Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δημοτικές εκλογές 2019 – Θεσσαλονίκη: «Κάνε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ παντού. Δώσε δύναμη στη δύναμή σου»

«”Ικανός” είναι μόνο ο δήμαρχος που δεν θα είναι “γιεσμεν” στη κυρίαρχη πολιτική. Οργανώνει από το μετερίζι του τη αντίσταση εργαζόμενων και λαού, παρεμποδίζει την κυρίαρχη πολιτική, κερδίζει μαζί με τον λαό νίκες, ανοίγει δρόμους ανατροπής» σημείωσε, μεταξύ άλλων, σε παρέμβαση του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Σωτήρης Ζαριανόπουλος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. 

Βάζοντας τη διαχωριστική γραμμή, ο Σ.Ζαριανόπουλος ανέφερε: «Εμείς, το ΚΚΕ όταν σφαγιαζόταν ο λαός από τα όποια μνημόνια ήμασταν και είμαστε στους δρόμους. Τους άλλους υποψηφίους δεν τους είδαμε. Προφανώς είχαν κλειστεί μαζί με τους φορείς της “ανάπτυξης”, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, όλα τα κόμματα των μνημονίων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ. Είναι λοιπόν εξίσου υπεύθυνοι για όσα περνά ο λαός μας.

Εμείς λοιπόν σ’ όλους αυτούς δεν απευθυνόμαστε. Τσάκισαν και τσακίζουν το λαό. Εμείς απευθυνόμαστε στους πολλούς χαμένους της κρίσης και της ανάπτυξης τους, και λέμε:

ΚΚΕ. Με ερωτηματικά, μπορεί. Με επιμέρους αντιρρήσεις και διαφορές, μπορεί. Πάντως να ξέρεις τι βγάζεις. Όχι παζάρια και σαπίλα. Αντίσταση, προοπτική, απαλλαγή από τη βαρβαρότητα.

ΚΚΕ. Τα 100 του ηρωϊκά χρόνια είναι η εγγύηση ότι σε ένα πράγμα είναι “δογματικό”: Ποτέ δεν κάνει πίσω από τα λαϊκά συμφέροντα.

ΚΚΕ που δεν κοροϊδεύει με ψεύτικα παιδαριώδη αφηγήματα περί “ικανών” δημάρχων, που θα σώσουν τη πόλη και το λαό της. Θα τη μετατρέψουν σε νησίδα ευημερίας σε μια χώρα που ο λαός της βυθίζεται σε μόνιμη ανεργία, μόνιμη ευέλικτη ψευτοαπασχόληση των 200-300 ευρώ και ανασφάλεια, με μισθούς ψίχουλα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα, πετσοκομμένες 22 φορές τις συντάξεις, μπορεί και άλλες αν τα δημοσιονομικά δεν πάνε καλά, άγριο φοροκυνηγητό στο λαό που η πλειοψηφία του εμφανίζεται στους πίνακες των οφειλετών, των “επικίνδυνων” να υποστούν δεσμεύσεις, κατασχέσεις, πλειστηριασμούς. Με τους μικρέμπορους και αυτοαπασχολούμενους -όσοι δεν έχουν κλείσει- να ασφυκτιούν και να απειλούνται με κλείσιμο για να δοθεί “ζωτικός χώρος επενδύσεων” στους μεγάλους, τους “αγίους” αυτού του συστήματος με ζεστό χρήμα και φοροαπαλλαγές από το υστέρημα όλων μας».

Στην εκδήλωση, που είχε τίτλο: «Κάνε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ παντού. Δώσε δύναμη στη δύναμή σου», μίλησε επίσης ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κ. Μακεδονίας και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, σημείωσε ότι με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια, θα μπει πιο δυναμικά στο προσκήνιο η δυνατότητα και προοπτική μια ανάπτυξης που θα είναι προσανατολισμένη στην κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών και όχι στην κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Μεταξύ άλλων, είπε:

«Στο πλαίσιο αυτό μεγάλες και στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις όπως η ΕΛΒΟ και η ΕΒΖ όχι μόνο δεν θα απαξιώνονταν, αλλά θα μπορούσαν να αναπτυχθούν, να επεκταθούν, να απορροφήσουν και νέο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό.

Θα ενισχυθεί η πάλη για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών με έργα, υποδομές και υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται στις επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες της εποχής μας.

  • Για προστασία του περιβάλλοντος, στη στεριά και τη θάλασσα, με ειδικά μέτρα και σχεδιασμό για το Θερμαϊκό. Με μέτρα για το περιαστικό δάσος του Σειχ Σου, για την αντιπυρική του προστασία.
  • Για αντιπλημμυρικά έργα, όχι κομμένα και ραμμένα στους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς κεντρικού κράτους και Περιφέρειας, αλλά επαρκή και επικαιροποιημένα, εντοπίζοντας ακόμα και περιοχές που θα μπορούσαν δυνητικά να αντιμετωπίσουν πρόβλημα.
  • Για να είναι το δομημένο περιβάλλον θωρακισμένο απέναντι στους σεισμούς που είναι συχνοί και στη χώρα μας συνολικά και την ΠΚΜ και ιδιαίτερα τα σχολεία, οι χώροι συγκέντρωσης νεολαίας. Για να σχεδιαστεί και να είναι υλοποιήσιμο στην πράξη ένα πρόγραμμα πολιτικής προστασίας που θα επιτρέψει να μη θρηνήσουμε θύματα αν χτυπήσει ο εγκέλαδος.
  • Για να προχωρήσουν γρήγορα αναγκαία έργα όπως το Μετρό και η επέκταση προς την Τούμπα και ταυτόχρονα να μην τα χρυσοπληρώνουμε άμεσα και έμμεσα με την πολλαπλή φορολογία, τα ακριβά εισιτήρια, τα διόδια.
  • Για αναβάθμιση των υποδομών Παιδείας και Υγείας, απαιτώντας περισσότερα κονδύλια και από την Περιφέρεια. Για ένα πρόγραμμα ανάπτυξης σχολικής στέγης και στο δήμο που να ανταποκρίνεται στις μεγάλες ανάγκες, χωρίς ΣΔΙΤ που αποδεδειγμένα επιβαρύνουν με επιπλέον κόστος τις τσέπες μας, δίνουν τη διαχείριση των μονάδων σε ιδιώτες.
  • Για χώρους αθλητισμού και πολιτισμού, παιδικές χαρές που να μπορούν να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες.
  • Για ένα πρόγραμμα ανάπτυξης ελεύθερων χώρων και πρασίνου, με διασφαλισμένη χρηματοδότηση, προσωπικό για τη συντήρηση και αναβάθμιση του.
  • Άμεση βελτίωση της κατάστασης στις αστικές συγκοινωνίες.

Με ισχυρό ΚΚΕ και «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο και την Περιφέρεια θα ενισχυθούν οι δυνάμεις που παλεύουν ενάντια στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. (…)Για να μη μετατρέπεται η πόλη σε πρωτεύουσα της αμερικάνικης παρουσίας όπως τις μέρες της ΔΕΘ με πράκτορες να αλωνίζουν και μηχανές πολέμου να αράζουν στο Θερμαϊκό».

Παρεμβάσεις έκαναν ο δημοτικός σύμβουλος Θεσ/νίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Μιχάλης Κωνσταντινίδης, ο Άκης Σακισλόγλου, δημοσιογράφος και ο Γιώργος Τσίντζιλης, καθηγητής φυσικής αγωγής, εκλεγμένος στο ΣΕΓΑΣ.

Δημοτικές εκλογές 2019: Οι υποψήφιοι δήμαρχοι που στηρίζει το ΚΚΕ στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης