Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δεν έχει πάτο ο κυνισμός τους – Απίστευτη δήλωση Τσακαλώτου

Η αντιλαϊκή πολιτική αυτής της κυβέρνησης πάει «πακέτο» με τον αναλγησία και τον κυνισμό. Η ωμότητα κυβερνητικών στελεχών αυτής της κυβέρνησης θα μείνει παροιμιώδης.

Από τα «ορφανά» γεμιστά της Θεανώς στην τωρινή δήλωσης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Χαμογελώντας και… αγγλιστί, ο κ. Τσακαλώτος είπε επί λέξει ότι “δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος”.

Δεν έχει πάτο ο κυνισμός τους γιατί η αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετούν είναι βάρβαρη και απάνθρωπη. Η μόνη προσπάθεια που κάνουν είναι μπας και αποφύγουν την κατακραυγή και την πίεση που ασκούν με τις συνεχείς κινητοποιήσεις τους οι σημερινοί συνταξιούχοι (έρχονται και εκλογές βλέπετε). Ο «μεταμνημονιακός» συνταξιουχός είναι ήδη καταδικασμένος στην ανέχεια, στη φτώχεια, στην περιορισμένη πρόσβασηστις υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, όπως αντίστοιχα και ο εργαζόμενος που καταδικάστηκε με την ενεργοποίηση του νόμου Βούρτση και την διαμόφωση μιας  εργασίας ζούγκλα όπου το κυρίαρχο θα είναι η αύξηση του κέρδους.