Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Διευκρινιστική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής εντείνει τη σύγχυση για νεκρούς και αγνοούμενους – 91 οι νεκροί ή 88;

Να διαλύσει τη σύγχυση για τον αριθμό των νεκρών και των αγνοουμένων  επιχείρησε η Πυροσβεστική μα η ανακοίνωσή της εντείνει τη σύγχυση.

Σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση απόψε το βράδυ, στους 91 ανέβηκε πλέον ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο Μάτι της ανατολικής Αττικής. Ο αριθμός των 91 νεκρών προκύπτει από την πρόσθεση των 87 απανθρακωμένων ανθρώπων και των 4 που σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση κατέληξαν σε νοσοκομεία.

Από την ίδια υπηρεσία στην πρώτη αποψινή ανακοίνωσή της αναφέρθηκε, επίσης, ότι οι αγνοούμενοι, όσοι δηλαδή έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι από συγγενείς τους στην Πυροσβεστική, είναι 25, για την ανεύρεση των οποίων συνεχίζονται οι έρευνες. Από την ιατροδικαστική υπηρεσία έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι τώρα οι σοροί 59 ανθρώπων.

Ακολούθησε διευκρινιστική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, προκειμένου, όπως αναφέρει, να σταματήσει η σύγχυση που έχει δημιουργηθεί.

Στην ανακοίνωση γίνεται έκκληση προς τα ΜΜΕ, μέχρι να ταυτοποιηθούν όλες οι σοροί που βρίσκονται στο νεκροτομείο, να μην προσθέτουν τους νεκρούς με τους αγνοούμενους, καθώς επί της ουσίας, πολλοί από τους φερόμενους ως αγνοούμενοι μπορεί να είναι μεταξύ των νεκρών που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ με τα υπάρχοντα στοιχεία μπορεί ακόμα να δοθεί οριστική απάντηση για τον αριθμό των νεκρών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από την αρχή δηλώθηκαν ότι χάθηκαν στην πυρκαγιά συνολικά 84 ονόματα.

Από αυτούς τους 84 μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί οι 59, που είναι νεκροί. Οι υπόλοιποι 25 παραμένουν ως αγνοούμενοι, δεδομένου οτι συνεχίζεται το μακάβριο έργο της ταυτοποίησης των νεκρών, μεταξύ των οποίων μπορεί να είναι και αυτοί.

Επισήμως, λοιπόν, μέχρι αυτή την ώρα, οι νεκροί είναι οι 59 που ταυτοποιήθηκαν από το DNA, συν τέσσερις που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα νοσοκομεία (σύνολο 63) και υπολείπονται οι 25 που ακόμα είναι υπό έρευνα.