Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δημοτικές εκλογές 2019: Ο Νίκος Λαρδάς υποψήφιος με το ΚΚΕ στην Ικαρία – Η Αγλαΐα Κυρίτση υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και μαχητικότητας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9/1 στην κατάμεστη αίθουσα του Π.Δημαρχείου Αγ.Κηρύκου η πολιτική συγκέντρωση της Τ.Ε. Ικαρίας-Φούρνων με θέμα: «Η δράση του ΚΚΕ στην Τοπική διοίκηση για τη στήριξη του λαού στην πάλη του, για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες του».

Εκ μέρους της Κ.Ε. του ΚΚΕ, ο Παναγιώτης Μεντρέκας είπε μεταξύ άλλων:

«…Αυτή η χρονιά μπορεί να γίνει μια καλή χρονιά για το λαό και αυτό μπορεί να γίνει αν μέσα και από αυτές τις εκλογικές μάχες αναδειχθεί πολύ πιο ενισχυμένο και δυνατό το ΚΚΕ, αν δεχτεί ισχυρά πλήγματα η μοιρολατρία και η υποταγή, αν απεγκλωβιστούν μαζικά λαϊκά τμήματα από τα ιδεολογήματα που τα δένουν πίσω από κόμματα που η στρατηγική τους υπηρετεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων…Δίνουμε τις μάχες των εκλογών, βουλευτικές – τοπικές – ευρωεκλογές – ενιαία γιατί ενιαία είναι η αντιλαϊκή στρατηγική που συν διαμορφώνουν οι κυβερνήσεις και τα επιτελεία της ΕΕ και στην υλοποίηση συμμετέχουν οι Περιφέρειες και οι δήμοι…ikaria5

Οι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, η διοίκηση του Δήμου της Ικαρίας μπήκαν μπροστά και προσπάθησαν με όλες τις δυνάμεις τους να υπερασπιστούν τα λαϊκά συμφέροντα, να οργανώσουν την αντίσταση και τη διεκδίκηση , να αποσπάσουμε ότι μπορούμε και να ανοίξουμε δρόμο στην λαϊκή αντεπίθεση… Καλούμε το λαό της Ικαρίας να πρωτοστατήσει και πάλι ισχυροποιώντας το ΚΚΕ παντού, και να αναδείξει ξανά κομμουνιστή επικεφαλής στη διοίκηση του δήμου Ικαρίας… Το ΚΚΕ θα στηρίξει για επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και για υποψήφιο δήμαρχο τον σ. Νίκο Λαρδά με τη βεβαιότητα ότι έχει όλα τα εχέγγυα να τα καταφέρει και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που έχει μια τέτοια θέση, όπως έκανε και ο σ. Στέλιος Σταμούλος.

Ο σ/φ Νίκος είναι γνωστός σε όλους στο νησί από τη δράση του στο εργατικό κίνημα μέσα από το ΕΚ, στο κίνημα κατά των ναρκωτικών, για τη συμβολή του στις διεκδικήσεις και τη διοίκηση του Δήμου από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του Αντιδημάρχου.

Ο σ/φ Στέλιος ανταποκρίθηκε και τίμησε την θέση που του χρέωσε το Κόμμα και με την ψήφο του ο Ικαριώτικος λαός τον ανάδειξε σε δήμαρχο πρώτα του Ευδήλου και στην συνέχεια όλης της Ικαρίας. Υπηρέτησε το λαό της Ικαρίας με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια και η συνεισφορά του στην επίλυση προβλημάτων και στις κατακτήσεις είναι σημαντική και αδιαμφισβήτητη από όλους.

Και φυσικά θα συνεχίσει να προσφέρει με την πείρα που έχει από άλλη χρέωση.

Με τον σ/φ Νίκο Λαρδά επικεφαλής και τη βοήθεια του Στέλιου Σταμούλου και των άλλων συντρόφων και φίλων είμαστε βέβαιοι πως θα διασφαλιστεί η συνέχεια αυτής της αγωνιστικής δημιουργικής διαδρομής ώστε η Ικαρία να βρίσκεται ξανά μπροστά.

Οι κομμουνιστές της Ικαρίας έχουν αποδείξει οτι ξέρουν να δίνουν και να κερδίζουν τις πιο δύσκολες μάχες Αυτό θα κάνουν και τώρα».

ikar2

Στην συνέχεια ο Σταύρος Τάσσος, βουλευτής του ΚΚΕ και επικεφαλής της Λαϊκης Συσπείρωσης στην περιφέρεια Βορ.Αιγαίου αναφερόμενος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είπε: « Η κυβέρνηση είναι ο σημαιοφόρος των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην περιοχή μας, και στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της ελληνικής αστικής τάξης, εμπλέκει όλο και βαθύτερα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, σχεδιασμούς και δράσεις. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια απέραντη Αμερικανονατοϊκή βάση και έτσι γίνεται στόχος από αντίπαλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις , στο ενδεχόμενο πολεμικών συγκρούσεων…».

