Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δημήτρης Κουτσούμπας: Καταψηφίζουμε τη συμφωνία γιατί δεν θέλουμε νέο Ιράκ, Αφγανιστάν, Συρία, Λιβύη, πραξικοπήματα, καραβιές προσφύγων…

Καταψηφίζουμε τη συμφωνία, γιατί δεν θέλουμε νέο Ιράκ, νέο Αφγανιστάν, νέα Συρία, νέα Λιβύη, νέα Γιουγκοσλαβία, νέα Υεμένη, νέα Παλαιστίνη, νέα Ουκρανία, νέα Κύπρο, νέα Ίμια, νέα πραξικοπήματα, νέες καραβιές προσφύγων, νέα σφαγεία με θύματα το λαό μας και άλλους λαούς

Αυτό υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας στην ομιλία του στη Βουλή για την επικύρωση της συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις.

Ο Δ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε ψεύτικο τον τίτλο της συμφωνίας ως αμυντικής, προσθέτοντας “έρχεστε εδώ για να δικαιώσετε το “ευχαριστούμε τους Αμερικάνους” της αλήστου μνήμης κυβέρνησης Σημίτη, να συνεχίσετε την αναβάθμιση της ελληνικής εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, όπως αυτή αποτυπώθηκε στην κυβέρνηση Τσίπρα“.

Ανέφερε ότι και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι “δεδομένοι και προβλέψιμοι για τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ” και αμφότεροι δέσμιοι του δόγματος “όσο περισσότερα δίνουμε στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ τόσο καλύτερα προστατεύεται η χώρα”, δόγμα “το οποίο έχει χρεοκοπήσει”.

Είπε ότι η ΝΔ με συνέπεια και συνέχεια ακολουθεί την πολιτική δεκαετιών ως πιστή φίλη και εταίρος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, πολιτική την οποία όμως “με συνέπεια και συνέχεια κατήγγειλαν οι αριστερές, ριζοσπαστικές δυνάμεις”.

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ δεν είχε καμία αυταπάτη πως η ΝΔ θα αλλάξει ρότα στην εξωτερική πολιτική, αναφέροντας στη συνέχεια ότι “η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνη που προκαλεί και το αίσθημα και τη λογική του λαού μας και των γειτονικών λαών που έχουν υποφέρει πολλά από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ”.

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί για δύο επιπλέον λόγους: Πρώτον σηκώνει την σημαία δήθεν των ανταλλαγμάτων την ώρα που εκφρασμένη στρατηγική των ΗΠΑ είναι να κρατηθεί η Τουρκία πάση θυσία στο ΝΑΤΟ, να διατηρηθεί η ΝΑΤΟϊκή συνοχή στην Α. Μεσόγειο”.

Είπε ότι αν η Τουρκία δεν κόψει τις “παρτίδες” με τη Ρωσία, “υπάρχει κίνδυνος η Ελλάδα να μετατραπεί σε στρατιωτική αιχμή του δόρατος ενάντια στην Τουρκία, ενώ αν συμβεί αυτό που επιδιώκουν, σημαίνει ότι η Τουρκία θα πάρει τέτοια ανταλλάγματα που θα αφορούν σίγουρα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας”.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ περί αναστολής ψήφισης της συμφωνίας, επισήμανε ότι πρόκειται για “διπλή κοροϊδία” αφού δεν βάζει καν ζήτημα αναστολής λειτουργίας των βάσεων, ενώ ακόμα και αν η συμφωνία ψηφιστεί αργότερα οι βάσεις θα εξακολουθήσουν να είναι ορμητήρια επιθέσεων και μαγνήτες επιθέσεων, και να σπέρνουν τον όλεθρο και να φέρνουν προσφυγικά ρεύματα”.

Είπε ότι η ΝΔ χρησιμοποιώντας δραματικούς τόνους επιχειρεί να πείσει τον ελληνικό λαό να αποδεχθεί “την πιο βαθιά και άμεση εμπλοκή του στα ιμπεριαλιστικά δολοφονικά σχέδια“.

Αναφορικά με το επιχείρημα ότι όσο περισσότερες βάσεις έχει η Ελλάδα, τόσο περισσότερα εμπόδια στην τουρκική επιθετικότητα, είπε “αν είναι έτσι πως γίνεται και τα τελευταία τρία χρόνια που έχει διευρυνθεί το αμερικανικό αποτύπωμα στην Ελλάδα να κλιμακώνεται η τούρκικη επιθετικότητα;