Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΔΕΘ-Συνέντευξη Τσίπρα: «Εποικοδομητική» αντιπολίτευση για να προχωρήσει το έργο του η κυβέρνηση της ΝΔ

Για «εποικοδομητική», «τεκμηριωμένη» και μαχητική αντιπολίτευση, «όπου χρειάζεται»… έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ.

Δίνοντας το στίγμα της συναίνεσης και της στήριξης στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική, που αποτελεί άλλωστε συνέχεια αυτής του ΣΥΡΙΖΑ, πάνω στην οποία πατά η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ υπέρ του κεφαλαίου και των επιχειρηματικών ομίλων, ανέφερε ότι «από εμάς δεν πρόκειται να ακούσετε καταστροφολογία, κασσανδρικές προβλέψεις και ψεύδη, αλλά θα ακολουθήσουμε τεκμηριωμένη και εποικοδομητική αντιπολίτευση»

Διευκρινίζοντας τα περί «μαχητικής αντιπολίτευσης…όπου χρειαστεί» του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε με νόημα ότι δεν τον ενδιαφέρει να διχάσει και ότι είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε και να μην γίνει το «ξήλωμα των κατακτήσεων», δηλαδή να μην ξηλωθεί η αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που, στα πλαίσια της ΕΕ, έδωσε πακτωλό προνομίων, κινήτρων και κερδών στο κεφάλαιο και κάποια ελάχιστα «ψίχουλα» στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που και αυτά προήλθαν από το εργατικό – λαϊκό ξεζούμισμα.

Σε άλλο σημείο υπεραμύνθηκε της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολούθησε επαναλαμβάνοντας τα περί 37 δισ. που άφησε στα κρατικά ταμεία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή της ΝΔ. Χρήματα, ωστόσο, που προορίζονται για «αναπτυξιακές ανάγκες και προοπτικές» του κεφαλαίου και των επιχειρηματικών ομίλων και τα οποία προήλθαν από τα βάρβαρα μνημόνια, τους εκατοντάδες αντιλαϊκούς εφαρμοστικούς νόμους που είναι σε ισχύ, τα «ματωμένα πλεονάσματα», την φορολογική αφαίμαξη, την επίθεση σε μισθούς και συντάξεις κλπ.

Αναφορικά με την «αναπτυξιακή» πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, ο πυρήνας της κριτικής που άσκησε ο Αλ. Τσίπρας είχε ως βάση και αφετηρία την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρήσεων και των μονοπωλιακών ομίλων, ενώ παράλληλα άδραξε την ευκαιρία να καλλιεργήσει για μια ακόμη φορά την επικίνδυνη αυταπάτη, περί «δίκαιης» ανάπτυξης, «καλού» και «κακού» επιχειρηματία, «κρατικοδίαιτων» και «παραγωγικών» επενδύσεων και επενδυτών.

Όπως ανέφερε «ως ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε τις επενδύσεις και τους επενδυτές αλλά με κανόνες. Ναι, να κερδίσουν οι επενδυτές αλλά να έχουν και μια μακροχρόνια παρουσία στη χώρα και όχι τη λογική της αρπαχτής». Παράλληλα, και ασκώντας κριτική στον «αναπτυξιακό» νόμο της ΝΔ περιόρισε την κριτική του στα περί μιας σειράς «φωτογραφικών» διατάξεων υπέρ κλάδων της οικονομίας που δεν είναι παραγωγικοί και για διατάξεις που δεν έχουν «αναπτυξιακό προσανατολισμό» και «χαρακτήρα».

«Εμείς τα κάναμε όλα αυτά, εμείς φέραμε αναπτυξιακό νόμο, εμείς επιδοτήσαμε παραγωγικούς κλάδους, όπως οι νέες τεχνολογίες» κατέληξε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας ουσιαστικά την αγωνία του να μην διαταραχθεί αυτό το «συναινετικό» «φιλοαναπτυξιακό» «φιλοεπενδυτικό» οικοδόμημα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: 902.gr