Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία» η κατάπτυστη τοποθέτηση της Αδαμαντίας Οικονόμου

Η κατάπτυστη πρόταση της εισαγγελέα δεν έπεσε ως «κεραυνός εν αιθρία». Σε όλη τη διάρκεια της δίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης τόσο το περιεχόμενο των ερωτήσεών της όσο και οι προτάσεις της έδειχναν τις προθέσεις της.

Τι να πρωτοαναφέρει κανείς… Η εισαγγελέας έκανε δεκτά τα αιτήματα των χρυσαυγιτών που ζητούσαν κάθε τόσο τη σύλληψη των μαρτύρων κατηγορίας για ψευδορκία, ακόμα και των φίλων του Φύσσα που ήταν μαζί του το βράδυ της δολοφονίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ερωτήσεις της κατέτειναν στην αποδόμηση του κατηγορητηρίου και των μαρτυρικών καταθέσεων. Υπερασπιζόταν επί της ουσίας τη διάχυση του ρατσισμού στην κοινωνία, όταν απαντούσε στους μάρτυρες κατηγορίας που αναφέρονταν στα «συσσίτια των χρυσαυγιτών μόνο για Ελληνες» ότι, τουλάχιστον, «δίνουν ένα πιάτο φαγητό στους Ελληνες»!

Η εισαγγελέας συμβούλευε τους μάρτυρες κατηγορίας να κάθονται «στ’ αυγά τους». Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας Θεοδ. Πισιμίσης, υπάλληλος του δήμου Χαλανδρίου, που αντιδρούσε στην τρομοκράτηση των ναζιστών, περιέγραψε πώς χτυπήθηκε από μέλη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης το 2014, όταν διαμαρτυρήθηκε για το κλίμα φόβου που καλλιεργούνταν από τους χρυσαυγίτες σε συγκέντρωσή τους για την προφυλάκιση των στελεχών της. Οπως είπε ο μάρτυρας, «θεώρησα υποχρέωσή μου να αντιδράσω». Η εισαγγελέας όμως του απάντησε: «Μήπως αν δεν είχατε αντιδράσει»…

Η ίδια συμμεριζόταν την «απορία» των χρυσαυγιτών που διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους για το πώς καταλάβαιναν οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες, που υπέστησαν την επίθεση, τα παραγγέλματα από τον επικεφαλής του τάγματος εφόδου.

Χαρακτηριστική ήταν και η προσπάθειά της να μειώσει και να αμφισβητήσει μαρτυρίες δημοσιογράφων ή πανεπιστημιακών με το σκεπτικό ότι ουδέποτε απευθύνθηκαν και στην άλλη πλευρά, δηλαδή στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση, για να λάβουν την άποψή της (!), επί της ουσίας για τις εγκληματικές της πράξεις.

Χαρακτηριστικές είναι, τέλος, οι ερωτήσεις της σε μάρτυρες όταν αναφερόταν στις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής στα τζαμιά, όπως για το αν είχαν άδεια, αν είχαν άδεια παραμονής οι αλλοδαποί κ.ά. Μάλιστα, για την επίθεση των χρυσαυγιτών στο Παλιό Εφετείο της Σωκράτους, όπου ζούσαν μετανάστες, ρωτούσε τους μάρτυρες αν είχε γίνει έλεγχος από τις υγειονομικές υπηρεσίες του δήμου!

Πηγή: Ριζοσπάστης

roupakias7 fussas1
kke sxolio dikigoroi
antidrasi magdas fussa adamantia oikonomou3
adamantia oikonomou4 adamantia oikonomou5