Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΦΥΑΛΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ

Φιλοξενούμενος ο Γεώργιος Λιανός //

Το δεύτερο κύμα COVID 19 και η επαναφορά της κατάστασης του Μαρτίου-Μαίου με το ολικό lockdown, ήρθε για ακόμη μια φορά να καταδείξει και να φανερώσει πολιτικές και στρατηγικές που για καιρό σχεδιάζονταν και τώρα εφαρμόζονται. Η κυβέρνηση, όπως και τότε (πόσο μάλιστα τώρα), αντί να λάβει πραγματικά και ουσιαστικά μέτρα, συνεχίζει να επιδίδεται σε πράξεις αυταρχισμού, καταστολής και περιστολής των δημοκρατικών ελευθεριών του λαού με πρόσχημα του ιού και της σοβαρότητάς του. Τα καλοταϊσμένα Μ.Μ.Ε συνεχίζουν την βαθιά συντηριτική ρητορική τους σπέρνοντας τρόμο, πανικό και φόβο στο πλήθος που το παρουσιάζουν σαν να έχει καταναλώσει κουτόχορτο.

Η κατάσταση κορυφώθηκε με σχετικά με τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου και τις 17 Νοέμβρη, με την κυβέρνηση να επιβάλλει απαγόρευση συναθροίσεων με πρόσχημα τον COVID 19.Το ίδιο πιθανόν πρόκειται να πράξουν και στους εορτασμού της επετείου για το Γρηγορόπουλο στις 6 Δεκεμβρίου, ενώ παράλληλα στο ιατρικό κομμάτι οι μόνες απόψεις που ακούγονται είναι αυτές των διορισμένων γιατρών και λοιμωξιολόγων από την κυβέρνηση. Την ίδια ώρα η αντιπολίτευση ψυχορραγεί με έναν συντηρητικό και ξεφτισμένο ΣΥΡΙΖΑ να περπατά στα χνάρια της κυβέρνησης. Η πρόταση της Αθηνάς Λινού ως κοινή υπουργού υγείας ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την πολιτική και ηθική κατάπτωση, τόσο της κυβέρνησης, όσο και του κόμματος του Τσίπρα.

Με άλλα λόγια αποδεικνύεται με μεγάλη σαφήνεια, ότι ζούμε σε μέρες ιδιαίτερα σκοτεινές και τελματώδεις. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ξανά το αντιδημοκρατικό και ακροδεξιό πρόσημο της Ν.Δ. Καταδεικνύεται, ότι οι πολίτες και ο λαός δεν έχουν πια κανένα δικαίωμα. Ούτε τη δημοκρατία να γιορτάσουν, ούτε άποψη να έχουν, ούτε να διαθέτουν το αυτόβουλο του νου, να κρίνουν από μόνοι τους. Το μόνο που πια έχει απομείνει είναι το δικαίωμα να εκτελεί ο άνθρωπος της διαταγές της κυβέρνησης που σαν άλλος Κριτίας επιβάλλει το συμφέρον του ισχυρού και ταυτίζεται με το κράτος, την εξουσία που με Κρεόντειες πολιτικές αποφασίζει το τι είναι σωστό και το τι λάθος.

Τα αποκόμματα της πολιτικής παρουσιάζονται ως προστάτες της υγείας της, της ζωής, αλλά και ως θεματοφύλακες της δημοκρατίας που μισούν. Τα κανάλια δίνουν τη μάχη μαζί με αυτά τα πολιτικά αποκόμματα. Όλοι τους δηλώνουν προστάτες του λαού και δημαγωγικά τον οδηγούν σε φασιστικές και αντιλαϊκές πολιτικές που υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής των ίδιων, αλλά και των μελλοντικών γενεών. Αυτοί και μόνο παρουσιάζονται ως γνώστες των προβλημάτων του λαού και επιβάλλουν το τι αποτελεί ζήτημα ή όχι. Και πάλι οι ίδιοι δηλώνουν, ότι μόνο αυτοί γνωρίζουν το τί είναι καλό για τον πολίτη και το λαό. Πότε μέχρι σήμερα η εξουσία, η κυβέρνηση δεν έδειξε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για την υγεία των πολιτών. Ούτως ή άλλως ήταν αυτοί που πραγματικά διέλυσαν τη δημόσια και κρατική υγεία, έκλεισαν νοσοκομεία, απέλυσαν γιατρούς, ιδιωτικοποιώντας την ολοένα και περισσότερο. Ήδη, ο νέος προϋπολογισμός που ψηφίστηκε μειώνει σημαντικά το ποσοστό χρηματοδότησης

Οι υπόλοιποι απλά θεωρούνται επικίνδυνοι και βλαπτικοί και επομένως αποσιωπούνται και μένουν στην αφάνεια των κοινωνικών πραγμάτων. Αυτό διαφαίνεται ήδη από τις εκλογές του 2019, όπου τα καθεστηκυία κανάλια και τα Μ.Μ.Ε στην ουσία υπέδειξαν στο άμορο πλήθος τί να ψηφίζει, ακόμα και αν αυτό του έλεγε, ότι θα τον σκοτώσει την επόμενη ημέρα.  Αυτό που πέτυχαν όλα αυτά τα χρόνια είναι η δόμηση μιας μάζας φασιστικοποιημένων πολιτών που δεν έχουν καμία επαφή με την δημόσια ζωή, τα κοινά, παρά μόνο ως ιδιώτες και αυτόβουλα ουσιαστικά όργανα της εκάστοτε εξουσίας που εξυπηρετεί ολιγαρχικά συμφέροντα και την ολοένα αυξανόμενη κερδοφορία τους. Συμπερασματικά η επιδημία του COVID 19 από πρόβλημα υγειονομικό, κατέστη πρόβλημα καθαρά πολιτικό με στόχο να υπάρξει μια σφοδρή επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα, τόσο σε επίπεδο οικονομικό, εργασιακό, κοινωνικό, πνευματικό, ψυχικό και διανοητικό. Ο COVID 19 είναι ουσιαστικά ασθένεια της κυβέρνησης που χρησιμοποιείται για τους άνωθι σκοπούς, μετατρέποντας την σύγχρονη κοινωνία σε αρένα επιβίωσης με το λαό και τους πολίτες φτωχοποιημένους και πνευματικά εξουθενωμένους από τα καταστροφικά lockdown που λειτουργούν, ως προκάλυμμα της αβουλίας ουσιαστικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά και ως όπλο των κρατούντων να καθυποτάξουν και να επιβάλλουν.