Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Οι αγορεύσεις των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ

Η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, με 68 κατηγορούμενους (την ηγεσία και μέλη της), άρχισε πριν πέντε (5) ολόκληρα χρόνια, στις 20-4-2015 και – ύστερα από σημαντική καθυστέρηση, για την οποία υπάρχουν πολιτικές ευθύνες– οδεύει προς την ολοκλήρωσή της.

ℹ️  Στις πάνω από 400 δικασίμους που πραγματοποιήθηκαν κατέθεσαν εκατοντάδες μάρτυρες και εξετάστηκαν χιλιάδες έγγραφα, φωτογραφίες, βίντεο κλπ.

Τα κρινόμενα αδικήματα είναι η ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, η απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, η απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Αμπουζίτ Εμπάρακ στο πλαίσιο της επίθεσης κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών επίσης στο Πέραμα και πλέον αυτών το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και της διεύθυνσής της από τους κατηγορούμενους της ηγεσίας της.

Δίκη Χρυσής Αυγής

✔️  Για τη διερεύνηση των αδικημάτων της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, εξετάστηκαν και δεκάδες άλλες επιθέσεις της Χρυσής Αυγής σε κομμουνιστές, αντιφασίστες, προοδευτικούς ανθρώπους, μετανάστες σε όλη την Ελλάδα.

Με την καθοριστική συμβολή της Πολιτικής Αγωγής αναδείχτηκαν τόσο η ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής ως κινητήρια δύναμη των εγκλημάτων αυτών όσο και η δομή, λειτουργία και δράση της.

✔️  Κατόπιν της γνωστής, απαράδεκτης και προκλητικής εισαγγελικής πρότασης, δόθηκε ο λόγος στην Πολιτική Αγωγή, η οποία τοποθετήθηκε σε όλα τα παραπάνω, απέδειξε το κατηγορητήριο και κατέρριψε τεκμηριωμένα τόσο την ίδια την εισαγγελική πρόταση, όσο και τους σαθρούς ισχυρισμούς της Υπεράσπισης που η εισαγγελική πρόταση υιοθέτησε.

Στην ομάδα της Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ συμμετείχαν οι Αντώνης Αντανασιώτης, Άγγελος Βρεττός, Ελένη Ζαφειρίου (η οποία συνταξιοδοτήθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης και έτσι δεν μπόρεσε να αγορεύσει), Θόδωρος Θεοδωρόπουλος, Μάνος Μαλαγάρης, Τάκης Σαπουντζάκης και Χάρης Στρατής.

Δίκη Χρυσής Αυγής ομάδα Πολιτικής Αγωγής κομμουνιστών συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ

Εκ των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής: Ελ. Ζαφειρίου, Α. Αντανασιώτης, Χ. Στρατής, Μ. Μαλαγάρης, Τ. Σαπουντζάκης, Θ. Θεοδωρόπουλος  (Πηγή: Eurokinissi)

  • Παραθέτουμε ολόκληρο το περιεχόμενο των αγορεύσεών τους:

info Ατέχνως