Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δημοσιογράφος έχασε το 55% της ακοής του από χειροβομβίδα κρότου λάμψης

Το 55% της ακοής του έχασε ο δημοσιογράφος Νίκος Χριστοφάκης, σύμφωνα με ιατρική γνωμάτευση, από χειροβομβίδα κρότου λάμψης που έσκασε δίπλα του στη συγκέντρωση για τα Τέμπη στις 16 Μάρτη στο Σύνταγμα.

Ο Νίκος Χριστοφάκης βρισκόταν στο Σύνταγμα καλύπτοντας δημοσιογραφικά τις διαδηλώσεις για λογαριασμό του «Ζούγκλα».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλει το τελευταίο περιστατικό αστυνομικής βίας κατά του δημοσιογράφου.

«Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που η αλόγιστη χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης από τις αστυνομικές δυνάμεις έχουν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό συναδέλφων, γεγονός που πέρα από το ότι θέτει σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα αποτελεί εμπόδιο στην άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και κατ’ επέκταση στην πληροφόρηση των πολιτών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου σε οτιδήποτε χρειαστεί και διαμαρτύρεται για άλλη μια φορά για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά αστυνομικής βίας».

Να θυμίσουμε ότι παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί πριν από σχεδόν 12 χρόνια, στις 15 Ιούνη 2011, όταν ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος έχασε την ακοή του ενώ κάλυπτε διαδηλώσεις στο Σύνταγμα.