Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ 🚩 σύμβαση 190.000€. για το Σκοπευτήριο + εργασίες 112.902,84€. για το «Μ. Κρητικόπουλος»

Με μια λιτή -ως συνήθως και χωρίς φανφάρες ανακοίνωση πληροφορούμαστε από το site του Δήμου Καισαριανής για έργα πνοής ήδη σε εξέλιξη
✔️  Η υλοποίηση των παραπάνω είναι αποτέλεσμα της διεκδίκησης και των προτεραιοτήτων που τέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από τη Δημοτική Αρχή. Είναι αποτέλεσμα του ολοκληρωμένου τεχνικού προγράμματος που έστησαν οι Υπηρεσίες του Δήμου Καισαριανής με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων της Καισαριανής.
✔️  Αποτελούν άλλη μία αδιαμφισβήτητη απάντηση στην προσπάθεια μείωσης αλλά και συκοφάντησης του έργου που προωθήθηκε και εξασφαλίστηκε τα προηγούμενα χρόνια, κατά την οποία επιδόθηκαν διάφοροι στην προεκλογική περίοδο.
✔️  Το επόμενο διάστημα, ανάλογα με την πορεία υλοποίησής τους, ακόμα περισσότερα από τα προγραμματισμένα έργα θα ξεκινήσουν στην πόλη μας απαντώντας στις μεγάλες λαϊκές ανάγκες.
Ήδη ξεκίνησε το έργο «Επεμβάσεις προς αποκατάσταση ασφάλειας αγωνιστικού χώρου Μ. Κρητικόπουλος» ύψους 112.902,84€,που αφορά εκτεταμένες εργασίες με σκοπό την εξασφάλιση της ασφάλειας του γηπέδου. Οι εργασίες που προβλέπονται να γίνουν αφορούν: την αντικατάσταση της υπάρχουσας περίφραξης και τοποθέτηση νέας με σύγχρονα κιγκλιδώματα, αποκατάσταση της λειτουργικότητας και της ασφάλειας του αγωνιστικού χώρου του ποδοσφαίρου και τοποθέτηση νέων πάγκων για τους αθλητές, διαμόρφωση των αιθουσών της δυτικής και ανατολικής εξέδρας με εκτεταμένες εργασίες συντήρησης ώστε να γίνουν χρηστικές σε αθλήματα και δραστηριότητες, καθώς και παρεμβάσεις για την πυροπροστασία του γηπέδου.
Με τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στο Μ. Κρητικόπουλος και στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Γ. Μελισσηνός και την ολοκλήρωση των νέων παρεμβάσεων, το δημοτικό στάδιο θα αποτελεί έναν σύγχρονο και ασφαλή χώρο άθλησης για τις ανάγκες των κατοίκων της Καισαριανής και των αθλητών των σωματείων.

✔️   Επίσης, υπογράφτηκε από το Δήμαρχο Καισαριανής η ανάθεση της εκπόνησης της μελέτης του έργου «Ανάδειξη και αξιοποίηση του Πάρκου του Σκοπευτηρίου» ύψους 190.000€.

