και από την οικογένεια του θύματος. Δεν το είχαμε σχεδιάσει, λάθος μας ήταν.

Πρόεδρος: Με το μαχαίρι τι θέλατε να κάνετε;

Κατηγορούμενος: Δεν ήθελα να τον τραυματίσω.

Πρόεδρος: Γιατί δεν χρησιμοποιήσατε τα χέρια σας;

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω, λάθος μου.

Εισαγγελέας: Αντέχει αυτό το πράγμα ο ισχυρισμός σας; Το θύμα κάνει τσαμπουκά στο δρόμο με βρισιές, ενώ πάει για μεροκάματο στη λαϊκή για 20 ευρώ;

Κατηγορούμενος: Θίχτηκε προφανώς. Μας έβρισε.

Η Χρυσή Αυγή

Ξεχωριστές ερωτήσεις έγιναν για τα πάνω από 100 φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, καθώς και στους δύο έχει αποδοθεί πρωτοδίκως μαζί με την ισόβια κάθειρξη και το ρατσιστικό κινητρο. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, στο σπίτι του οποίου είχε κατασχεθεί το υλικό, τα χαρτιά ήταν προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, ενώ παράλληλα αρνήθηκε πως είναι οπαδός του κόμματος. «Τα είχα πάρει από περιέργεια γιατί ήταν τότε νέο κομμα. Τα χρησιμοποιούσα για να σημειώνω τα αποτελέσματα στο στοίχημα, γιατί τα περισσότερα ήταν τυπωμένα από τη μία μεριά» υποστήριξε.

Εισαγγελέας: Αυτόπτης μάρτυρας είδε εσάς στο πεζοδρόμιο, τον συγκατηγορούμενό σας να λέει: «Έλα να φύγουμε» και το θύμα πεσμένο και αγκαλιά τη ρόδα ενός φορτηγού. Εσείς δεν είδατε τίποτα από όλα αυτά;

Κατηγορούμενος: Όχι

Εισαγγελέας: Ο αστυνομικός που σε έλεγξε το βράδυ εκείνο, λέει πως του απαντήσατε ότι «καλά του κάναμε, μπαίνουν αλλοδαποί στα σπίτια μας».

Κατηγορούμενος: Δέκα αστυνομικοί ήταν εκεί, δεν το άκουσε κανεις. Αρνούμαι ότι το είπα.

Η δίκη συνεχίζεται στις 22 Μαρτίου με την εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας.