Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Διαδηλώσεις στο Ιράκ: «Σταματήστε να καταστρέφετε τη Συρία όπως καταστρέψατε τη χώρα μας»

Χιλιάδες Ιρακινοί διαδήλωσαν σήμερα σε πόλεις του Ιράκ για να διαμαρτυρηθούν για τα αεροπορικά πλήγματα που διεξήγαγαν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία εναντίον της Συρίας, ενώ ορισμένοι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στην αμερικανική σημαία.

«Σταματήστε να καταστρέφετε τη Συρία όπως καταστρέψατε τη χώρα μας» φώναζε το πλήθος που συγκεντρώθηκε στην πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο της Βαγδάτης, δεκαπέντε χρόνια μετά την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και την μετέπειτα ανατροπή του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσείν, όπως μετέδωσαν φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δεκάδες άνδρες κρατώντας σημαίες του Ιράκ και της Συρίας όπως και γυναίκες με μπούρκα έβαλαν φωτιά στην αμερικανική σημαία φωνάζοντας «όχι στην Αμερική, όχι στον βομβαρδισμό του συριακού λαού».

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων σήμερα στη Βαγδάτη, τη Νατζάφ, νότια της ιρακινής πρωτεύουσας, και της Βασόρας (νότιο Ιράκ), το πλήθος φώναζε επίσης συνθήματα κατά της Γαλλίας και της Βρετανίας.

Υπενθυμίζουμε ό τι οι Αμερικανοί συνεχίζουν να έχουν  στρατιωτική παρουσία στο Ιράκ, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.