Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Διαμαρτυρία στην αμερικανική πρεσβεία ενάντια στα σχέδια αποσταθεροποίησης της Κούβας

Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ, πραγματοποίησε σήμερα ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης ενάντια στα σχέδια αποσταθεροποίησης της Κούβας που επεξεργάζεται και εφαρμόζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

«Αμερικανοί ιμπεριαλιστές, κάτω τα χέρια απο την Κούβα» έγραφε το πανό που σήκωσαν μέλη του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου απέναντι από την αμερικανική πρεσβεία, ενώ επέδωσαν και το ψήφισμα διαμαρτυρίας.

«Οι λαοί έχουν πείρα και μνήμη! Γνωρίζουν ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός! Είναι ο ιμπεριαλισμός και οι δυνάμεις του, που σκορπούν τον πόλεμο και την καταστροφή, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, την προσφυγιά και τη μετανάστευση» αναφέρει ο Ελληνοκουβανικός στο ψήφισμά του και διεκδικεί:

presbeia ipa ellinokoubanikos syndesmos 2

Τον τερματισμό του απάνθρωπου αμερικανικού αποκλεισμού που συνεχίζεται μέχρι σήμερα με ανυπολόγιστες συνέπειες, κοστίζοντας πάνω από 145 δισεκατομμύρια δολάρια σε βάρος του κουβανικού λαού.

Την επιστροφή του εδάφους της βάσης του Γουαντάναμο που παράνομα κατέχουν οι ΗΠΑ.

Την άρση κάθε είδους κυρώσεων και προκλητικών δράσεων, να σταματήσουν κάθε είδους επεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Κούβας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ).

902.gr

che guevara 008