Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δε γέμιζαν ούτε… ταξί: Φιάσκο για τους χρυσαυγίτες η συγκέντρωση στη ΔΕΘ

Σε απο­τυ­χία ολκής εξε­λί­χθη­κε η προ­σπά­θεια των Ναζί της Χρυ­σής Αυγής και των βορειο­ελ­λα­δί­τι­κων «παραρ­τη­μά­των» τους (Ιερός Λόχος 2012) να διορ­γα­νώ­σουν συγκέ­ντρω­ση για το Μακε­δο­νι­κό κατά τη διάρ­κεια των εγκαι­νί­ων της ΔΕΘ.

Τα εθνι­κι­στι­κά πανό ήταν… περισ­σό­τε­ρα κι από τους ίδιους τους συγκε­ντρω­μέ­νους στο άγαλ­μα του Μεγά­λου Αλε­ξάν­δρου όπου οι χρυ­σαυ­γί­τες και άλλες ακρο­δε­ξιές οργα­νώ­σεις είχαν δώσει «ραντε­βού» για να δια­μαρ­τυ­ρη­θούν για την Συμ­φω­νία των Πρεσπών.

Μάλι­στα, όπως μετέ­δω­σαν τοπι­κά ειδη­σε­ο­γρα­φι­κά σάιτ, οι ελά­χι­στοι συγκε­ντρω­μέ­νοι κατά­φε­ραν να μαλώ­σουν και μετα­ξύ τους, προ­κα­λώ­ντας την παρέμ­βα­ση των αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων που προ­χώ­ρη­σαν σε προσαγωγές.

Σε πλή­ρη αντί­θε­ση με την συγκέ­ντρω­ση των Ναζί και των «μακε­δο­νο­μά­χων» (που, όλοι κι’ όλοι, χωρού­σαν σε ενα ταξί) ήταν η ογκώ­δης δια­δή­λω­ση του ΠΑΜΕ και των ταξι­κών σωμα­τεί­ων. Εργα­ζό­με­νοι, άνερ­γοι, αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νοι, αγρό­τες, φοι­τη­τές και συντα­ξιού­χοι έδω­σαν μαχη­τι­κό παρόν στους δρό­μους της Θεσ­σα­λο­νί­κης, στέλ­νο­ντας ξεκά­θα­ρο αγω­νι­στι­κό μήνυ­μα προς πάσα κατεύθυνση.

Η πορεία των δυνά­με­ων του ΠΑΜΕ ξεκί­νη­σε από την πλα­τεία Αρι­στο­τέ­λους, διέ­σχι­σε την παρα­λια­κή Λεω­φό­ρο Νίκης, πέρα­σε μπρο­στά από την έκθε­ση και μέσω των οδών Αγγε­λά­κη και Εγνα­τί­ας κατέ­λη­ξε στο Άγαλ­μα Βενιζέλου.

Όσο για τη ναζι­στι­κή Χρυ­σή Αυγή, η πορεία απο­σύν­θε­σης και διά­λυ­σης της είναι χωρίς επι­στρο­φή. Η δε πολυα­να­με­νό­με­νη από­φα­ση της δίκης της εγκλη­μα­τι­κής οργα­νώ­σης ας ελπί­σου­με πως θα επι­τα­χύ­νει την πορεία αυτή, μέχρι τον ολο­κλη­ρω­τι­κό αφα­νι­σμό της.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο