Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δημοτικές εκλογές 2019 – Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα «Στ. Κουγιουμτζής» στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος παρουσιάστηκε τη Δευτέρα το απόγευμα το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης Πυλαίας-Χορτιάτη» για τις δημοτικές εκλογές. Στην εκδήλωση μίλησαν η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», υποψήφιος δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Οδυσσέας Μάαιτα.

Η Θ. Καπέτη αναφέρθηκε στην σημασία της ενίσχυσης του ΚΚΕ σε όλες της κάλπες, τονίζοντας ότι με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ μπορεί να δυναμώσει η πραγματική ελπίδα και αισιοδοξία ότι κάτι πάει να αλλάξει. Σημείωσε πως μπορεί να υψωθεί τείχος στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, να σημάνει αντεπίθεση για να μπουν στο επίκεντρο οι λαϊκές ανάγκες και η ικανοποίησή τους.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους χιλιάδες υπαλλήλους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που έχει η περιοχή του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και τους κάλεσε να σκεφτούν αν θα αλλάξει τίποτα στη ζωή τους αν συνεχίσουν με κριτήριό τους την επιλογή του «μικρότερου κακού».

Η Θ.Καπέτη υπογράμμισε ότι μόνο με ισχυρό ΚΚΕ θα πιάσει τόπο η καταδίκη μέσω της ψήφου της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που αποδείχθηκε η «μνημονιακότερη», και όχι επιστρέφοντας στις παλιές δοκιμασμένες συνταγές, σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, στα κόμματα δηλαδή που «σκάνε από το κακό τους» γιατί η ΕΕ, οι ΗΠΑ και μεγάλο μέρος από τους εγχώριους βιομήχανους, τραπεζίτες και εφοπλιστές προτιμούν τον ΣΥΡΙΖΑ για να «βγάλει τη βρώμικη δουλειά». Τα κόμματα που από κοινού με την κυβέρνηση χαράζουν και ψηφίζουν – όπως χάραζαν και πριν – όλους τους αντιλαϊκούς νόμους και τους περνάνε θηλιά στο λαιμό τους.

kapeti maaita

Οι ομιλητές της εκδήλωσης, Θεανώ Καπέτη και Οδυσσέας Μάαιτα.

Στην ομιλία του, ο Οδυσσέας Μάαιτα αναφέρθηκε στο ρόλο της Τοπικής Διοίκησης ως πεδίου εφαρμογής ενός μεγάλου τμήματος της κεντρικής πολιτικής, του δρόμου ανάπτυξης δηλαδή που σχεδιάζεται από την κυβέρνηση και την Ε.Ε προς όφελος των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Στο πλαίσιο αυτό έκανε ενδελεχή αναφορά στην πολιτική που προωθεί η διοίκηση του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη σε μια σειρά ζητήματα, από την προώθηση της λογικής των ιδιωτικοποιήσεων και της ανταποδοτικότητας μέχρι την προσπάθεια εξωραϊσμού των ιμπεριαλιστών φονιάδων του ΝΑΤΟ. Όπως σημείωσε ο Οδ. Μάαιτα, η διοίκηση του κ. Καϊτεζίδη «σε εναρμόνιση με την πολιτική τόσο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ προωθεί την πολιτική της στρατηγικής αναβάθμισης της χώρας, τη μετατροπή δηλαδή της Ελλάδας σε σημαιοφόρο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή» και αναφέρθηκε στην πρόσφατη εκδήλωση που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και στην οποία παραβρέθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ, αξιωματούχοι της ΕΕ και στελέχη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης υπογράμμισε ότι στην εφαρμογή της πολιτικής της, η διοίκηση Καϊτεζίδη βρήκε συμάχους τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ (Αντωνόπουλος) και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (Ρουσάκη), που υπερψήφισαν τις περισσότερες από τις προτάσεις της, μένοντας σε επιμέρους αντιπαράθεση μακριά από την ουσία της πολιτικής που υλοποίησε η διοίκηση του Δήμου. Ο Οδ. Μάαιτα κάλεσε το λαό της περιοχής να βγάλει συμπεράσματα, να στηρίξει μαζικά τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης: «Τώρα είναι η ώρα να έρθει η ουσιαστική αλλαγή στο δήμο μας και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με το δυνάμωμα του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης γιατί μόνο εμείς ασκούμε ουσιαστική αντιπολίτευση στη πολιτική του κ. Καϊτεζίδη και της Κυβέρνησης. Το αποδείξαμε αυτό όλα τα χρόνια που είμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο τόσο με τη θέση που κρατήσαμε και κρατάμε μέσα σε αυτό αλλά κύρια με τη δράση μας έξω από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.»

«Καλούμε και από το βήμα αυτό», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, «όσους δεν θέλουν άλλο τον κ. Καϊτεζίδη να είναι δήμαρχος να συστρατευτούν μαζί μας για να αλλάξουμε τη κατάσταση στο δήμο μας». Κάλεσε δε όποιον θεωρεί τον εαυτό του αριστερό να στηρίξει τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, να συμπορευτεί μαζί του για να δυναμώσει το εργατικό λαϊκό κίνημα, έτσι ώστε η αγωνία για το σήμερα και το αύριο να βρει την πραγματική διέξοδο από τα επείγοντα προβλήματα, ως τη ριζική ανατροπή.

Στην συνέχεια, ο Ο. Μάαιτα παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Η λίστα με τα ονόματα θα δημοσιευθεί στο www.lspx.org.