Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δεν κρίθηκε ακόμη το ζητούμενο στη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής

Σχόλιο Ηρακλής Κακαβάνης //

Πολλοί ύμνοι για τους δικαστές στη δίκη των ναζί. Όντως οφείλουμε να τους αναγνωρίσουμε ότι καταρχήν έλαβαν την πρέπουσα απόφαση, μια απόφαση που αντιστοιχεί με τα πραγματικά γεγονότα. Όμως μέχρι να πάνε οι ναζί φυλακή (και πόσο θα μείνουν εκεί) μένουν τρεις αποφάσεις ακόμη:

1. Απόφαση επί των ελαφρυντικών

2. Απόφαση για το ύψος των ποινών

3. Απόφαση για αναστολή εκτέλεσης ποινών

Η απόφαση (και η στάση των δικαστών) θα κριθεί συνολικά. Το αίτημα παραμένει, οι μέγιστες δυνατές ποινές για τους ναζί. Οι ναζί στη φυλακή.  Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να «πέσουν στα μαλακά» (λόγω και της αναθεώρησης του ποινικού κώδικα από το ΣΥΡΙΖΑ).

Οι ποινές μαζί με τα άλλα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε πολιτικό επίπεδο για την πλήρη καταδίκη των ναζί, θα δώσουν περιεχόμενο ή θα καταστήσουν κούφια την καταρχήν απόφαση ότι οι ναζί ήταν είναι εγκληματική οργάνωση.

Η απόφαση για τις ποινές δε θα πρέπει να απιστεί όχι μόνο με την καταρχήν απόφαση του δικαστηρίου, αλλά με τα πραγματικά γεγονότα, την οργανωμένη και στοχευμένη εγκληματική δράση του ναζιστικού μορφώματος.

Σε αυτή τη δίκη κρίνεται το παλλαϊκό αίτημα «Οι ναζί στη φυλακή». Το σύνθημα «Τσακίστε τους ναζί» θα κριθεί στο δρόμο, εκεί όπου συγκρούονται τάξη με τάξη, γιατί η ναζιστική Χρυσή Αυγή θρέφεται από το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, θρέφεται από την πολιτική της ΕΕ που υιοθετεί την χυδαία ιδεολογία των «δύο άκρων», την ίδια ώρα που σε μία σειρά χώρες της ΕΕ αποδίδονται τιμές σε συνεργάτες των ναζί, ενώ απαγορεύονται τα Κομμουνιστικά Κόμματα.

mpelogiannis