Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΔΙΑΒΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ενάντια στην απαγόρευση του εορτασμού του Πολυτεχνείου (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Διάβημα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση με τις εκατοντάδες υπογραφές από όλους τους χώρους, εκπροσώπων συνδικάτων και μαζικών φορέων, νομικών, δημοσιογράφων, βουλευτών, αιρετών κ.ά. που καταδικάζουν την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη και την καλούν, έστω και τώρα, να την αποσύρει, πραγματοποιήθηκε στη Βουλή.

🔻  Έξω από τη Βουλή βρέθηκαν αντιπρόσωποι Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Σωματείων.

Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από το να γιορτάσουμε με τον τρόπο που γνωρίζουν τα Συνδικάτα τον εορτασμό του Πολυτεχνείου παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, σημείωσε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και πρόσθεσε ότι η ανταπόκριση στις υπογραφές ήταν συγκινητική.

Θα ακολουθήσει διάβημα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 12 το μεσημέρι και αναμένεται απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου για το αν θα δεχτεί την αντιπροσωπεία του κάθε κόμματος που υπογράφει το κείμενο.
Από το ΚΚΕ θα είναι ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Θανάσης Παφίλης Βουλή Πολυτεχνείο 2020Στο κείμενο υπογραμμίζεται ότι είναι μια απόφαση βαθιά αντιδημοκρατική, αλλά και αντισυνταγματική, όπως επισημαίνει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αφού πλήττει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος της συνάθροισης (άρθρο 11), επιβάλλοντας συνολική ανεπίτρεπτη αναστολή της ελευθερίας συνάθροισης.

Θέλουν να τελειώνουν με το μήνυμα του Πολυτεχνείου αλλά δεν πρόκειται να τους περάσει

«Αν φταίει ο κορονοϊός, να πάνε να δουν τα ΜΜΜ που είναι πίτα – σαρδέλες ο κόσμος ο ένας πάνω στον άλλον και που δεν παίρνουν κανένα μέτρο.
Να πάνε στο Μετρό, στα εργοστάσια και τους εργασιακούς χώρους όπου στενάζει ο κόσμος και στενάζει για να μεγαλώνουν τα κέρδη αυτών που στηρίζει αυτή η κυβέρνηση, όπως και άλλες βέβαια. Να πάνε στα νοσοκομεία με τις τεράστιες ελλείψεις και να αφήσουν την υποκρισία και αυτή την ξεφτίλα του ψέματος που λένε στον ελληνικό λαό», σημείωσε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, σε δηλώσεις του έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια του διαβήματος διαμαρτυρίας.

Πρόσθεσε ότι «ξέρουν πολύ καλά και το αποδείξαμε μέχρι τώρα.
Το εργατικό – λαϊκό κίνημα, το κίνημα συνολικά:
Ότι πρώτον έχει φωνή και δεν θα μας φιμώσουν και ότι
δεύτερον σέβεται περισσότερο από την κυβέρνηση και από όλα τα παπαγαλάκια που μιλάνε κατά των συγκεντρώσεων, σέβεται και τηρεί αυστηρά υγειονομικά μέτρα.
Και μάλιστα αυστηρότερα από αυτά που δίνει το πρωτόκολλο. Επομένως, αυτά είναι υποκρισίες.
Η ουσία είναι ότι θέλουν να τελειώνουν με το μήνυμα του Πολυτεχνείου και βρήκαν τώρα ευκαιρία με τον κορονοϊό, αλλά αυτό δεν πρόκειται να περάσει. Και ο ίδιος ο λαός είναι αγανακτισμένος».


ℹ️   H συλλογή των υπογραφών συνεχίζεται 🔻

  • Αντώνης Αντανασιώτης, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, [email protected]
  • Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, [email protected]
  • Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ [email protected]
  • Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ [email protected]