Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ: Από τους αγώνες της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Ευρωμνημονιακή μετάλλαξη

Οι αυθαιρεσίες, αυταρχισμοί και παρατυπίες της νέας Δημοτικής Αρχής στο Χαϊδάρι που μεθοδικά γκρεμίζει ό,τιμε κόπους και θυσίες είχε δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια από τη Λ.Σ. με επί κεφαλής τον αγωνιστή δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο -που μεθοδευμένα ξεκίνησαν από την πρώτη μέρα, που με ανίερες συμμαχίες αναρριχήθηκε στη διοίκηση του δήμου δεν έχουν τελειωμό.

Μεταξύ αυτών τα όσα -πριν αλέκτορα φωνήσαι, συμβαίνουν στον ευαίσθητο για τη λαϊκή οικογένεια τομέα του Πολιτισμού.

Τον περασμένο Μάη, πριν τις εκλογές η Λαϊκή Συσπείρωση Χαϊδαρίου δημοσίευσε ανακοίνωση που μεταξύ άλλων αναφέρει: (…)

✔️  Το 2014, μετά το 1ο γύρο των εκλογών, ο Βαγγέλης Ντηνιακός με ανακοίνωση της παράταξής του δήλωνε τη στήριξη του στη Λαϊκή Συσπείρωση και τον Μιχάλη Σελέκο.

✔️  Πολύ σωστά έλεγε ότι είναι βέβαιο ότι υπάρχουν σαφέστατες πολιτικές διαφωνίες με την παράταξη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» και η στήριξή της σε καμία περίπτωση δε σημαίνει λευκή επιταγή και έβαζε συγκεκριμένους όρους γι’ αυτή τη στήριξη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Περιμένουμε να ανταποκριθεί σε βασικά ζητήματα για την ανόρθωση του Δήμου».

Ποια ήταν αυτά;

1ο: Ο διαχειριστικός έλεγχος για να αναδειχτεί το μέγεθος της κακοδιαχείρησης και η απόδοση τυχόν ευθυνών.
Το κάναμε!

2ο: Η επιστροφή στο δήμο όλων των κοινωνικών δομών.
Το κάναμε!

3ο: Η ενδυνάμωση της λειτουργίας του δήμου με έμψυχο δυναμικό και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή.
Και αυτό επίσης, το κάναμε!

✔️  Ο Βαγγέλης Ντηνιακός γνωρίζει πολύ καλά πως η Λαϊκή Συσπείρωση και ο Μιχάλης Σελέκος, ως δήμαρχος, ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω σε όλα όσα τότε απαιτούσε όχι μόνο ο Χαϊδαριώτικος λαός με την ψήφο του, αλλά και η παράταξη του.

✔️  Τι μεσολάβησε; από το 2014 μέχρι σήμερα και η στήριξη έδωσε τη θέση της σε συκοφαντίες και βρώμικες προσωπικές επιθέσεις; Προφανώς τα επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν να βάλουν στο χέρι περιοχές – φιλέτα γύρω από το Χαϊδάρι, τον Σκαραμαγκά, το όρος Αιγάλεω, το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου.
 Για να δανειστούμε μια γνωστή ατάκα από ελληνική ταινία: «Είναι πολλά τα λεφτά Βαγγέλη»…

ℹ️  Διαμαρτυρία δασκάλων και καλλιτεχνών της Στέγης Πολιτισμού του Δήμου Χαϊδαρίου.

Με αυθαιρεσία αυταρχισμό και παρατυπίες η νέα Δημοτική Αρχή στο Χαϊδάρι γκρεμίζει ό,τι είχε δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στη Στέγη Πολιτισμού του δημου Χαϊδαρίου, με συνέπεια την καθυστέρηση έναρξης των μαθημάτων, προφανώς με απώτερο σχεδιασμό την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών πολιτιστικών υπηρεσιών..

