Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δημοτικές εκλογές 2019-Κώστας Κατιμερτζόγλου: «Δώσε δύναμη στη δική σου φωνή»

Δημοτικές εκλογές 2019: Εκδήλωση παρουσίασης του υποψηφίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Νέα Ιωνία τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου

Στη συγκέντρωση την κεντρική ομιλία έκανε ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Μίλησε επίσης ο Παναγιώτης Τσουκαλάς, που ήταν επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις προηγούμενες εκλογές, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Κώστας Κατιμερτζόγλουυποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στη Νέα Ιωνία.

ionia5

 

Ο Κ. Κατιμερτζόγλου κάλεσε σε υπερψήφιση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», λέγοντας ότι η «δημοτική αρχή που εμείς ονειρευόμαστε είναι πέρα και έξω από τους σχεδιασμούς του αστικού κράτους για τη θωράκισή του και σε τοπικό επίπεδο με τις κάθε φορά νομοθετικές αλλαγές που φέρνει γι’ αυτόν τον σκοπό. Η δημοτική αρχή που θέλουμε είναι ο οργανωτής των αγώνων των δημοτών και του δήμου με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες κόντρα στους αντιλαϊκούς νόμους. Μια δημοτική αρχή και ένας δήμος με τους δημότες του ενεργούς στη λήψη αποφάσεων και την αντίστασή τους στην οποιαδήποτε κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική…». «Δώσε τη μάχη για μια δημοτική αρχή που θα στέκεται εμψυχωτής και οργανωτής των λαϊκών αγώνων, θα κινητοποιεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τη νεολαία να απαιτεί από την κεντρική εξουσία τα αυτονόητα για την ζωή σου, τη μόρφωση των παιδιών σου, την Υγεία και την κοινωνική ασφάλιση εργαζομένων και ανέργων συμπολιτών σου…»

ioania3

Ολόκληρη η ομιλία του Κώστα Κατιμερτζόγλου

Χαιρετίζω όλους εσάς που σήμερα δίνετε το αγωνιστικό σας παρών στην πρώτη προεκλογική μας συγκέντρωση!

Χαιρετίζω τους χιλιάδες δημότες της Νέας Ιωνίας που ελπίζουν σε μια άλλη αγωνιστική και περήφανη πορεία του δήμου μας και της ζωής τους!

Χαιρετίζω τους παλιούς συμμαθητές και φίλους της γενιάς της μεταπολίτευσης.  Χαιρετίζω τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς.

Η  εμπιστοσύνη  που δείχνει  το Κ.Κ.Ε και η δημοτική μας παράταξη,  Λαϊκή  Συσπείρωση  στο  πρόσωπό  μου ως υποψήφιου δημάρχου  στις  επερχόμενες  δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019 είναι μια μεγάλη τιμή που με συγκινεί ιδιαίτερα!

Tαυτόχρονα αισθάνομαι και την μεγάλη ευθύνη  για την επιτυχή έκβαση της εκλογικής  μας μάχης.

Όμως είμαι σίγουρος ότι σ΄αυτή τη μάχη θα έχω την αμέριστη  συμπαράσταση και την υποστήριξή σας μέσα από την ακούραστη  προσφορά σας και την  αγωνιστική σας συμμετοχή.

Απευθύνω έναν θερμό χαιρετισμό στους συντρόφους υποψηφίους και φυσικά στους μέχρι τώρα εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους και ιδιαίτερα  στον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης για πολλές δημοτικές θητείες, σύντροφο, Παναγιώτη Τσουκαλά.

Μέχρι σήμερα  πρόσφεραν τον  καλύτερό τους  εαυτό στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, της λαϊκής Ιωνιώτικης οικογένειας σε δύσκολες συνθήκες για το Κομμουνιστικό Κόμμα και τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και  όσων συνεργάζονται μαζί μας!

