Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Διαφημίζοντας τον δικτάτορα…

Σχόλιο Αλέκος Χατζηκώστας //

Η χορηγούμενη διαφήμιση (ΦΩΤΟ) του βιβλίου για τον δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλο με τον χαρακτηριστικό αλλά και προσβλητικό τίτλο «Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ» έκανε τις μέρες αυτές την εμφάνιση της στο Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Όχι τυχαία, μιας και η θλιβερή επέτειος (21/4/1967) είναι μπροστά μας…

Φυσικά και με αυτό τον τρόπο αποδεικνύεται ότι μπροστά στο προσδοκώμενο κέρδος δεν υπάρχουν ηθικοί – αστικοδημοκρατικοί φραγμοί στο σύστημα που ζούμε.

Αποδεικνύεται επίσης ότι υπάρχει ανάμεσα μας, κόσμος που είναι νοσταλγός της δικτατορίας και που «παραμυθιάζεται» από παρόμοια αντι-ιστορικά «πονήματα» και στους οποίους προφανώς απευθύνεται η συγκεκριμένη διαφήμιση.

Χρέος μας, (ιδιαίτερα) προς τις νεότερες γενιές είναι η αποκάλυψη των πραγματικών αιτών επιβολής της 7χρονης δικτατορίας αλλά και των τραγικών της αποτελεσμάτων σε όλους τους τομείς.

Και φυσικά όσο υπάρχει το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά το φασισμό, το ναζισμό, θα πρέπει μόνιμα να επαγρυπνούμε και κυρίως να παλεύουμε για την ανατροπή του για να μην έχουμε τη σταθερή βάση για «την επώαση του φιδιού»!