• [ «Δικοί σου εχθροί, δικοί μου εχθροί /του σκεφτόμενου ανθρώπου είναι εχθροί» οι φασίστες]
Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δημοτικές εκλογές 2019: Κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Καισαριανής προς το λαό του δήμου

Με ένα δισέλιδο φυλλάδιο η Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής απευθύνεται στους εργαζόμενους και ευρύτερα στο λαό του δήμου, καλώντας τους να συνεχίσουν μαζί στην ίδια ασυμβίβαστη πορεία στο δρόμο της ελπίδας και της πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες.

Υπενθυμίζει ότι τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν η διοίκηση της Λαϊκή Συσπείρωσης, υπό το δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο Ηλία Σταμέλο, υπήρξε στήριγμα του λαϊκού κινήματος της πόλης, των εργαζόμενων, κόντρα στη λογική της μοιρολατρίας και των χαμηλών απαιτήσεων.

Καισαριανιώτη Καισαριανιώτισσα,

Εργαζόμενε, αυτοαπασχολούμενε, άνεργε, συνταξιούχε, νέε και νέα.

Απέναντι σε όσους σε καλούν να αποδεχθείς ένα δρόμο συνεχών θυσιών για τα κέρδη των λίγων και να μη διεκδικείς τη ζωή που σου αξίζει.

Απέναντι στην κοροϊδία της κυβέρνησης ότι κάτι αλλάζει, ενώ εσύ βλέπεις ότι τα μέτρα που τσακίζουν τη ζωή σου ήρθαν για να μείνουν.

Απέναντι σε όσους ξεπλένουν το ρόλο του ΝΑΤΟ και της EE και εμπλέκουν τη χώρα βαθύτερα στους δολοφονικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή.

Απέναντι σε όσους προσπαθούν να σε πείσουν ότι είναι η μοίρα σου να ζεις με ψίχουλα και να λες και ευχαριστώ.

Απέναντι στην πολιτική που θέλει τους Δήμους άλλον ένα μηχανισμό που θα συμβάλλει στην φοροεπιδρομή, την εμπορευματοποίηση και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, που θα βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη των δημοτών.

Απέναντι σε όσους θεωρούν πολυτέλεια να έχεις παιδικούς σταθμούς, ασφαλή σχολεία, πρόσβαση στο μαζικό λαϊκό αθλητισμό και τον πολιτισμό…

Από το πόστο της διοίκησης του Δήμου Καισαριανής:

Στηρίξαμε τις διεκδικήσεις και την πάλη του λαϊκού κινήματος, τις αγωνιστικές του κινητοποιήσεις κόντρα στη μοιρολατρία και τη λογική των χαμηλών απαιτήσεων, καταδικάσαμε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Πήραμε θέση ενάντια σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθήθηκαν, το διαρκές Μνημόνιο, τη φοροληστεία και τις μεταρρυθμίσεις που κάνουν τους Δήμους και τις Περιφέρειες υπηρέτες της κερδοφορίας των μονοπωλίων.

Διεκδικήσαμε μέτρα ανακούφισης των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων και των ανέργων. Εναντιωθήκαμε στη νέα μείωση της χρηματοδότησης Δήμων και Περιφερειών.

Δε συμμορφωθήκαμε στους νόμους που θεσπίζουν την αρπαγή όσων με κόπους και θυσίες κατάφερε να χτίσει ο εργαζόμενος. Κανένας πλειστηριασμός, καμία κατάσχεση λογαριασμού δεν προχώρησε από το Δήμο Καισαριανής και τις υπηρεσίες του.

Αρνηθήκαμε τη διάθεση των αποθεματικών του Δήμου για τις ανάγκες των τραπεζών και την εκχώρηση της δημοτικής περιουσίας στο Υπερταμείο.

Στηρίξαμε τους αγώνες των εργαζόμενων του Δήμου και βρεθήκαμε δίπλα τους σε όλες τις κινητοποιήσεις που αναπτύχθηκαν, απαιτώντας την άρση της απαγόρευσης προσλήψεων προσωπικού με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.

Υπερασπίσαμε την ιστορική αλήθεια και το συμβολισμό της πόλης μας, εξασφαλίζοντας την ψήφιση της τροπολογίας που απέδωσε οριστικά το Σκοπευτήριο της Καισαριανής στο λαό, αρνούμενοι ταυτόχρονα να δώσουμε άλλοθι στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, μη παίρνοντας μέρος στη φιέστα εξιλέωσης που ετοίμασε το Σεπτέμβρη του 2016.

Βρεθήκαμε στην «άλλη όχθη» από το αντιλαϊκό πλαίσιο, την πεπατημένη και τις υποδείξεις.

Εξασφαλίσαμε την πρόσβαση όλων των παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς της πόλης μας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Δεν έγινε καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη, ενώ προχωρήσαμε σε μειώσεις και απαλλαγές σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Αναβαθμίσαμε τις κοινωνικές δομές του Δήμου, το κοινωνικό φαρμακείο, παντοπωλείο και συσσίτιο. Λειτουργήσαμε Λαϊκό Φροντιστήριο ώστε κανένας μαθητής να μη μείνει χωρίς στήριξη στη μάχη που δίνει για τη μόρφωση του.

Προχωρήσαμε στην ίδρυση και λειτουργία του Μουσείου ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, δίπλα στο χώρο του Θυσιαστηρίου, που μέσα σε 2 μόλις χρόνια μετράει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες.

Διευρύναμε τη δωρεάν πρόσβαση σε προγράμματα αθλητισμού και πολιτισμού, κόντρα στη λογική της εμπορευματοποίησης και της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών.

Διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε έργα υποδομής και όχι «βιτρίνας» για την πόλη (ολοκλήρωση των υποδομών της προσχολικής αγωγής, συντήρηση των σχολικών μονάδων, δίκτυο αποχέτευσης, ανακατασκευή των παιδικών χαρών, αντικατάσταση του οδοφωτισμού κα).

Στηρίξαμε και στηριχτήκαμε στην προσφορά των εργαζόμενων του Δήμου, κόντρα στη μεθοδευμένη απαξίωση των δημοτικών υπηρεσιών που στρώνει το δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης.

Καισαριανιώτη,

Καισαριανιώτισσα,

Σε καλούμε να συνεχίσεις στην ίδια ασυμβίβαστη πορεία στο δρόμο της ελπίδας, της πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες σου.

Στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας κόντρα στην υποταγή, σε επιλογές που υποστηρίζουν τα συμφέροντα των λίγων, κόντρα στα «μεγάλα» λόγια κενά από περιεχόμενο.

Στις Δημοτικές Εκλογές ανάδειξε για άλλη μια φορά κομμουνιστή δήμαρχο, Δημοτική Αρχή  μαχητική, πρωτοπόρα, στήριγμα στην πάλη του λαού!

ΨΗΦΙΣΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