Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ -|> Θετική για τον ΣΥΡΙΖΑ η επίσκεψη Πομπέο …

«Η επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα ήταν θετική, στον βαθμό που συνέχισε την πορεία αναβάθμισης των διμερών σχέσεων που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια, με την έναρξη του Στρατηγικού Διαλόγου, την πετυχημένη ΔΕΘ με παρουσία πολλών επενδυτών κι άλλες σημαντικές πρωτοβουλίες», δηλώνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, σχετικά με την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών και την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης.

«Τέλος καλό όλα καλά», λοιπόν, εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ για την άφιξη στην Αθήνα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο που υπέγραψε τη νέα συμφωνία για τις βάσεις, την οποία είχε προετοιμάσει ως κυβέρνηση με την εγκαινίαση του στρατηγικού διαλόγου των δυο χωρών, εμπλέκοντας το λαό σε επικίνδυνους σχεδιασμούς με επίκεντρο την Ενέργεια.

Συνεπώς ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο συμφωνεί με την επέκταση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα αλλά επισημαίνει ότι «και εδώ η Κυβέρνηση Μητσοτάκη βασίζεται στο πλαίσιο που χτίστηκε».

Η κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση της ΝΔ είναι μόνο για το θέμα της Τουρκίας λέγοντας ότι «δεν ακούστηκε ούτε λέξη για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας για την παραβατική της συμπεριφορά, ενώ σχετικό νομοσχέδιο έχει ήδη κατατεθεί στο Κογκρέσο».

Προσθέτει ότι «εάν ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι με κινήσεις κατευνασμού θα δημιουργήσει καλύτερες διαπροσωπικές σχέσεις με τον Πρόεδρο Ερντογάν και υποχωρήσεις εκ μέρους του για το προσφυγικό, διαπράττει μέγα σφάλμα».

ΣΣ |>
Το παραπάνω βίντεο, πριν από τα λεγόμενα Κατρούγκαλου, για την επίσκεψη Πομπέο και το στρωμένο από τον Συριζα χαλί για τους φονιάδες των λαών [«η κυβέρνηση “τρώει από τα έτοιμα”», όπως είπε εισαγωγικά] αναφέρεται -υπερασπίζοντας μέχρι κεραίας και στον σχετικό αντιασφαλιστικό νόμο, που «προς τιμή» φέρει το όνομά του και που η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό.
Ανοίγοντας τον δρόμο στην κυβέρνηση ΝΔ να νομοθετήσει εκ νέου, με νέο (αντι)ασφαλιστικό νόμο, ενώ [ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ] «εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι αποφάσεις του ΣτΕ δεν δημιουργούν οικονομική επιβάρυνση για το δημόσιο ταμείο σε ό,τι αφορά τα παρελθόντα έτη, καθώς δεν έχουν καμία αναδρομική ισχύ».

gif Banner Γυάρος