Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δημοτικές εκλογές-Ν. Σοφιανός: Ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση για να ανακοπεί η συρρίκνωση των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων

Δημοτικές εκλογές 2019: Η δραματική μείωση του προσωπικού της, που τα χρόνια των μνημονίων μειώθηκε κατά 37%, αλλά και η έλλειψη των απαραίτητων γεωργικών και άλλων εργαλείων και οχημάτων, επισημάνθηκε κατά την χθεσινή επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Νίκου Σοφιανού στη Διεύθυνση Πρασίνου και Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων στο Γουδή.

Στην πολύωρη επίσκεψη που πραγματοποίησε επικεφαλής κλιμακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο χώρο όπου βρίσκονται το φυτώριο του δήμου αλλά και οι διοικητικές υπηρεσίες της διεύθυνσης πρασίνου, ο κ. Σοφιανός συνομίλησε με τους εργαζόμενους σε όλα τα τμήματα της διεύθυνσης, που έχουν την ευθύνη για την συντήρηση και εκτέλεση έργων και εργασιών πρασίνου σε άλση και πάρκα, αλλά και για την παραγωγή, καλλιέργεια και ανάπτυξη φυτών που χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των αναγκών της πόλης. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, η διεύθυνση πρασίνου έχει στην ευθύνη της περίπου 130.000 δέντρα και με το σημερινό προσωπικό και τα οχήματα που διαθέτει μπορεί να κλαδέψει μόνο το ένα τρίτο από αυτά. Επίσης, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τη Δημοτική Αρχή ότι «αφήνει την υπηρεσία να καταρρεύσει και να πέσει σαν ώριμο φρούτο για να έρθει στη συνέχεια ο ιδιώτης, με τρία καλαθοφόρα οχήματα, ενώ θα μπορούσαμε να καλύψουμε το κλάδεμα των δέντρων χωρίς να δίνονται σε εργολάβους και η προμήθειά τους θα κόστιζε στο δήμο όσο 1,5 εργολαβία». Επίσης τόνισαν ότι τα εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν, οι προσλήψεις με οκτάμηνες συμβάσεις δεν αποτελούν λύση διότι «δεν μπορείς να κλαδέψεις το καλοκαίρι ή να κάνεις αποψιλώσεις το χειμώνα». Επίσης κατήγγειλαν ότι ο δήμος δεν αναλαμβάνει τη νομική ευθύνη έναντι των πολιτών που κάνουν αγωγές για ατυχήματα, με αποτέλεσμα οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων να επιβαρύνονται με καταδικαστικές αποφάσεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Σοφιανός τόνισε μεταξύ άλλων ότι «αυτή η κατάσταση δεν είναι αποτέλεσμα ανικανότητας. Είναι πολιτική επιλογή που την βιώνουν οι εργαζόμενοι στο δήμο, είτε είναι μόνιμοι είτε εργάζονται με 8μηνα και με συμβάσεις. Είναι επιλογή που έχει αυξημένο κόστος για τους κατοίκους αυτής της πόλης. Είναι πολιτική επιλογή οι ΣΔΙΤ και οι εργολαβίες και τρανταχτό παράδειγμα στο δήμο της Αθήνας είναι η υπογραφή της παράδοσης στους ιδιώτες του 70% του ηλεκτροφωτισμού της πόλης με πρόταση της σημερινής δημοτικής αρχής της κεντροαριστεράς και τις υπογραφές επτά υπουργών της σημερινής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Και υπογράμμισε ότι «είναι κρίσιμο το ζήτημα πόσο ενισχυμένοι θα είναι οι κομμουνιστές στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, την επόμενη μέρα των εκλογών, πόσο ενισχυμένο θα είναι το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες». Εμείς πρόσθεσε, «θέλουμε και έχουμε τη δυνατότητα να ανακόψουμε αυτή την πορεία συρρίκνωσης και απαξίωσης των υπηρεσιών του δήμου, στο πράσινο, στην καθαριότητα, στον ηλεκτροφωτισμό και στις άλλες υπηρεσίες».