Στον πολύχρονο αυτόν αγώνα  πρόβαλαν τις  προτάσεις μας, αποκαλύπτοντας  το ταξικό περιεχόμενο των πολιτικών τής κατ’ όνομα «Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και της χειραγώγησής της από τα αστικά κόμματα εξουσίας και τους μηχανισμούς της Ενωμένης Καπιταλιστικής Ευρώπης.

Η παράταξή μας στη Νέα Ιωνία  όπως και  σε όλη την Ελλάδα με καθαρές ταξικές θέσεις αποκάλυπτε τον  ρόλο  των εκάστοτε  δημοτικών  αρχών, των παρατάξεων του παλιού και νέου δικομματισμού του ελληνικού αστικού πολιτικού συστήματος.

Αποκάλυπτε τα όρια της σημερινής 8χρονης συμβιβαστικής και βαθύτατα αντιλαϊκής κυβερνητικής δημοτικής παράταξης! Μιας παράταξης προϊόν της σύγκλισης του ΣΥΡΙΖΑ με ετερόκλητες δυνάμεις με διαφορετικές αφετηρίες αλλά με κοινή προδιαγεγραμμένη πολιτική κατεύθυνση και πορεία: την καθήλωση του λαϊκού παράγοντα, την επικράτηση αυταρχικών τάσεων απέναντι στους εργαζομένους και τη συνέχιση πελατειακών και ευνοιοκρατικών σχέσεων με φόντο «θέσεις» εξουσίας, αντιμισθίες κ.α

Η  μεγάλη αυταπάτη της πολιτικής αλλαγής – εναλλαγής ουσιαστικά – στο Δήμο Νέας Ιωνίας που παρέσυρε χιλιάδες Ιωνιώτες αρχίζει να καταρρέει!

Εμείς οφείλουμε να αναλάβουμε την ευθύνη να επιστρέψουν στην λαϊκή τους κοίτη  χιλιάδες Ιωνιώτες και Ιωνιώτισσες που δεν συμβιβάστηκαν με τις «μνημονιακές και ψευτοαντιμνημονιακές πολιτικές».

Γνώριζαν την κοροϊδία των αστικών κομμάτων και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ και των εκπροσώπων του αλλά είχαν αυταπάτες μιας δίκαιης διακυβέρνησης στο πλαίσιο του συστήματος…Όλα όμως σε αυτή τη ζωή έχουν ένα τέλος!

Η παράταξή μας αξίζει μια μεγάλη λαϊκή υποστήριξη γιατί αντιτάχθηκε όλα αυτά τα χρόνια σθεναρά   στην  εφαρμογή  και τη διαχείριση  της  κάθε κυβερνητικής – αντιλαϊκής  πολιτικής  σε τοπικό επίπεδο  και  μέσα  στο δημοτικό συμβούλιο και στην αποκάλυψη αυτής της πολιτικής στους εργαζόμενους  της πόλης μας. 

  Σύντροφοι και φίλοι,

Γνωριζόμαστε.  Συναντηθήκαμε και πορευτήκαμε μαζί στους καθημερινούς μικρούς και μεγάλους αγώνες!

Δώσαμε το δυναμικό μας παρών  και την αγωνιστική μας συμμετοχή  σ΄αυτή την  προσπάθεια στις απεργιακές κινητοποιήσεις,  τα συλλαλητήρια  και τις πορείες  !

Σκοπός μας ήταν :

  • Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του λαού μας να ζήσει σύμφωνα  με τις δικές  του σύγχρονες  με την εποχή του  ανάγκες!
  • Να οργανώσουμε σε νέα βάση τον αγώνα ενάντια στην  αντεργατική πολιτική  όλων των κυβερνήσεων  και τη συμμετοχή τους στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για τα κέρδη των καπιταλιστικών ολιγαρχιών.
  • Να ετοιμάσουμε νέους αγωνιστές/στριες στο δρόμο της ασυμβίβαστης πάλης μέσα από την ιστορική πείρα της αγωνιστικής πορείας του ΚΚΕ και των λαϊκών αυτοδιοικητικών δυνάμεων που διοίκησαν είτε στην Ελεύθερη Ελλάδα του Βουνού είτε μετά στην Αστική Κοινοβουλευτική Μεταπολίτευση.