Ακολούθησε παρέμβαση από την Αγλαϊα Κυρίτση, περιφερειακή σύμβουλο, ανακοινώνοντας δημόσια τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του ΚΚΕ για συμπόρευση και συστράτευση, στην υπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος ευχαρίστησε τον Ικαριακό λαό που τον εμπιστεύτηκε αρχικά ως δήμαρχο Ευδήλου και στη συνέχεια «δήμαρχο όλου του Κόκκινου Βράχου». Τόνισε πως «μπορούμε να συμπαρασταθούμε, να είμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους, στα συνδικάτα, στους λαϊκούς φορείς, να αντιπαλέψουμε της πολιτικές επιλογές που συνθλίβουν το λαό και σώζουν το κεφάλαιο. Μπορούμε να οργανώσουμε τη διεκδίκηση αυτών που δικαιούμαστε, όπως παροχές υγείας για όλους όλες τις μέρες και ώρες του χρόνου, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν, ακτοπλοϊκή σύνδεση, δρόμους, διαχείριση απορριμμάτων χωρίς επιπλέον χαράτσια, έργα και υπηρεσίες στον τομέα της διαχείρισης υδάτων ώστε να μην πούμε το νερό νεράκι»

Η εκδήλωση έκλεισε με τον υποψήφιο Δήμαρχο Ικαρίας Νίκο Λαρδά να λέει μεταξύ άλλων:

«..Θεωρώ ιδιαιτέρως τιμητική την απόφαση να τεθώ επικεφαλής στην προσπάθεια διεκδίκησης της πλειοψηφίας στον Δήμο Ικαρίας. Αυτή η απόφαση απόκτα ιδιαίτερη βαρύτητα όταν αφορά τον δήμο στον οποίο το ΚΚΕ καταγράφει την μεγαλύτερη εκλογική του επιρροή , αλλά και γιατί η απόφαση αυτή αφορά την διάδοχη ενός από τα εμπειρότερα στελέχη μας με διαδρομή σχεδόν 20 ετών και στους βαθμούς της τοπικής διοίκησης.

Από κει και πέρα η απόφαση αυτή δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω από την σοβαρή ευθηνή που αντιστοιχεί χρέωση σε ένα σοβαρό τομέα δουλειάς, και βέβαια αυτό που θα κρίνει το πόσο αποτελεσματικά θα δοθεί η «μάχη» των εκλογών έχει να κάνει με την συμβολή όλων, όσων μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες και θέσεις, σχετικά με το χαρακτήρα που έχει η ο δήμος και τον ρόλο που μπορούμε να παίξουμε..

Η Λαϊκή Συσπείρωση και τα μέλη της, ποτέ δεν κρύφτηκαν πίσω από τίτλους ανεξαρτησίας. Εμείς δεν ντρεπόμαστε για τις πολιτικές που υπηρετούμε και που έχουν σαν γνώμονά τους, την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών

Δεν εξαγοράζουμε συνειδήσεις, με διάφορες πιέσεις, εκβιασμούς και ρουσφέτια. Το ψηφοδέλτιό μας αποτελείται από ανιδιοτελείς αγωνιστές της προσφοράς και της θυσίας για το συνάνθρωπο και για μια καλύτερη κοινωνία.

ikar1

Οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι νέοι ενωνόμαστε με βάση τα κοινά μας συμφέροντα, προσδιορίζουμε τον αντίπαλό μας, που είναι τα οικονομικά συμφέροντα μικρά και μεγάλα και τα πολιτικά του στηρίγματα. Μ’ αυτούς θα τα βάλουμε δεν μπορούμε με το ένα χέρι να θέλουμε να λυθούν τα προβλήματα στον τόπο μας και με το άλλο να ενισχύουμε αυτούς που τα δημιουργούν» και κατέληξε λέγοντας:

« Το καλύτερο έργο μας δεν παίχτηκε ακόμα… είναι αυτό της λαϊκής συσπείρωσης και δράσης που θα ανατρέπει την αντιλαϊκή πολιτική, που θα πηγαίνει κόντρα στην πολιτική που μετατρέπει τους δήμους σε επιχειρήσεις και ιδιωτικοποιεί Παιδεία – Υγεία, και κοινωνικές υπηρεσίες. Είναι το έργο της ταξικής αντεπίθεσης ενάντια στην ποικιλόχρωμη κυβερνητική πολιτική. Στο έργο που ονειρευόμαστε και σχεδιάζουμε πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος ο λαός και χορηγοί οι αγώνες μας ».