Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δε γέμιζαν ούτε… ταξί: Τρεις κι’ ο κούκος στην συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη

Μετα­ξύ… «συγ­γε­νών και φίλων» έγι­νε το από­γευ­μα της Παρα­σκευ­ής η προ­ε­κλο­γι­κή συγκέ­ντρω­ση της ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, όπου παρα­βρέ­θη­κε και μίλη­σε ο φυρε­ρί­σκος της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, Μιχαλολιάκος.

Οι χρυ­σαυ­γί­τες συνω­στί­στη­καν σαν τις σαρ­δέ­λες στην είσο­δο των γρα­φεί­ων της οργά­νω­σης στο Βαρ­δά­ρη, σε μια συγκέ­ντρω­ση που έμοια­ζε περισ­σό­τε­ρο με συνέ­λευ­ση ενοί­κων πολυ­κα­τοι­κί­ας παρά με προ­ε­κλο­γι­κή ομι­λία αρχη­γού κόμματος.

Με τις σημαί­ες και τα πανό να είναι — στην κυριο­λε­ξία — περισ­σό­τε­ρα απ’ τον ίδιο τον συγκε­ντρω­μέ­νο κόσμο, τα φασι­στοει­δή υπο­δέ­χθη­καν τον φυρε­ρί­σκο και τους υπο­ψή­φιους βου­λευ­τές της ναζι­στο­συμ­μο­ρί­ας, σε μια απέλ­πι­δα προ­σπά­θεια να δια­σκε­δά­σουν τις εντυ­πώ­σεις διά­λυ­σης που παρου­σιά­ζει το εγκλη­μα­τι­κό, χιτλε­ρι­κό γκρου­πού­σκου­λο λίγες μέρες πριν τις εκλο­γές της 7ης Ιουλίου.

Παρά τις φαν­φά­ρες των ναζί περί «εκα­το­ντά­δων μακε­δό­νων» που επι­φύ­λα­ξαν «θερ­μό­τα­τη υπο­δο­χή» στο Μιχα­λο­λιά­κο, η Χρυ­σή Αυγή απο­τυγ­χά­νει να κρύ­ψει την εικό­να σήψης και διά­λυ­σης που επι­κρα­τεί στο εσω­τε­ρι­κό της, τα «αλλη­λο­μα­χαι­ρώ­μα­τα» μετα­ξύ στε­λε­χών της και τις εκ των έσω καταγ­γε­λί­ες για δια­φθο­ρά, μαύ­ρο χρή­μα και οικογενειοκρατία.

Πιστεύ­ο­ντας πως εκφρά­ζου­με τη θέλη­ση κάθε δημο­κρα­τι­κού ανθρώ­που, με στοι­χειώ­δη αντι­φα­σι­στι­κή αντί­λη­ψη, θα επα­να­λά­βου­με την ευχή να συνε­χι­στεί με ταχείς ρυθ­μούς η απο­σύν­θε­ση του χρυ­σαυ­γί­τι­κου μορ­φώ­μα­τος. Μέχρις ότου οι από­γο­νοι του Χίτλερ και των Ταγ­μα­τα­σφα­λι­τών φτά­σουν να κάνουν τις φασι­στο­συ­νά­ξεις τους στο κελί των φυλα­κών, εκεί όπου ανήκουν.

Ο λαός της Θεσ­σα­λο­νί­κης, ολό­κλη­ρης της Ελλά­δας, μπο­ρεί και πρέ­πει να δώσει στις 7 Ιου­λί­ου μια ηχη­ρή απά­ντη­ση στα απο­βρά­σμα­τα της Χρυ­σής Αυγής. Να ψηφί­σει και να ενδυ­να­μώ­σει το ΚΚΕ, τη μονα­δι­κή δύνα­μη που με συνέ­πεια αντι­πα­λεύ­ει το φασι­σμό-ναζι­σμό και το σύστη­μα που γεν­νά και θρέ­φει χρυσαυγίτες.

anteto xa

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο