Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δημ. Κουτσούμπας ΕΡΤ: Η κυβέρνηση να λάβει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων αντί να πετάει το «μπαλάκι» στους γονείς (VIDEO)

H κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει την πολιτική που έφερε τα λαϊκά στρώματα «από το κακό στο χειρότερο», ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας συνέντευξη στην ΕΡΤ1, στους δημοσιογράφους Δ. Κοτταρίδη και Γ. Πιτταρά.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γιατί δεν πήρε κανένα μέτρο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων από την αρχή της χρονιάς, ενώ για το άνοιγμα των Λυκείων πετάει το «μπαλάκι» στην ατομική ευθύνη και την καλή πρόθεση μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

Αναφέρθηκε στις πέντε προτάσεις του ΚΚΕ για άμεσα και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, για αραίωση τμημάτων, για υλοποίηση εδώ και τώρα του σχεδιασμού για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, για κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και για να μην γίνουν φέτος προαγωγικές εξετάσεις στα γυμνάσια και τα λύκεια. Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι εάν δεν υλοποιηθούν αυτά τα μέτρα υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί και η επόμενη χρονιά.

Ακόμη μίλησε για την ανάγκη να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας και στήριξης του εισοδήματος των επαγγελματοβιοτεχνών και αυτοαπασχολούμενων, υπενθυμίζοντας ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει σχετική πρόταση νόμου.

Ερωτηθείς σχετικά με εικόνες συνωστισμού σε πλατείες και άλλους χώρους, υπογράμμισε πως το μεγάλο πρόβλημα είναι τι μέτρα παίρνει η πολιτεία, το κράτος για να κατευθύνουν τον κόσμο. Επανέλαβε δε την ανάγκη για ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και για εμβολιασμό του πληθυσμού με όλα τα ασφαλή εμβόλια, προειδοποιώντας ότι εάν δεν ενισχυθούν τα Νοσοκομεία.

Σε σχέση με το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεκαθάρισε πως τα χρήματα αυτά θα κατευθυνθούν προς τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ η εκταμίευση τους θα γίνεται με αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, δηλαδή θα πρόκειται για ένα νέο μνημόνιο.

Αναφορικά με την δολοφονία του δημοσιογράφου Γ. Καραϊβάζ, σημείωσε πως θα πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση, συμπληρώνοντας πως το υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα πρέπει να έχει στο στόχαστρο το οργανωμένο έγκλημα και όχι να καταφεύγει στην καταστολή και στον αυταρχισμό.