Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δημοτικές εκλογές 2019 – Λάρισα: Κάλεσμα συνέπειας, αγωνιστικότητας και αισιοδοξίας από τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Μάρτη στο Επαγγελματικό Τεχνικό Επιμελητήριο Λάρισας η εκδήλωση παρουσίασης ενός μέρους των υποψηφίων με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Λάρισας. 

Την εκδήλωση συντόνισε ο Γιώργος Παζιάνας, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος. Στη συνέχεια έκανε ομιλία ο Πέτρος Κρίκης, υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας.

Τα ονόματα των υποψηφίων παρουσίασε ο Γιάννης Παναγιώτου, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Στο τέλος, χαιρετισμό έκαναν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Κουρελάς, φοιτητής πληροφορικής, Νίκος Νταφούλης, αναισθησιολόγος, Σωκράτης Σωκράτους, εκπαιδευτικός στο 1ο ΕΠΑΛ και πρώην μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ, Αποστόλης Φωτιάδης, τραπεζοϋπάλληλος – ερμηνευτής.

Στην ομιλία του, ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Πέτρος Κρίκης σημείωσε, μεταξύ άλλων: 

Η πείρα σας λέει: Δοκιμάσατε κάθε είδους διαχειριστή στην εξουσία.

Τι κρατάτε στο χέρι; Ανασφάλεια, ανεργία, υπέρογκα δημοτικά τέλη. Χορτάσαμε στον δήμο Λάρισας όλα αυτά τα χρόνια και από σωτήρες και από “δυνατά” ονόματα και δήθεν “ανεξάρτητους” που στο τέλος αποδείχθηκαν μια από τα ίδια. Εμείς το λέμε καθαρά – δυνατά – τίμια: Ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες. Ισχυρό στον δήμο Λάρισας και σε όλους τους δήμους της χώρας. Ισχυρό ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και στη Βουλή, όποτε και αν γίνουν εκλογές. Η “Λαϊκή Συσπείρωση” είναι το ψηφοδέλτιό μας και μπορεί να εκφράσει ένα ρεύμα συμπόρευσης – αγώνα και αλλαγής στη Λάρισα και σε όλη τη Θεσσαλία.

(…) Η δημοτική αρχή των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΛΑΕ κ.ά. στη Λάρισα μεγαλώνει την ανταποδοτικότητα των δημοτικών υπηρεσιών, την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων (άμεσων ή έμμεσων όπως οι εργολαβίες), την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, τη χρησιμοποίηση των όποιων εργαλείων υπάρχουν κάθε φορά στα χέρια των δημάρχων για να προωθηθεί η ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και των εργολαβικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται και στον τόπο μας.

Έτσι οι Λαρισαίοι κλήθηκαν να πληρώσουν το μάρμαρο με φόρους και τέλη κάθε μορφής που φτάνουν τα 27 εκ. ευρώ, σταθεροποιώντας ένα ετήσιο “ματωμένο” πλεόνασμα 4 εκ. ευρώ τα τελευταία 3 χρόνια.

(…) Με σειρά από παρεμβάσεις της “ΛΣ” καταφέραμε να ελαφρυνθούν ορισμένες κοινωνικές ομάδες, π.χ. πολύτεκνοι, ΑμΕΑ, χαμηλά εισοδήματα, απαιτήσαμε την κατάργηση των τροφείων και να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, τη μείωση των ανταποδοτικών εισφορών στις σχολές και τις λέσχες Πολιτισμού, στην Πινακοθήκη, στο Ωδείο κ.ά.

Βρεθήκαμε στο πλευρό των εργαζομένων και των συμβασιούχων του δήμου στο δίκαιο αίτημά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τους αντεργατικούς σχεδιασμούς κυβέρνησης και δημοτικής αρχής.

Υπερασπιστήκαμε το νερό ως κοινωνικό αγαθό, κόντρα στη λογική εμπορευματοποίησης της δημοτικής αρχής και παλέψαμε και καταφέραμε μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα την επανασύνδεσή του σε λαϊκά νοικοκυριά που η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ είχε κόψει για μερικά ψίχουλα.

(…) Το τελευταίο διάστημα η χώρα και η πόλη μας, η Λάρισα, βρίσκονται στο επίκεντρο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών. Με την απόφαση της κυβέρνησης για παράταση της παραμονής των αμερικανικών μη επανδρωμένων “αεροχημάτων” (Drones), όπως και τους σχεδιασμούς για εγκατάσταση ΝΑΤΟϊκής βάσης ιπτάμενων τάνκερ στην 110ΠΜ, η πόλη μας εμπλέκεται πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, που έχουν στο επίκεντρο το μοίρασμα της λείας των υδρογονανθράκων και των διαδρόμων μεταφοράς τους στις αγορές.

Αυτοί οι σχεδιασμοί μετατρέπουν την πόλη και τη χώρα μας σε μαγνήτη πολέμου. Η “αφωνία” των άλλων υποψηφίων δημάρχων που “σφυρίζουν κλέφτικα” στο συγκεκριμένο θέμα πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για τα εργατικά – λαϊκά στρώματα, για ένα κόσμο που αισθάνεται και αυτοπροσδιορίζεται σήμερα ως αριστερός και ριζοσπάστης.

(…) Το κόκκινο ψηφοδέλτιο με το γαρίφαλο είναι η απάντηση στο μαύρο του φασισμού και του εθνικισμού, που δεν μπορούν να το δώσουν εκείνοι που τους είχαν συγκυβερνώντες και συνομιλητές τέσσερα χρόνια. Το κόκκινο ψηφοδέλτιο είναι η απάντηση του λαού στις παγίδες που αρχίζουν να στήνονται μπροστά στις επερχόμενες εκλογές, είτε με νέα, είτε με αναπαλαιωμένα “πρόσωπα”, με ψεύτικα διλήμματα που κρύβουν την ουσία. Θέλουμε να έχουμε τη δημοτική αρχή, ώστε να αποτελέσει όπλο μαχητικό. Να είναι ισχυρή η εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην ΕΕ και την κυβέρνηση. Να καθυστερήσουμε και να αποτρέψουμε τα χειρότερα που έρχονται.

Το κάλεσμα που απευθύνουμε στον λαό της πόλης είναι κάλεσμα συνέπειας, αγωνιστικότητας, αισιοδοξίας και πρέπει να φτάσει παντού.