Απευθύνομαι όμως και σε πολλούς συνδημότες μας, σε νέους και νέες της Ν. Ιωνίας, που μπορεί να μην έχουμε συναντηθεί στους δρόμους του αγώνα.   Γνωρίστε την ιστορία μας! Γνωρίστε τις θέσεις μας ! Δοκιμάστε την αγωνιστική στάση αντίστασης και γνώσης, εργασίας και ζωής!

Καιρός είναι να μάθουν και οι νεότερες γενιές της Ν. Ιωνίας πώς ασκείται τοπική διοίκηση αντίστασης, πραγματικού ενδιαφέροντος για τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά τους.

Καιρός είναι να μάθουν πώς  ασκείται λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στο σύστημα της καπιταλιστικής  εξουσίας και τους αντιλαϊκούς νόμους που το συνοδεύουν.

 Η  ιστορική πορεία  της  παράταξής μας έχει γερά θεμέλια!

Στηρίζεται  και απευθύνεται σε όλους  αυτούς  που παράγουν τον πλούτο  και  τους  καλεί  να πάρουν την κατάσταση  στα  χέρια  τους.

Στηρίζεται σε όλους αυτούς  που έγραψαν  με τον ιδρώτα και το αίμα τους κάθε αράδα  της  ιστορίας  της πόλης  που  ζούμε και την έκαναν έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας:

Στηριζόμαστε στη Νέα Ιωνία της Μικρασιάτικης Προσφυγιάς, της εσωτερικής μετανάστευσης και των εργατικών αγώνων μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ: κατά την περίοδο του Μεσοπόλεμου, της ΕΑΜΙΚΗΣ Εθνικής Αντίστασης, του μετεμφυλιακού κράτους της Δεξιάς και της Δικτατορίας, της αστικής Δημοκρατίας της Μεταπολίτευσης έως της σημερινής αστικής κυβερνώσας ψευτοαριστεράς.

Παίρνουμε δύναμη από τα 22 παλικάρια των ανθρακορυχείων που έδωσαν τη ζωή τους  στο μπλόκο της Καλογρέζας.

Παίρνουμε δύναμη από τους αγώνες κλωστοϋφαντουργών και τσαγκαράδων, των υφαντριών γυναικών  που σήκωναν ανάστημα στην εργοδοσία .

Παίρνουμε δύναμη από τη Νέα Ιωνία των χιλιάδων εξορίστων  και  φυλακισμένων λαϊκών αγωνιστών που τόλμησαν σηκώσουν το βλέμμα στον ήλιο μιας άλλης κοινωνίας, από τη νεολαία της αντιδικτατορικής πάλης. 

Εμπνεόμαστε από τη  Νέα  Ιωνία της δημοτικής αρχής του Κομμουνιστή δημάρχου, Γιάννη Δομνάκη, των αγωνιστών Δημάρχων της Καισαριανής, του Tαύρου, της Καλλιθέας και τόσων άλλων Δήμων της Αθήνας και της ελληνικής επικράτειας. Είμαστε οι μαθητές τους, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους.

Εμπνεόμαστε από τη σημερινή αγωνιστική δράση των κομμουνιστών δημάρχων της Πάτρας, του Χαϊδαρίου,της Πετρούπολης, της Καισαριανής και της Ικαρίας.

 Απ’ όλους αυτούς αντλούμε  τη δύναμη και την αισιοδοξία μας.

Είμαστε η γενιά της ανυπακοής και της σύγκρουσης, παλεύουμε κάθε μέρα να γίνουμε η γενιά και της ανατροπής: με οδηγό την πείρα των ιστορικών διδαγμάτων και επιτευγμάτων του Διεθνούς και Ελληνικού Κομμουνιστικού Κινήματος.

