Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Διάγγελμα Μητσοτάκη για lockdown: Ο λαός σε καραντίνα για να συγκαλυφθούν οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης

Νέο lockdown διάρκειας ενός μήνα ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.

Αφού άφησε τους εργαζόμενους και το λαό εκτεθειμένους, αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα Υγείας, χωρίς επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων Υγείας, χωρίς ουσιαστικά μέτρα για την προστασία του λαού και της νεολαίας στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ και στα σχολεία, η κυβέρνηση οδηγήθηκε – και πάλι – στην επιβολή καθολικού lockdown.

Αναμασώντας και πάλι το χιλιοειπωμένο αφήγημα της «ατομικής ευθύνης», η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός επιχειρούν να ρίξουν τις ευθύνες στον λαό, στη νεολαία, που τάχα «δεν πειθαρχεί» στα περιοριστικά μέτρα…

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να προλάβει τα χειρότερα είναι σαφής ομολογία ήττας των πολιτικών υποχρηματοδότησης των συστημάτων Υγείας, είναι ομολογία για την ευθύνη που έχει για το γεγονός ότι η ζωή μας είναι σε κίνδυνο.

Ακόμη και σήμερα, εν μέσω έξαρσης του δεύτερου κύματος, η κυβέρνηση κινείται με «πυξίδα» τα συμφέροντα του κεφαλαίου, τη λογική «κόστους-οφέλους» απορρίπτει σταθερά οποιοδήποτε μέτρο ουσιαστικής και άμεσης ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Γι’ αυτό και προτιμά την λύση του lockdown και την επίρριψη των ευθυνών στο λαό, έτσι ώστε να συγκαλύψει τις δικές τις κολοσσιαίες ευθύνες για την κατάσταση που ζούμε.

Αυτό που πραγματικά χρειάζεται να γίνει είναι να κάνει ο ίδιος λαός ένα οριστικό lockdown σε όλες τις πολιτικές καπιταλιστικής διαχείρισης, που θυσιάζουν την υγεία του λαού και της νεολαίας στις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου.

Τι ανακοίνωσε με το Διάγγελμα ο Κυρ. Μητσοτάκης

Lockdown: Ομολογία ευθύνης για το ότι ο λαός είναι στο έλεος της πανδημίας

belogiannis ploumpidis banner