Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΔΑΠίτικες ανιστόρητες αμερικανιές και ιστορικά …καραγκιοζιλίκια

Μέσα στο … πνεύμα των ημερών και η φοιτητική παράταξη της ΝΔ ανέλαβε το δικό της χρέος στη νόθευση της ιστορίας και την προσβολή του έπους του 1940. «Τίμησε» το «ΟΧΙ» με φωτογραφία που παρουσιάζει τους Aμερικανούς στρατιώτες τη στιγμή που κατέλαβαν την ιαπωνική Ίβοζίμα όπου αντί τις αμερικάνικης σημαίας έχουν τοποθετήσει την ελληνική.

Οι προσπάθειες νόθευσης της ιστορίας  -και από τη ΔΑΠ- αποτελούν έκφραση της γενικότερης επίθεσης στη συνείδηση, κυρίως, της νέας γενιάς. Προσπάθειες ενταγμένες στο πλαίσιο  να ξαναγραφτεί η Ιστορία.  Να την απογυμνώσουν από το ρόλο του παράγοντα λαού, να σβήσουν το «μελανά» σημεία για την αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό που εγκατέλειψαν το λαό στην τύχη του. Να βγει λάδι ο ναζισμός και ο φασισμός και αυτοί που τον χρηματοδότησαν και τον εξόπλισαν.  Και στο τέλος τέλςο η αθώωση των εκμεταλλευτών και η υιοθέτηση των δκών τους στόχων, το ανέμισμα της δικιάς τους σημαίας.

Ζούμε την επίθεση στην Ιστορία, την αποκαθήλωση της Ιστορίας, τον ευτελισμό της και γι’ αυτό δεν εκπλήσσει (και) η περιφρόνηση από τη ΔΑΠ των φωτογραφικών και εικαστικών παραστάσεων του αγώνα του λαού κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο και της αντιφασιστικής του πάλης στα χρόνια της Κατοχής.