Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ – H κυβέρνηση αρνείται την επίταξη του ιδιωτικού τομέα και το «άνοιγμα» κρεβατιών

Σε ασφυξία έχουν περιέλθει τα Νοσοκομεία λόγω της μεγάλης αύξησης των νοσηλειών εξαιτίας του κορονοϊού, ενώ χιλιάδες άλλοι ασθενείς βιώνουν με δραματικό τρόπο τις συνέπειες της μετατροπής του συστήματος Υγείας σε «μιας νόσου».

Μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας 133 άνθρωποι ήταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, ένας εκ των οποίων παραμένει εκτός εντατικής από τις 11 Νοέμβρη!!! Η πληρότητα στις ΜΕΘ/ΜΑΦ Covid 19 ανέρχεται σε 98,92%.

«Άνθρωποι πεθαίνουν στους θαλάμους κάθε μέρα», είναι η κραυγή αγωνίας των υγειονομικών που εδώ και δύο χρόνια διεκδικούν τα αυτονόητα. Όμως, ακόμη και τώρα, η κυβέρνηση αρνείται να ανοίξουν τουλάχιστον 2.500 δημόσια κρεβάτια ΜΕΘ και τα Νοσοκομεία που έκλεισαν, να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κλάδων, να επιταχτεί ο ιδιωτικός τομέας Υγείας, να αυξηθεί ο κρατικός προϋπολογισμός για τη δημόσια Υγεία.

Με ευθύνη της κυβέρνησης που αντιμετωπίζει ως κόστος την προστασία του λαού, την ώρα μάλιστα που οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι εμβολιασμοί πρέπει να πλαισιωθούν και από άλλα ουσιαστικά μέτρα -ιδίως εκεί που υπάρχει έντονος συγχρωτισμός (εργοστάσια, ΜΜΜ, σχολεία, κ.α.)- συνεχίζεται η φονική επέλαση της πανδημίας στη χώρα, με ευθύνη της κυβέρνησης. Μόνο σήμερα οι νεκροί έφτασαν τους 116 (79 την Κυριακή, 88 το Σάββατο) και σχεδόν 4.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον Οκτώβρη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού ανέρχεται μόλις στο 63,8% (μ.ο. στην ΕΕ 67,5%). Με μια δόση έχει εμβολιαστεί μόνο το 68,1% (μ.ο. ΕΕ 71%), ενώ 10.000 κατάκοιτοι περιμένουν εδώ κι ένα χρόνο να εμβολιαστούν τουλάχιστον με την πρώτη δόση (από τις 34.500 αιτήσεις για κατ’ οίκον εμβολιασμό έχουν εμβολιαστεί οι 25.400).

Αλαλούμ προμηνύεται και με τον εμβολιασμό παιδιών 5 – 11 ετών. Οπως ανακοινώθηκε, η πρώτη παραλαβή των εμβολίων θα γίνει στις 13 Δεκέμβρη, το πρώτο ραντεβού στις 15 Δεκέμβρη και η σχετική πλατφόρμα θα ανοίξει την Παρασκευή (10/12). Ο εμβολιασμός θα γίνεται σύμφωνα με την κυβέρνηση, αρχικά σε δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που παραμένουν υποστελεχωμένες, καθώς και στα γονατισμένα δημόσια Νοσοκομεία.

Οπως ανέφερε ο γγ της ΠΦΥ, Μ. Θεμιστοκλέους, τα εμβόλια για τα παιδιά θα γίνονται σε 75 περιοχές της Ελλάδας. Στην Αττική θα πραγματοποιούνται σε 5 εμβολιαστικά κέντρα: Στα φρακαρισμένα νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία και Πεντέλης (όπου η αναμονή για τους μικρούς ασθενείς ξεπερνά τις 4 ώρες και τώρα οι εργαζόμενοι θα επωμιστούν και τον εμβολιασμό των παιδιών), στο Ασκληπιείο Βούλας, στα Κέντρα Υγείας Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και Περιστερίου. Οσο για τις ακριτικές περιοχές και τα νησιά όπου δεν υπάρχει ίχνος δημόσιας μονάδας Υγείας που να ανταποκρίνεται στοιχειωδώς στις λαϊκές ανάγκες, θα «εφαρμοστούν οι λεγόμενοι «καταδρομικοί εμβολιασμοί».

Πηγή: 902.gr

vivlio mpelogiannis

Μετάβαση στο περιεχόμενο