✔️   Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή στο Χαϊδάρι που παρεμβαίνοντας στη διαδικασία προσλήψεων δασκάλων τέχνης στη Στέγη Πολιτισμού του δήμου Χαϊδαρίου, αγνόησε την προϋπηρεσία, αγνόησε τα προσόντα και το ότι οι δάσκαλοι τέχνης είχαν στην ουσία “χτίσει” από το μηδέν τη Στέγη Πολιτισμού του δήμου Χαϊδαρίου.

Με αυταρχισμό και αλαζονεία “πέταξε έξω10 απο τους 16 δασκάλους τέχνης, αφήνοντάς τους χωρίς δουλειά. Οι δάσκαλοι τέχνης τα προηγούμενα χρόνια έφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα εκ του μηδενός το αποτέλεσμα να απολαμβάνουν τις Πολιτιστικές υπηρεσίες του Δήμου Χαϊδαρίου πάνω από 2.000 μαθητές.

✔️  Μάλιστα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που είχαν προσέλθει οι “κομμένοι” δάσκαλοι με δεκάδες μαθητές και γονείς που ήρθαν για να τους υποστηρίξουν, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος απαντώντας στην καταγγελία για ανυπαρξία αξιολόγησης των προσόντων και της προϋπηρεσίας των δασκάλων, είπε με θράσος ότι “τα κριτήρια είναι υποκειμενικά και ότι στην τέχνη δεν υπάρχουν κριτήρια “, ενώ υπάρχουν κριτήρια όπως άλλωστε έγινε αναφορά και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

✔️   Καταγγέλλουμε τη σημερινή δημοτική αρχή του κ. Ντηνιακού, η οποία όχι μόνο δεν εφάρμοσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνουν ξανά από την αρχή οι κρίσεις με άλλη επιτροπή , αλλά προχώρησε πραξικοπηματικά στις 8/11 σε εκδίκαση ενστάσεων με την ίδια επιτροπή την οποία η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου είχε καταργήσει.
✔️   Καταγγέλλουμε επιπλέον τη σημερινή Δημοτική Αρχή η οποία προέβη και σε νέες διώξεις μετά τις ενστάσεις, εκδικητικά προς όλους εκείνους τους δασκάλους που εμφανίστηκαν αλληλέγγυοι στην απαξίωση των συναδέλφων τους, θέτοντας και αυτούς εκτός εργασίας.
✔️   Η Δημοτική Αρχή δεν σέβεται ούτε τους εργαζόμενους ούτε τις διαδικασίες. Ο αυταρχισμός της και η αυθαιρεσία της δεν έχουν όρια. Το δικαίωμα στην εργασία ειναι σεβαστό για όλους. Αυτό που εμείς απαιτούμε ειναι οι κρίσεις να γίνονται με διαφάνεια καθώς και να ληφθεί υπ όψιν η επιτυχής ως τώρα πορεία της Στέγης Πολιτισμού του Δήμου.

Καλούμε όλους σε επαγρύπνηση να μην περάσει η αυθαιρεσία και τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της Στέγης Πολιτισμού του δήμου Χαϊδαρίου.

🔻  Να εφαρμοστεί άμεσα η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ!
🔻 Δεν θα δεχτούμε καμιά μεθόδευση στην πρόσληψη των δασκάλων στα πολιτιστικά τμήματα

Ήδη στις 5-Νοέμβρη η Λαϊκή Συσπείρωση βγήκε πλατιά στο λαό της πόλης με ανακοίνωση, που ανάμεσα στ’ άλλα ανέφερε:

