Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δημοτικές εκλογές 2019: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στην Περιφέρεια Σερρών

Τους υποψήφιους δημάρχους που στηρίζει το ΚΚΕ στην Περιφέρεια Σερρών με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου η Τομεακή Επιτροπή Σερρών. Πιο συγκεκριμένα:

Για τον δήμο Σερρών

Φαρμάκης Παύλος: Του Δημητρίου και της Μαρίας. Γεννήθηκε το 1981 στις Σέρρες, όπου και κατοικεί. Είναι παντρεμένος. Αποφοίτησε στο 3ο Γενικό Λύκειο Σερρών το 1999 και από τότε εργάζεται στο κρεοπωλείο του πατέρα του, όπου και το ανέλαβε το 2000.

Είναι μέλος του Σωματείου Κρεοπωλών Νομού Σερρών από το 2002. Από το 2004 είναι μέλος της διοίκησης του Σωματείου με το χρίσμα του γραμματέα και εκλεγμένος στη διοίκηση της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Σερρών. Το 2011 έως και σήμερα είναι εκλεγμένος στην Πανελλαδική Ομοσπονδία των Κρεοπωλών. Είναι μέλος του ΑΣ Πανσερραϊκός. Από μαθητική ηλικία είναι μέλος της ΚΝΕ και λίγο αργότερα μέλος και στέλεχος του ΚΚΕ έως και σήμερα.

Για τον δήμο Βισαλτίας

Λάγιος Γεράσιμος (Μάκης): Είναι 41 χρονών. Γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Απόφοιτος του Τμήματος Χημείας Παν/μίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού στην «Εφαρμοσμένη Βιοχημεία – Βιοτεχνολογία». Εργάζεται ως καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Σερρών. Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Σερρών του ΚΚΕ και μέλος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Σερρών. Είναι αθλητής ΑμεΑ του Πανσερραϊκού ΓΣ.

Για τον δήμο Αμφίπολης

Άντσιου Άννα: Γεννήθηκε στην Κρηνίδα Σερρών το 1965. Φοίτησε στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας(ΣΕΥΠ) του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Ήταν ενεργό μέλος του σπουδαστικού κινήματος και μέλος το ΔΣ του Συλλόγου της σχολής της. Εργάστηκε για 10 χρόνια στο «Θεαγένειο» Θεσσαλονίκης ως νοσηλεύτρια Τεχνικής Εκπαίδευσης και στη συνέχεια από το 1997 εργάζεται στο Κέντρο Υγείας Ροδολίβους. Ήταν για 2 περιόδους (2 τριετίες) εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Υγείας του Νομού Σερρών. Στις δημοτικές εκλογές του 2014 εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Είναι παντρεμένη με τον Σιρλαντζή Γιάννη, κατοικεί στο Ροδολίβος κι έχει δύο παιδιά.

Για τον δήμο Ν. Ζίχνης

Στεφανόπουλος Ιωάννης, του Στεφάνου και της Χρυσούλας: Γεννημένος το 1956 στο Δραβήσκο Σερρών. Παντρεμένος με 2 παιδιά. Τελείωσε το 6τάξιο Γυμνάσιο της Ν. Ζίχνης. Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας εργάστηκε στην NAPC (Εταιρεία Πετρελαίου Βορείου Αιγαίου) στην Καβάλα για 20 χρόνια. Από το 1999 μέχρι σήμερα εργάζεται στο Φυσικό Αέριο (ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ) μέσω εργολαβικών εταιρειών, στις εγκαταστάσεις του Μετρητικού Σταθμού Σιδηροκάστρου ως χειριστής Αίθουσας Ελέγχου (CONTROLROOM).

Όλο αυτό το διάστημα ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική και πολιτιστική δράση είτε ως μέλος των ΔΣ, είτε ως απλό μέλος των σωματείων του χώρου της Ενέργειας. Επίσης, είναι μέλος Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων στην περιοχή του Δραβίσκου. Για χρόνια ήταν επικεφαλής με το ΠΑΜΕ στον Ν. Σερρών, καθώς υπήρξε μέλος του ΔΣ του ΕΚ Σερρών. Επίσης, είναι αντιπρόεδρος στο Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γραμματέας στον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Σερρών, μέλος του ΔΣ της ΠΕΠΠ (Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ποδοσφαίρου).

Για τον δήμο Εμ. Παππά

Μανδάνας Αργύριος του Ζήση. Γεννήθηκε στο Χρυσό Σερρών το 1954. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε Γεωλογία στην Μπολόνια της Ιταλίας. Ασκεί ελεύθερο επάγγελμα. Ήταν υποψήφιος πρόεδρος και σύμβουλος Χρυσού. Ήταν υποψήφιος δήμαρχος δήμου Ε. Παππά και υποψήφιος βουλευτής Ν. Σερρών με το ΚΚΕ. Έδρασε συνδικαλιστικά με τον Σύλλογο Ελλήνων Γεωλόγων (ΣΕΓ) και στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ). Δραστηριοποιήθηκε για πολλά χρόνια στο αγροτικό κίνημα.

Για τον δήμο Ηράκλειας

Χατζίδου Δέσποινα: Γεννήθηκε και ζει στην Κοίμηση Σερρών. Είναι 61 χρονών, άνεργη και για χρόνια εργαζόμενη εμποροϋπάλληλος σε σούπερ μάρκετ. Ενεργό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοίμησης και μέλος του Συλλόγου Γυναικών Ν. Σερρών. Έχει τελειώσει το ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης στο τμήμα Γραμματέων. Είναι εκλεγμένη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Ηράκλειας.

Για τον δήμο Σιντικής

Ιωαννίδου Μαρία: Είναι 31 χρονών παντρεμένη με ένα παιδί. Κατάγεται από την Τυρολόη Σερρών. Είναι απόφοιτη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στην Κομοτηνή στο τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας. Φοιτήτρια μεταπτυχιακού εκπαίδευσης ενηλίκων. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην ιδιωτική εκπαίδευση και είναι μέλος της Επιτροπής Αγώνα Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών. Εργάστηκε ως εμποροϋπάλληλος και είναι μέλος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Ν. Σερρών. Είναι μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρολόης και στέλεχος του ΚΚΕ.