Τι έχουν να αντιπαραθέσουν οι άλλοι  απέναντί μας ;  Την καλύτερη διαχείριση της υποταγής μας απέναντι στους γδάρτες των ονείρων μας;

Φίλοι  και σύντροφοι

Στην πορεία προς τις  δημοτικές εκλογές -κι όχι μόνο στη Ν. Ιωνία- λόγω και της οργανωτικής κατάρρευσης των κομμάτων του παλιού δικομματισμού και του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ,  της ιδεολογικής σύγχυσης και της ένδειάς τους αλλά και της λογικής μιας νέας πολιτικής εξαπάτησης εμφανίζονται συνδυασμοί και πρόσωπα που καμώνονται τους ανεξάρτητους ή τους υπερκομματικούς αλλά με τη στήριξη των αστικών κομμάτων…!

Έχουμε βέβαια και συνδυασμούς – όχι μόνο στη Ν. Ιωνία- που ψαρεύουν στα θολά και επικίνδυνα νερά εθνικιστικών και ξενοφοβικών ρευμάτων που προσβλέπουν σε μια «σοβαρή Χρυσή Αυγή» ακόμα και σε τοπικό επίπεδο εκπροσώπησης.

Τι εννοούν λοιπόν όταν λένε ανεξαρτησία όλοι αυτοί  που διατείνονται ότι  δεν έχουν δήθεν κομματικές δεσμεύσεις;

Τη μόνη ανεξαρτησία που δείχνουν είναι  απέναντι  στις απαιτήσεις των εργαζομένων  για τη ζωή που δικαιούνται. Διαρρηγνύουν  τα  ιμάτιά  τους  όταν οι εργαζόμενοι βάζουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες.

Oμνύουν στο όνομα της αστικής   δημοκρατίας για να μην μπει σε κίνδυνο η εξουσία των αφεντικών τους.

Η ανεξαρτησία τους  είναι  η  αποστασιοποίηση από τις λαϊκές δεσμεύσεις!

Η ανεξαρτησία τους  σταματάει χιλιόμετρα μακριά από τις πύλες των  εργοστασίων και  τους τόπους δουλειάς για να μη θίξουν την ασυδοσία της εργοδοσίας.

Μιλούν για ανεξαρτησία για να κρύψουν  τη δέσμευσή τους  και την υποταγή τους στα συμφέροντα της δικτατορίας των επιχειρηματικών ομίλων, των ομίλων της «δίκαιης ανάπτυξης»  του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του.

Τους ακούμε να μιλούν για ανάπτυξη  κρύβοντας ότι έχουν σκοπό να ξεπουλήσουν κάθε κοινωνική υπηρεσία στους εργολάβους.

Μιλούν ότι έχουν πείρα, γνώσεις και  θέληση να διοικήσουν έναν δήμο. Μπορεί…!

Πού  και για ποιον χρησιμοποίησαν τις γνώσεις και την πείρα τους μέχρι σήμερα;

Σε πους αγώνες των εργαζομένων τους είδαμε μέχρι σήμερα; Σε ποιους απευθύνονται ; 

Έχουν  μούτρα να κοιτάξουν κατάματα όλους εσάς  που ήρθατε σε σύγκρουση με την εργοδοσία, τα ΜΑΤ και τα χημικά για να υπερασπιστείτε το ψωμί σας και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας από τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς ;

Τι δουλειά έχουν όλοι αυτοί οι συνδυασμοί σε μια γειτονιά της  Αθήνας  με τέτοια ιστορία και ζητούν την ανοχή του περήφανου Ιωνιώτικου εργαζόμενου λαού  μέσω της ψήφου του απέναντι  στους  εκμεταλλευτές του;

 Σύντροφε και  περήφανε λαέ της Ν.Ι ωνίας,

αν η πολιτική  που υπηρετούν   στέλνει σήμερα  τα παιδιά σου στην ανεργία και την επαγγελματική ανασφάλεια, αν σου στερεί το δικαίωμα  της συνταξιοδότησης στέλνοντας σε στη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα  με μισθούς πείνας  και συντάξεις ξεροκόμματα, στείλ’  τους  στην  πρόωρη  πολιτική  συνταξιοδότηση.

