Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δείτε στις 9 μ.μ. το Podcast της ΚΝΕ για τα 30 χρόνια από τις αντεπαναστατικές ανατροπές με καλεσμένη την Αλ. Παπαρήγα

Η εκπομπή θα μεταδοθεί από το κανάλι της ΚΝΕ στο YouTube και από τις πλατφόρμες που φιλοξενούν podcasts (Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts).

9 μ.μ. το Podcast της ΚΝΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τη διάλυση της ΕΣΣΔ και τις αντεπαναστατικές ανατροπές.
Καλεσμένη η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Βράδυ της 26ης Δεκεμβρίου 1991. Η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο κατεβαίνει από το Κρεμλίνο στη Μόσχα. Γραφόταν η «τελευταία πράξη του δράματος» των αντεπαναστατικών ανατροπών στην ΕΣΣΔ. Την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 1991, απαντώντας σε ερωτήσεις του Τύπου σχετικά με τα γεγονότα στην ΕΣΣΔ, η Αλέκα Παπαρήγα, ως ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τότε, δήλωνε: «Πρόκειται για μια εξέλιξη τραγική για τους λαούς της ΕΣΣΔ, αλλά οι διεθνείς επιπτώσεις θα είναι πολύ σημαντικές και απρόβλεπτες».Podcast ΚΝΕ

Ακριβώς 30 χρόνια μετά, η ΚΝΕ καλεί στο Podcast της, την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, πιάνοντας το νήμα από εκείνες τις μέρες, επιδιώκοντας να δοθούν απαντήσεις στις δεκάδες ερωτήσεις που τίθενται καθημερινά από νέους και νέες για εκείνη την περίοδο, για τον σοσιαλισμό που γνώρισε η ανθρωπότητα, για τις αιτίες ανατροπής του, αλλά και για την πρόταση του ΚΚΕ σήμερα.

Μείνετε συντονισμένοι!