Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο»: Όταν ο νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ ταυτιζόταν με τη χρυσαυγίτικη χυδαιότητα (ΒΙΝΤΕΟ)

Με αφορμή τις φασιστικές κραυγές των υπόδικων ναζιστών της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, όπου για μια ακόμη φορά αμφισβήτησαν την ύπαρξη νεκρών στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, θυμηθήκαμε τον σημερινό αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη. 

Πιο συγκεκριμένα μας ήρθε στο νου η εικόνα του- τότε πολιτευτή του ακροδεξιού ΛΑΟΣ- Γεωργιάδη να αναφέρεται στα γεγονότα του Πολυτεχνείου κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του εκπομπής. Ήταν εκείνη η εποχή που ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη διαφήμιζε, μεταξύ άλλων, τα εμετικά πονήματα του δηλωμένου χουντικού και ναζί Κ. Πλεύρη. 

Στο βίντεο που παραθέτουμε μπορεί να δει κάποιος τον Γεωργιάδη να ειρωνεύεται την εξέγερση του Πολυτεχνείου και να αμφισβητεί, με τον πλέον προκλητικό τρόπο, την ύπαρξη θυμάτων. Να τι έλεγε αυτολεξεί ο σημερινός αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας: «Επειδή θέλω να ‘μαι ειλικρινής και δημοσίως να το ξεκαθαρίσουμε γιατί δεν αντέχω τα παραμύθια, δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός στο Πολυτεχνείο. Ούτε ένας»

Η άποψη μιας γραφικής ακροδεξιάς φιγούρας, όπως ο Γεωργιάδης, ελάχιστη σημασία θα είχε εάν ο συγκεκριμένος δεν ήταν σήμερα αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και το ερώτημα που τίθεται δεν είναι το κατά πόσο διατηρεί σήμερα την ίδια άποψη ο Γεωργιάδης, αλλά στο κατά πόσο αυτή η απαράδεκτη, ανιστόρητη και χυδαία θέση εκφράζει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. 

Διότι, πρωτού εμφανιστούν στο πολιτικό προσκήνιο οι εγκληματίες ναζί της Χρυσής Αυγής, οι Μιχαλολιάκοι, οι Κασιδιάρηδες και οι Λαγοί, κάποιοι που σήμερα έχουν βρει πολιτική στέγη στη Νέα Δημοκρατία (Γεωργιάδης, Βορίδης) είχαν φροντίσει να λειτουργήσουν ως… «λαγοί» της φαιάς ακροδεξιάς προπαγάνδας που τολμά να λοιδορεί τους αγώνες του ελληνικού λαού. 

Αυτοί είναι οι 24 (ταυτοποιημένοι) νεκροί του Πολυτεχνείου