Μη γίνει η ψήφος σου το άλλοθι  για να σου κλέψουν  την  ελπίδα και το δικαίωμα της δικής σου εξουσίας.

Δημοτικές αρχές και δημοτικές παρατάξεις που επιδιώκουν τη  λειτουργία τους  και  τη  λύση  των προβλημάτων σου  ποντάροντας στη χορηγία και τη φιλανθρωπία των ΜΚΟ και στην παραχώρηση κοινωνικών υπηρεσιών και  χώρων στις μπίζνες των  επενδυτών  είτε  προσδοκούν  μερίδιο  από  την πίτα  είτε τρέφουν  αυταπάτες. Και στις δυο περιπτώσεις  είναι  επικίνδυνοι  για τα λαϊκά συμφέροντα.

Δώσε δύναμη στη δική σου φωνή.

Δώσε τη μάχη για μια δημοτική αρχή που θα στέκεται  εμψυχωτής και οργανωτής των λαϊκών αγώνων!

Δώσε τη μάχη που θα κινητοποιεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τη νεολαία να απαιτεί  από την κεντρική  εξουσία  τα  αυτονόητα  για  την  ζωή  σου, τη μόρφωση των παιδιών σου, την υγεία και  την  κοινωνική  ασφάλιση  εργαζομένων και ανέργων συμπολιτών σου.

Μια δημοτική αρχή  που θα συνδέει αυτή την πάλη  για τα καθημερινά προβλήματα με τον αγώνα για τη συνολική ανατροπή  του  υπεύθυνου για τη φτώχια μας κοινωνικού- οικονομικού συστήματος.

Εμείς δεν κρύβουμε τις επιδιώξεις και τους στόχους μας. Δε μασάμε τα λόγια μας. Δεν φοράμε την προβιά του ανεξάρτητου.

Είμαστε εξαρτημένοι από τα ταξικά μας συμφέροντα.

Είμαστε δεσμευμένοι απέναντι στην  εργατική τάξη  και τα φτωχά λαϊκά  στρώματα να φέρουμε τούμπα αυτήν την κοινωνία  ο κόσμος να χαλάσει, κόντρα στα προγνωστικά  και  τις σικέ προβλέψεις, κόντρα στις υποσχέσεις τους  και τις κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις   τους.

Γιατί  απλά  είμαστε  κομμάτι της εργατικής τάξης , σάρκα από τη σάρκα της και έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμή της. Γιατί απλά είμαστε ανεξάρτητοι από τις απαιτήσεις  των εκμεταλλευτών μας,  της πολιτικής υπαλληλίας τους και της σάπιας κοινωνίας τους. Γιατί δεν αντιπαλεύουμε μόνο την κάθε εθνικιστική και φασιστική  πολιτική και κοινωνική  έκφραση  αλλά και τις αιτίες και το σύστημα που τις γεννά. Δεν πολεμάμε μόνο τα μαντρόσκυλα αλλά και τα αφεντικά τους.

Εμάς ο δρόμος είναι ο  ανήφορος. Βλέπει μπροστά, κοιτάει κατάματα την πραγματικότητα και δεν τη φοβάται. Σε ξέρω της λέει . Ζητάς το αίμα της υπεραξίας  μου, στέλνεις τα παιδιά μου βορά στα κανόνια σου  για  να  φτιάξεις  περισσότερα  θησαυροφυλάκια. Μου τάζεις ψίχουλα από το τραπέζι που μου έκλεψες.  Όμως  ξέρω και ξέρεις  ότι χωρίς εμένα γρανάζι  δεν  γυρνά.

Γι΄αυτό παράλληλα απλώνουμε το χέρι  σε όποιον και σε όποια  αγανακτεί μ΄αυτήν την πολιτική, σε όποιον  και όποια  σηκώνεται, σε όποιον  και σε όποια εξεγείρεταιανεξάρτητα από τις πολιτικές επιλογές που έκαναν  στο παρελθόν, σε κάθε  τίμιο  αγωνιστή  και κάθε τίμια αγωνίστρια  που δε συμφωνούν  σε όλα μαζί μας  αλλά είναι αποφασισμένοι  να υψώσουν  το ανάστημά τους σε όποιον επένδυσε πολιτικά στις προσδοκίες τους  και νιώθουν  ότι τους πρόδωσαν,  να συστρατευθούν   μαζί  μας.

Γιατί τουλάχιστον γνωρίζουν   από όποια   θέση  κι  αν  βρισκόμαστε είτε στο σωματείο είτε  στη βουλή είτε στην τοπική διοίκηση  έχουμε  αποδείξει  μέχρι σήμερα ότι είμαστε σταθερά με την πλευρά τη δική τους.

Προβάλλοντας τις δικές τους απαιτήσεις και ανάγκες  κόντρα  στη  λογική της  καπιταλιστικής κρίσης  και τη δικαιολογία της δημοσιονομικής δυσπραγίας κάτι  που  και η σημερινή δημοτική αρχή αλλά και οι άλλες  δημοτικές  παρατάξεις  δεν  απέφυγαν να  επικαλεστούν  για  έργα  που έπρεπε  να  γίνουν  καταφεύγοντας  στο χαράτσωμα των ανταποδοτικών, στον  τραπεζικό  δανεισμό και στην εκχώρηση ελεύθερων χώρων στα ιδιωτικά συμφέροντα, ενώ από την άλλη δεν δίστασαν να έρθουν σε ρήξη με τους ίδιους τους εργαζόμενους στους δήμους κάνοντας εφέσεις σε δικαιωμένες αποφάσεις των εργασιακών τους δικαιωμάτων ή καθυστερώντας να δώσουν βασικά μέσα  προστασίας  για  την υγεία τους την ώρα της εργασία τους. Έτσι τιμούν τους δεκάδες νεκρούς και σακατεμένους δημοτικούς υπαλλήλους. Ποια είναι η διαφορά τους λοιπόν από τον  πιο  αδίστακτο  ιδιώτη εργοδότη;

 Η δημοτική αρχή για την οποία εμείς παλεύουμε είναι πέρα και έξω από τους σχεδιασμούς  του αστικού  κράτους  για τη θωράκισή του και σε τοπικό επίπεδο  με τις κάθε φορά νομοθετικές αλλαγές  που φέρνει γι΄αυτόν τον σκοπό. 

 Η δημοτική αρχή  που θέλουμε είναι:

  • ο οργανωτής των αγώνων  των δημοτών και  του  δήμου  με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες  κόντρα  στους  αντιλαϊκούς   νόμους.
  • Μια δημοτική αρχή και ένας δήμος με τους δημότες  του ενεργούς στη  λήψη αποφάσεων  και στην αντίστασή τους  στην οποιαδήποτε  κυβερνητική αντιλαϊκή  πολιτική,
  • μια ζωντανή κοινωνική λαϊκή συμμαχία αντιπολίτευσης  από τα κάτω  που θα δίνει καθημερινά  εξετάσεις  μόνο στον  τρόπο  οργάνωσης  και  εφαρμογής  της αυριανής  λαϊκής  εξουσίας.

Είμαστε αποφασισμένοι να τα καταφέρουμε! Κάθε μέρα, κάθε ώρα η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας θα στέλνει δυνατό μήνυμα λαϊκής αντίστασης και δημιουργικής αντικαπιταλιστικής συσπείρωσης! Μπορούμε!

Γιατί  αλλιώς όπως λέει και  ο  Μπέρτολτ Μπρεχτ:

«Αν μείνουνε τα πράγματα όπως είναι, είστε χαμένοι.
Φίλος σας είναι η αλλαγή, η  αντίφαση  o  σύμμαχός σας.
Από  το τίποτα πρέπει κάτι να κάνετε,  μα οι δυνατοί  πρέπει να γίνουν τίποτε.
Αυτό που έχετε, απαρνηθείτε το, και πάρτε αυτό που σας αρνούνται».

ionia4