Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δε γέμιζαν ούτε… ταξί: Τρεις κι’ ο κούκος στην συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη

Μεταξύ… «συγγενών και φίλων» έγινε το απόγευμα της Παρασκευής η προεκλογική συγκέντρωση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη, όπου παραβρέθηκε και μίλησε ο φυρερίσκος της εγκληματικής οργάνωσης, Μιχαλολιάκος.

Οι χρυσαυγίτες συνωστίστηκαν σαν τις σαρδέλες στην είσοδο των γραφείων της οργάνωσης στο Βαρδάρη, σε μια συγκέντρωση που έμοιαζε περισσότερο με συνέλευση ενοίκων πολυκατοικίας παρά με προεκλογική ομιλία αρχηγού κόμματος.

Με τις σημαίες και τα πανό να είναι – στην κυριολεξία – περισσότερα απ’ τον ίδιο τον συγκεντρωμένο κόσμο, τα φασιστοειδή υποδέχθηκαν τον φυρερίσκο και τους υποψήφιους βουλευτές της ναζιστοσυμμορίας, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις διάλυσης που παρουσιάζει το εγκληματικό, χιτλερικό γκρουπούσκουλο λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Παρά τις φανφάρες των ναζί περί «εκατοντάδων μακεδόνων» που επιφύλαξαν «θερμότατη υποδοχή» στο Μιχαλολιάκο, η Χρυσή Αυγή αποτυγχάνει να κρύψει την εικόνα σήψης και διάλυσης που επικρατεί στο εσωτερικό της, τα «αλληλομαχαιρώματα» μεταξύ στελεχών της και τις εκ των έσω καταγγελίες για διαφθορά, μαύρο χρήμα και οικογενειοκρατία.

Πιστεύοντας πως εκφράζουμε τη θέληση κάθε δημοκρατικού ανθρώπου, με στοιχειώδη αντιφασιστική αντίληψη, θα επαναλάβουμε την ευχή να συνεχιστεί με ταχείς ρυθμούς η αποσύνθεση του χρυσαυγίτικου μορφώματος. Μέχρις ότου οι απόγονοι του Χίτλερ και των Ταγματασφαλιτών φτάσουν να κάνουν τις φασιστοσυνάξεις τους στο κελί των φυλακών, εκεί όπου ανήκουν.

Ο λαός της Θεσσαλονίκης, ολόκληρης της Ελλάδας, μπορεί και πρέπει να δώσει στις 7 Ιουλίου μια ηχηρή απάντηση στα αποβράσματα της Χρυσής Αυγής. Να ψηφίσει και να ενδυναμώσει το ΚΚΕ, τη μοναδική δύναμη που με συνέπεια αντιπαλεύει το φασισμό-ναζισμό και το σύστημα που γεννά και θρέφει χρυσαυγίτες.

anteto xa