Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δίωξη για κακούργημα σε βάρος των άλλων δύο συλληφθέντων για την επίθεση σε αστυνομικό στη Ν. Σμύρνη

Bαριές κατηγορίες ασκήθηκαν σε βάρος των δύο νεαρών ηλικίας 22 και 23 χρονών που συνελήφθησαν σήμερα για την επίθεση στον αστυνομικό στη Ν. Σμύρνη. Ο εισαγγελέας τους άσκησε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης της έκρηξης και της κατοχής εκρηκτικών υλών.

Ο 30χρονος που συνελήφθη χτες με την κατηγορία πως είναι αυτός που έριξε τον αστυνομικό από την μοτοσικλέτα, αρνείται την συμμετοχή του και υποστηρίζει πως το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν βρισκόταν στη Ν. Σμύρνη. Ο συνήγορος του δήλωσε πως η εμπλοκή του εντολέα του προέκυψε «μετά από αναξιόπιστη και κακόβουλη καταγγελία» προσώπου «με το οποίο υφίσταται διένεξη για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους».

Πάντως, τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την δράση χούλιγκανς και άλλων τέτοιων στοιχείων δείχνουν για ακόμη μια φορά ότι αυτοί οι χώροι χρησιμοποιούνται ή αξιοποιούνται ως προβοκατόρικοι μηχανισμοί για τη διάλυση συγκεντρώσεων, όπως δηλαδή επιχειρήθηκε να γίνει με την μεγάλη συγκέντρωση στη Ν. Σμύρνη, ή για την εμπέδωση κλίματος αστυνομοκρατίας.

Πηγή: 902.gr

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων