Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δεκάδες κρούσματα σε μετανάστες εργάτες γης στη Λακωνία – Αναδεικνύονται οι άθλιες συνθήκες που αντιμετωπίζουν

Το γεγονός ότι με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας οι μετανάστες εργαζόμενοι είναι πολλαπλά εκτεθειμένοι και στην πανδημία, ως αποτέλεσμα της ακόμα εντονότερης εκμετάλλευσης που βιώνουν, επιβεβαιώνει ο εντοπισμός 32 κρουσμάτων κορονοϊού σε μετανάστες εργάτες γης στο Δήμο Ευρώτα της Λακωνίας, στα χωριά Αγ. Ιωάννης και Γλυκόβρυση.

Χαρακτηριστικό των άθλιων συνθηκών στις οποίες είναι υποχρεωμένοι να διαβιώνουν οι μετανάστες εργάτες, είναι το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία από τα εν λόγω 32 κρούσματα εντοπίζεται σε 2 μόλις σπίτια, όπου διαμένουν 29 εργάτες γης στο ένα και 26 στο άλλο!

Σοβαρές είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης, του υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων αρχών για το γεγονός ότι μέχρι και αυτή τη στιγμή η εντολή που έχει δοθεί είναι θετικοί και αρνητικοί στον κορονοϊό να παραμείνουν μαζί στα δύο σπίτια!

Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, στην περιοχή εργάζονται αυτήν την περίοδο περίπου 1.500 μετανάστες εργάτες γης, αυτή την εποχή στα εσπεριδοειδή, ενώ αναλόγως των αγροτικών εργασιών φτάνουν και τους 3.000.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πρώτα δύο κρούσματα εντοπίστηκαν δύο μέρες πριν, μέσω ενός προγράμματος για την αντιμετώπιση της ελονοσίας, ενώ στα τεστ που ακολούθησαν εντοπίστηκαν και τα υπόλοιπα 30 κρούσματα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα. Από τον ΕΟΔΥ αναφέρεται ότι κλιμάκιο του διενεργεί ελέγχους στην περιοχή και ως το μεσημέρι της Κυριακής είχαν πραγματοποιηθεί περίπου 150 rapid test.

Την ίδια ώρα σοβαρές είναι οι ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη, τη δημόσια δομή Υγείας της περιοχής. Από τις πιο χαρακτηριστικές είναι η απουσία ασθενοφόρου, ενώ στις πρώτες κρούσεις μετά των εντοπισμό των δεκάδων κρουσμάτων στην περιοχή, η απάντηση είναι ότι θα διατεθεί ένα ασθενοφόρο… από βδομάδα και για μόνο μία βάρδια την ημέρα (!), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ενδεχόμενο να υπάρξει ανάγκη για διακομιδή ασθενών…

Πηγή: 902<gr