  • Η Δημοτική Αρχή Ντηνιακού συνεχίζει τον κατήφορο, με νέο μνημείο πολιτικής θρασύτητας, ψεύδους, ανόητης προπαγάνδας και λάσπης. Προσπαθεί να κρύψει, την παράνομη, ανήθικη και απαράδεκτη απόφαση μιας επιτροπής «παρωδία», να επιβάλει τους δασκάλους στα τμήματα πολιτισμού του Δήμου μας, με μοναδικό γνώμονα το «ρουσφέτι».
  • Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να εφαρμόσουν άμεσα την ομόφωνη απόφαση (όλων των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης), που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο, για να επανεξεταστούν οι αιτήσεις των δασκάλων, από επιτροπή που θα απαρτίζεται αποκλειστικά από υπαλλήλους του Δήμου και όχι από Αντιδημάρχους, που αποδεδειγμένα προσπάθησαν να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα και να επιβάλουν τους «εκλεκτούς» της διοίκησης.
  • Αντί να απολογηθεί ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή για την απαράδεκτη δημόσια δήλωση-παραδοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο, του Αντιδημάρχου Πολιτισμού και μέλους της επιτροπής αξιολόγησης κ. Πετούση, ότι εκτός από τα τυπικά προσόντα που ζητούσε η προκήρυξη, η επιλογή έγινε και με άλλα κριτήρια «υποκειμενικά»… ζητάει προκλητικά και τα ρέστα.

Και επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια σας απαντάμε ευθέως:

  • Οδέποτε δεχτήκατε «έτσι απλά» να συζητήσετε το θέμα που έθεσαν οι τα εργαζόμενοι.
  • Το θέμα τέθηκε για συζήτηση μετά από την επίμονη πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, με την ομόφωνη συμφωνία όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης (και όχι μεμονωμένης δημοτικής συμβούλου, όπως επιτηδευμένα και επαναλαμβανόμενα προσπαθείτε να παρουσιάσετε στην ανακοίνωση σας).
  • Η αλήθεια είναι ότι προσπαθούσατε να αποφύγετε με κάθε τρόπο τη συζήτηση και στο τέλος σε μια επίδειξη αλαζονείας και παγκόσμιας πρωτοτυπίας επιλέξατε να αποχωρήσει (!!!!!) η δημοτική αρχή, καθώς για ακόμα μια φορά δεν είχατε την πλειοψηφία για να επιβάλετε την απόφαση σας.
    Ποτέ τα προηγούμενα χρόνια, για ουσιαστικούς αλλά και ηθικούς λόγους δεν πραγματοποιήθηκε τέτοια διαδικασία «παρωδία».

Για αξιοκρατικούς λόγους ουδέποτε συστάθηκε ΞΑΝΑ στο παρελθόν 3μελής επιτροπή αξιολόγησης, που να αποτελείται από 2 Αντιδημάρχους.

Όπως επίσης δεν έχει προηγούμενο, η δημόσια αποδοχή του Αντιδημάρχου σας, ότι δεν τηρήθηκαν τα κριτήρια που έθετε η προκήρυξη.

Την ίδια στιγμή που σας πιάνουμε όπως λέει ο λαός με την γίδα στην πλάτη, αντί να πάρετε πίσω χωρίς τυμπανοκρουσίες την απόφαση σας, συνεχίζετε να προκαλείτε μιλώντας για σεβασμό στο δικαίωμα της εργασίας, για υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ΚΥΡΙΩΣ διαφάνεια.

Η αλήθεια είναι ότι ούτε και εμείς δεν περιμέναμε να αρχίσετε τα τερτίπια και τις παρατυπίες, τόσο νωρίς.

Και κατέληγε:” Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά να αγωνιζόμαστε για όλα τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων και των συνδημοτών μας, απέναντι σε κάθε προσπάθεια μεθοδεύσεων της Δημοτικής Αρχής Ντηνιακού.
Εδώ και τώρα να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη διαδικασία και να γίνει πράξη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.”

ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ! – ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Σχετικό (οι νοούντες νοήτωσαν) |>Lales Charis

ΧΑΙΔΑΡΙ 2019 Δημοκρατία.
5 χρόνια μετά μιλώ ελεύθερα για τον ΣΤΑΛΙΝ , τις ΔΙΩΞΕΙΣ των ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ …και ποιοι κόπτονται ΣΗΜΕΡΑ;