Skop
✔️   Με τη διαμόρφωση των μελετών ανοίγει ο δρόμος για τη διεκδίκηση των έργων εντός του πάρκου του Σκοπευτηρίου που θα αναβαθμίσουν συνολικά το χώρο. Οι μελέτες, ακολουθώντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα σχεδιάσουν:
  • τη μετατροπή του ιστορικού κέντρου «ΧΑΡΑΜΑ» σε έναν πολυχώρο φιλοξενίας των μουσικών δραστηριοτήτων της πόλης, με λειτουργία Ωδείου εκμάθησης λαϊκών οργάνων, χώρο εκμάθησης παραδοσιακών χορών κα μαθήματα μπαλέτου. Δημιουργία εκθεσιακού χώρου με αναφορές στο ρεμπέτικο τραγούδι, στούντιο ηχογραφήσεων, γραφεία και αναψυκτήριο που θα εξυπηρετεί όλο το πάρκο Σκοπευτηρίου.
  • τη διαμόρφωση του κτηρίου των πρώην γραφειακών χώρων ως χώρου πολιτιστικών δραστηριοτήτων, απευθυνόμενος κυρίως στους νέους της πόλης που θα περιλαμβάνει: τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, χώρους αναγνωστηρίου και επιτραπέζιων παιχνιδιών για νέους και ενήλικες, ειδικά διαμορφωμένο χώρο βιβλιοθήκης και αναγνωστηρίου για παιδιά, τα εργαστήρια εικαστικών του πολιτιστικού κέντρου, χώρο εκθέσεων, υπαίθριο θέατρο στον εξωτερικό περίκλειστο χώρο.
  • τη δημιουργία κέντρου άθλησης των δημοτών εντός του πάρκου. Διαμορφώνεται το Κ3 σε χώρο άθλησης με στίβο, επισκευάζονται τα γήπεδα μπάσκετ και τοποθετούνται υπαίθρια όργανα γυμναστικής ενηλίκων σε δύο σημεία.
  • την ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση με την αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων και την αναβάθμιση των δικτύων φωτισμού με νέα σύγχρονης τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων άρδευσης του πάρκου και η επαναλειτουργία των καναλιών νερού.
  • οργάνωση των χώρων στάθμευσης που βρίσκονται στα όρια του πάρκου και σήμανση του Πάρκου με τοποθέτηση πινακίδων, διαγράμματα θέσεων και διαδρομών αλλά και με σύντομες περιγραφές των σημαντικών σημείων του.
  • την περαιτέρω ανάδειξη των χώρων που περιβάλλουν το Μνημείο και το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης.
Θα σταθούμε επί τροχάδην σε κάποιες διαδικασίες του αστικού κράτους, που αν και -σε μια πρώτη ματιά, φαίνεται πως, βοηθούντος και του 5G (πλέον) διαδικτύου που «αλλάζει οριστικά και αμετάκλητα τις ζωές μας προς το καλύτερο», που –υποτίθεται πως, γίνονται σύντομα (σε χρόνο dt), χτυπώντας και τη γραφειοκρατία, φροντίζοντας για το «αδιάβλητο» κλπ. (μια και όλα πλέον γίνονται ηλεκτρονικά) τελικά φαίνεται πως μάλλον κινούνται με τη ρωμαϊκή ιππήλατη άμαξα. Υπερβολές; -συκοφαντίαι κομμουνιστών», που λέγανε; Καθόλου!
✔️   Η δημοτική αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης, βάζει από την αρχή της θητείας της σε προτεραιότητα το κεφάλαιο «Σκοπευτήριο» με ότι αυτό σημαίνει -όχι τυχαία πχ. με την εθελοντική δωρεάν συνεισφορά εκατοντάδων σ.φων, αγωνιστών και απλών ανθρώπων –σε πείσμα της κυβέρνησης που δεν έδωσε ποτέ δεκάρα τσακιστή στις 9-Μαΐ-2016, ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, εγκαινιάστηκε το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης.
Στο σημείωμα αυτό δεν είναι δυνατό να ασχοληθούμε διεξοδικά με το «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς», απλά θυμίζουμε πως το 1983 ο λαός της πόλης με επικεφαλής το Δήμαρχο Παναγιώτη Μακρή πραγματοποιεί κατάληψη την ιστορική κατάληψη των 17 ημερών με αίτημα την απομάκρυνση της Σκοπευτικής και το 1984, γίνεται το πρώτο βήμα, ο χώρος των 110 στρεμμάτων κηρύσσεται ιστορικός μνημειακός, απαγορεύεται κάθε παρέμβαση πλέον στο χώρο που αντιστρατεύεται το χαρακτήρα αυτό και δίνει την ευκαιρία στο Δήμο Καισαριανής να προκηρύξει, τον ίδιο χρόνο, πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, για την διαμόρφωση του χώρου σε αισθητικό πάρκο αναψυχής και Πολιτισμού και ανάδειξη της ιστορικής του φυσιογνωμίας, με βάση τον οποίο έγιναν και τα έργα διαμόρφωσης. Στη συνέχεια και ειδικά τη 10ετία 2005/2015 ο χώρος σταδιακά εγκαταλείφθηκε, έμεινε ασυντήρητος, βανδαλίστηκαν οι Η/Μ εγκαταστάσεις κλπ. σε βαθμό που όταν ανέλαβε η Λαϊκή Συσπείρωση, ακόμη και ο φωτισμός ήταν πρακτικά ανύπαρκτος.
✔️   Έτσι από το 2016 αρχίζουν οι συντονισμένες πιέσεις διεκδίκησης προς την κεντρική εξουσία (περιφέρεια κλπ), που ανταπαντάει με έναν ορυμαγδό γραφειοκρατικών απαιτήσεων -«κάντε μελέτες και βλέπουμε» και από πλευράς δήμου γίνεται ένα σχεδιασμός με βάση τη «νομοθεσία». Χρειάστηκε  πάνω από 6/μηνο για να φτάσουμε στην (ομόφωνη) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 12-Σεπ-2017 και στη συνέχεια, με βάση την παγιωμένη πρακτική και τις «κείμενες διατάξεις», σχεδόν ένας ακόμη χρόνος (31-Ιουλ-2018 – ΑΔΑ: 6ΦΨΝΩΕΨ-3ΘΜ) για την «Έγκριση πρακτικού επιτροπής διεξαγωγής ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού (με α/α Συστήματος ΕΣΗΔΗΣ 73615 κλπ) για την σύναψη δημόσιας σύμβασης εκπόνησης της μελέτης …και στη συνέχεια άλλο τόσο περίπου (μέχρι την περασμένη βδομάδα) 18-Ιουν-2019 ώστε να λυθούν τα χέρια του δήμαρχου για την υπογραφή της σύμβασης: Με ένα αξιόπιστο και έμπειρο γραφείο μελετών και -ευτυχώς, χωρίς να υπάρξουν οι συνήθεις «εμπλοκές», με ενστάσεις και παραενστάσεις…


Την 1η Σεπτέμβρη αναλαμβάνει η νέα δημοτική αρχή:

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα εξακολουθήσει να είναι αυτό που ήταν πάντα αντιπολίτευση στην κεντρική εξουσία στα επιχειρηματικά συμφέροντα και στην ΕΕ, μέσα και έξω από το δήμο. Καρδιά του κινήματος, στο πλευρό της λαϊκής οικογένεια, αρωγός των αδύνατων, επί κεφαλής των διεκδικητικών αγώνων και την επόμενη μέρα. Για τη ζωή που μας αξίζειΗ δύναμή σου την επόμενη μέρα