Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας για 48 ώρες – Απεργούν οι ναυτεργάτες

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας για 48 ώρες, παραμένουν από σήμερα στις 00:01 της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου 2021 τα πλοία της ακτοπλοΐας, καθώς απεργούν οι ναυτεργάτες, ζητώντας μισθολογικές αυξήσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τα έτη 2020 και 2021, αλλά και επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.

Η απεργία που άρχισε στις 00:01 ώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου 2021, λήγει στις 24:00 αύριο τα μεσάνυχτα Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021, με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης.

Στο πλαίσιο της απεργίας στον Πειραιά στο λιμάνι γίνεται περιφρούρηση. Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης για την προετοιμασία και οργάνωση της απεργίας, τώρα δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της, στους καταπέλτες των πλοίων. Παράλληλα έχουν απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους της χώρας και στα σωματεία τους, όπως και στους νησιώτες να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στον αγώνα των ναυτεργατών. Παρόμοιο κάλεσμα απέστειλαν την Πέμπτη και στους ναυτεργάτες των πλοίων με ξένη σημαία που εκτελούν τη γραμμή Ελλάδα – Ιταλία.

Εκτός από τις ΣΣΕ, οι ναυτεργάτες διεκδικούν, την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων, Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια και υποχρεωτική, και κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, ουσιαστική προστασία των άνεργων ναυτεργατών και αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ, οργανικές συνθέσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πλοίων και άλλα αιτήματα που αφορούν την προστασία των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, αλλά και την ίδια την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Αρθούρος Ρεμπώ Επαναστάτης και μποέμ ΜΙΚΡΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο