Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δημοτικές εκλογές 2019: Οι υποψήφιοι δήμαρχοι που στηρίζει το ΚΚΕ στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι με το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης είναι:

zarianopoylos-sothrhs-01_0Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης: Ζαριανόπουλος Σωτήρης

Τραπεζοϋπάλληλος, ευρωβουλευτής, 57 ετών. Φοίτησε στη Σχολή Αγγλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ. Εργάζεται στην Τράπεζα Πειραιώς (πρώην Μακεδονίας – Θράκης) από το 1981. Εκλέχθηκε στο ΔΣ του Ενωτικού Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς το 2000. Υπήρξε μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και από το 2003 έως το 2014 γενικός γραμματέας του. Επίσης υπήρξε μέλος της διοίκησης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ. Από το 2008 ήταν μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

ampelokipon_menemenis_notakis

Υποψήφιος δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Νοτάκης Γιάννης

Εκπαιδευτικός, 59 ετών, καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο 6ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης. Ενταγμένος στο εργατικό κίνημα από τα φοιτητικά του χρόνια, εκλεγμένος στο ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών ΤΕΦΑΑ. Στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε στους εκπαιδευτικούς και στο Δημόσιο. Εκλέχθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) και στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Είναι εκλεγμένος τα τελευταία 20 χρόνια στο ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης (Δυτική Θεσσαλονίκη, Αμπελόκηποι, Μενεμένη κλπ.). Μέχρι το 2017 μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Εκπαιδευτικών Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

volvis_polyzoidoy

Υποψήφια δήμαρχος Βόλβης: Πολυζωίδου Βάσω

Απόφοιτος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διατηρεί φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης, εδώ και πολλά χρόνια, στο Σταυρό του Δήμου Βόλβης. Έχει υπάρξει μέλος επαγγελματικών φορέων, συλλόγων και κινημάτων στη Θεσσαλονίκη αλλά και στο Σταυρό. Δημοτική σύμβουλος του Δήμου Βόλβης. Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Υπαίθρου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

delta_hatzikyriakoy

Υποψήφια δήμαρχος Δέλτα: Χατζηκυριάκου Λίνα

Δικηγόρος, 36 ετών. Απόφοιτος του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ και του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ. Μέλος του Συλλόγου Γυναικών Δήμου Δέλτα. Δημοτική σύμβουλος Δήμου Δέλτα το 2014. Είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

thermaikos_morali

Υποψήφια δήμαρχος Θερμαϊκού: Μώραλη Κωνσταντίνα

Εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, 53 ετών. Δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Θερμαϊκού.

 

thermis_karkatzoynis

Υποψήφιος δήμαρχος Θέρμης: Καρκατζούνης Φάνης

Εκπαιδευτικός – φιλόλογος στο 1ο Λύκειο Τριλόφου, 40 ετών. Είναι μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Θέρμης. Δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Β’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Δημοτικός σύμβουλος Θέρμης. Είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

kordelio_eyosmos_kokkonas

Υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου: Κοκονάς Αθανάσιος

Ιδιωτικός υπάλληλος, 45 ετών. Απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Περαίας Θεσσαλονίκης. Πρόεδρος στην Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας και αντιπρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας. Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Βορειοδυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

lagkadas_georgoydakis

Υποψήφιος δήμαρχος Λαγκαδά: Γεωργουδάκης Φίλιππος

Συνταξιούχος, 61 χρονών. Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Λαγκαδά. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «ΑΓΝΟ», μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ, της Ομοσπονδίας Συνεταιριστικών Υπαλλήλων και της ΓΣΕΕ. Είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

payloy_mela_palantzas

Υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά: Παλάντζας Μάριος

Μηχανικός, 26 χρονών. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ. Μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Υπήρξε μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Χωροταξίας. Είναι στέλεχος του ΚΚΕ.

pylaia_hortiati_maaitaΥποψήφιος δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη: Μαάιτα Οδυσσέας

Διδάκτορας του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, 40 ετών. Έχει διδάξει μαθήματα στο Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μηχανικής. Συμμετέχει ενεργά στο γονεϊκό κίνημα, είναι μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 3ου Νηπιαγωγείου Πανοράματος και του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πανοράματος και της Ένωσης Γονέων Πυλαίας – Χορτιάτη. Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας – Χορτιάτη. Είναι μέλος του Γραφείου Περιοχής Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

neapoli_sykies_vellisΥποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών: Βέλλης Χαράλαμπος (Μπάμπης)

Σπούδασε χημικός στο ΑΠΘ και έκανε μεταπτυχιακά (M.Sc.) στο UMIST Αγγλίας, 67 ετών. Εργάστηκε στη δική του επιχείρηση χημικών προϊόντων και τώρα είναι συνταξιούχος. Ως μέλος της συντακτικής επιτροπής, αρθρογραφεί στο περιοδικό «Αιχμηρά». Συμμετέχει στο φιλειρηνικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της χώρας μας και είναι γραμματέας της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ. Δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών.

halkidona_markidisΥποψήφιος δήμαρχος Χαλκηδόνας: Μαρκίδης Παναγιώτης

Συνταξιούχος, απόφοιτος του Φυσικού Τμήματος του ΑΠΘ, 63 ετών. Από το 1982 έως το 1986 εργάστηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση και στη συνέχεια διορίστηκε στη δημόσια εκπαίδευση έως τη συνταξιοδότησή του το 2014. Το διάστημα 1994-98 ήταν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Κουφαλίων και το 2004-06 εκλεγμένος στο ΠΥΣΔΕ Γερμανίας όπου βρισκόταν με απόσπαση. Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Υπαίθρου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

oraiokastroy_themelisΥποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου: Θέμελης Άγγελος

Εφοριακός, 67 ετών. Έλαβε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα. Διετέλεσε μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ταμιακών Υπαλλήλων και της Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στις ΔΟΥ. Δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ωραιοκάστρου.

 

kalamaria_antonakis_vikentiosΥποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς: Αντωνάκης Βικέντιος

Γεωπόνος – ιδιωτικός υπάλληλος, 52 ετών. Απόφοιτος της Ανώτατης Γεωπονικής Σχολής της ΣΔ Τσεχοσλοβακίας. Μέλος του ΓΕΩΤΕΕ και του Γεωπονικού Συλλόγου Μακεδονίας – Θράκης. Δημοτικός σύμβουλος Καλαμαριάς.