Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Διακινητής «οδήγησε» στο θάνατο τρεις μετανάστες – Εφτά τραυματίες

Τρία άτομα σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε, νωρίς το πρωί, στην Εγνατία Οδό, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αλεξανδρούπολη, με κατεύθυνση προς το νομό Ροδόπης.

Αυτοκίνητο με πινακίδες Ιταλίας, που μετέφερεμετανάστες, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να χάσουν ακαριαία τη ζωή τους δύο άνδρες, ενώ μια γυναίκα εξέπνευσε κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Έβρου. Ακόμη ένα άτομο, σοβαρά τραυματισμένο, βρίσκεται στο χειρουργείο αυτή την ώρα, ενώ μεταξύ των τραυματιών είναι και δύο παιδιά, τα οποία νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι τραυματίες κατάγονται από το Ιράκ και τη Συρία και παρελήφθησαν από τον Διακινητή από κάποιο σημείο του Έβρου.

Ο διακινητής, ο οποίος ήταν και ο οδηγός του αυτοκινήτου, φέρεται να επιχείρησε να διαφύγει μετά την εκτροπή του οχήματος, σύμφωνα με τη μαρτυρία μιας εκ των τραυματιών.

ΤΕ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανακοίνωση για το θάνατο μεταναστών σε τροχαίο στην Αλεξανδρούπολη

Ο κατάλογος των θυμάτων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων δεν έχει τέλος, σημειώνει η ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ με αφορμή το θάνατο τριών μεταναστών και τον τραυματισμό εφτά, σε τροχαίο στην Αλεξανδρούπολη.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Η αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής έληξε άδοξα για ακόμα τρεις συνανθρώπους μας. Θύματα ενός πολέμου, για την αντιπαράθεση των ιμπεριαλιστών για το ποιος θα βάλει στο χέρι τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, ποιος θα κυριαρχήσει στο ενεργειακό παιχνίδι, ποιος θα ελέγξει τους δρόμους μεταφοράς της Ενέργειας και των εμπορευμάτων.

Τεράστιες και οι ευθύνες της συγκυβέρνησης, που επιμένει στην εφαρμογή της απαράδεκτης συμφωνίας Τουρκίας – ΕΕ, που έχει οδηγήσει στον εγκλωβισμό στη χώρα μας χιλιάδων προσφύγων. Που έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα τον έλεγχο των προσφυγικών ροών, που εμπλέκει τη χώρα σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι με επίκεντρο τον έλεγχο των ενεργειακών διαδρομών και όχι μόνο και μόνιμα θύματα τους λαούς.

Ο ελληνικός λαός εδώ και τώρα χρειάζεται να απαιτήσει:

– Τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και τη διεκδίκηση του δικαιώματός τους να πάνε στις χώρες που θέλουν, κόντρα στις συμφωνίες και τους κανονισμούς της ΕΕ.

– Αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους, όσο καιρό παραμείνουν στην Ελλάδα, μακριά από μηχανισμούς στημένους και χρηματοδοτημένους από τους ίδιους τους θύτες τους, όπως είναι οι ΜΚΟ.

– Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις και στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια».

Μετάβαση στο περιεχόμενο