Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δίκτυο εμβολιασμού των νησιωτών με «εθελοντές», «δωρεές» και τον ιδιωτικό τομέα προσπαθεί να στήσει η κυβέρνηση

Τον καθολικό εμβολιασμό των μονίμων κατοίκων των νησιών (με εξαίρεση την Κρήτη) «το αργότερο έως τα τέλη Ιούνη», με το μονοδοσικό εμβόλιο της «Johnson & Johnson», έβαλε ως στόχο ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, ενόψει του «εθνικού στόχου» του εγχώριου κεφαλαίου για την «επανεκκίνηση» του Τουρισμού.

«Είναι σαφές ότι το πρόγραμμα αυτό θέλει να στηρίξει τις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες και την οικονομία τους. Φιλοδοξεί όμως να προσφέρει και ένα θετικό πρόσημο στη συνολική εικόνα του τουρισμού μας», ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη που είχε για αυτό το θέμα.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, για την επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος «θα δημιουργήσουμε νέα εμβολιαστικά κέντρα, θα συγκροτήσουμε ομάδες ταχείας δράσης από υγειονομικούς που θα ταξιδεύουν αμέσως εκεί που θα χρειάζονται και θα αξιοποιήσουμε βέβαια τα εμβόλια μιας δόσης που προσφέρουν γρήγορο αποτέλεσμα».

Θεωρώντας ως δεδομένη την διατήρηση της άθλιας κατάστασης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στα νησιά, ο Κυρ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως «η επιχείρηση θα ενισχυθεί από εθελοντικές οργανώσεις και κινητές ιατρικές μονάδες, αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενώ «προβλέπεται η ένταξη εμβολιαστικών κέντρων ιδιωτικών μονάδων».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης υποστήριξε «έχει ολοκληρωθεί ήδη ο καθολικός εμβολιασμός σε 32 μικρά νησιά, σε τρεις εβδομάδες θα προστεθούν ακόμα 36 νησιά μεσαίου μεγέθους με πληθυσμό έως 10.000 κατοίκους, για να ακολουθήσουν τώρα με την πρωτοβουλία την οποία ανακοινώνουμε 19 μεγάλα νησιά».

Από το όλο εγχείρημα εξαιρέθηκε το μεγαλύτερο νησί της χώρας, η Κρήτη, η οποία «λόγω του πληθυσμού, του μεγέθους της και του χαρακτήρα της, ως ανεξάρτητη Περιφερειακή Ενότητα, εντάσσεται στον εθνικό σχεδιασμό», όπως είπε.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία «έχει μία σύνθετη διάσταση, υγειονομική, κοινωνική, οικονομική, αλλά και γεωστρατηγική, σε κάποιες πλευρές της».

Ανακοίνωσε επίσης ότι αύριο θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τον τρόπο που θα γίνονται τα ταξίδια στα νησιά, ενόψει της «επανεκκίνησης» του Τουρισμού, ενώ δεν παρέλειψε να πετάξει το «μπαλάκι» στην «ατομική» ευθύνη. «Καθώς ανοίγουμε σταδιακά την οικονομική και την κοινωνική δραστηριότητα, απαιτείται από όλους πολύ μεγάλη προσοχή. Έτσι ώστε να μην έχουμε τοπικές εξάρσεις, τοπικές επιδημίες, που θα μας οδηγήσουν στη λήψη τοπικών περιοριστικών μέτρων».

Πηγή: 902.gr

Ακολουθήστε το Ατέχνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων