Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δεν καταδίκασε το γκεμπελικό παραλήρημα της Αλεξίας Εβερτ ο Μπακογιάννης: «Την σέβομαι και την αγαπώ»

Να παραιτηθεί από τη θέση της αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων ζήτησε από την Αλεξία Έβερτ, υπό το βάρος της κατακραυγής, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης. Ζήτησε την παραίτησή της, ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕ

(Η Αλεξία Έβερτ όχι μόνο έκανε πράξη αυτό που της ζητήθηκε αλλά ενημέρωσε τον κ. Μπακογιάννη και για την επιθυμία της να παραιτηθεί και από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου).

Ζήτησε την παραίτησή της ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΊΚΑΣΕ το γκεμπελικό παραλήρημα της αντιδημάρχου (κατσαρίδες και τρωκτικά χαρακτήριζε τους Εβραίους ο Γκαίμπελς). Περιορίστηκε σε μια γενικού τύπου αναφορά «υπάρχουν χαρακτηρισμοί που δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη αυτής της δημοτικής αρχής», για να προστατεύσει το δήθεν δημοκρατικό του προφίλ. ΔΗΘΕΝ γιατί κάθε δημοκράτης θα πρέπει να έχει ξεκάθαρη θέση σε κάθε έκφανση, αναβίωση, έστω και λεκτική φασιστικών αντιλήψεων και πρακτικών.

Σε μια πρόκληση του δημοκρατικού φρονήματος δήλώνει ότι «Την Αλεξία Έβερτ την σέβομαι και την αγαπώ» αποδεικνύονας ότι δεν έχει πρόβλημα με τις απόψεις της αντιδημάρχου του.

ταυτόχρονα προσπάθησε να βγάλει λάδι την κυβέρνηση για το χτεσινό όργιο αυταρχισμού και καταστολής.

Μνημείο δημοκρατικής υποκρισίας και κούφιου καθωσπρεπισμού η ανακοίνωσή του δημάρχου, Κ. Μπακογιάννη.

Αναλυτικά η δήλωση του Κώστα Μπακογιάννη:

«Την Αλεξία Έβερτ την σέβομαι και την αγαπώ. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, αξιοπρεπής και ηθικός. Το θέμα όμως δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό. Με το ΚΚΕ μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος και η χθεσινή του κινητοποίηση, την ώρα που η πανδημία σαρώνει τη χώρα και το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, ήταν απαράδεκτη πράξη πολιτικής ανευθυνότητας και ως τέτοια αντιμετωπίστηκε από την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.

Σε μια Δημοκρατία ωστόσο, όσο και αν διαφωνούμε οφείλουμε να συνυπάρχουμε. Ιδιαίτερα όταν καλούμαστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε μια πανδημία. Ασφαλώς οι αντιθέσεις, ακόμα και οι πολιτικές συγκρούσεις, δεν είναι μόνο αναγκαίες αλλά και θεμιτές. Διεξάγονται όμως, όσο σκληρά κι αν χρειαστεί, επί προγραμμάτων, θέσεων και ιδεών. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν χαρακτηρισμοί που δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη αυτής της δημοτικής αρχής.

Ζήτησα από την Αλεξία Έβερτ την παραίτηση της και την ευχαρίστησα για τη σημαντική της προσφορά από την θέση της Αντιδημάρχου. Η ίδια μου εξέφρασε την επιθυμία της να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου».

«Ο Χικμέτ στην Ελλάδα», του Ηρακλή Κακαβάνη