Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους φασίστες!

Γράφει ο Νίκος Μόττας //

Πλησιάζει η 7η Οκτώβρη όταν και θα εκδοθεί από το δικαστήριο η απόφαση για τη δίκη της ναζιστικής-εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, η σημαντικότερη σε παγκόσμιο επίπεδο δικαστική διαδικασία για ναζιστικά εγκλήματα μετά τη Δίκη της Νυρεμβέργης.

Έπειτα από πεντέμισι χρόνια και 453 συνεδριάσεις, οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, οι επίδοξοι φονιάδες των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και των Αιγύπτιων ψαράδων, οι τραμπούκοι υμνητές του Χίτλερ πρέπει να πληρώσουν για τις πράξεις τους.

Ναι, η θέση των ναζιστικών αποβρασμάτων είναι στη φυλακή. Τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο «βοούν», για τη ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, η οποία και αποτέλεσε την κινητήριο δύναμη της εγκληματικής της δράσης. Οι δικαστές οφείλουν να δουν και να ακούσουν την αλήθεια – αυτήν την αλήθεια την οποία δεν θέλησε ούτε να ακούσει, ούτε να δει, η εισαγγελέας κ. Αδαμαντία Οικονόμου.

Η καταδίκη, λοιπόν, των Ναζί στις 7 Οκτώβρη είναι μονόδρομος και θα σηματοδοτήσει αναμφίβολα μια μεγάλη νίκη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, αλλά πρωτίστως, μια δικαίωση για την οικογένεια του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα.

Οφείλουμε, ωστόσο, να μην τρέφουμε αυταπάτες. Ο πόλεμος ενάντια στον φασισμό-ναζισμό δεν θα κριθεί στις αίθουσες των αστικών δικαστηρίων.

Σε καμία περίπτωση δε μπορεί ο λαός, η νεολαία, το εργατικό-λαϊκό κίνημα να εναποθέσει στην αστική δικαιοσύνη – σε κανέναν θεσμό του αστικού κράτους γενικότερα – το ρόλο της αντιμετώπισης του φασιστικού φαινομένου. Άλλωστε, όλα αυτά τα χρόνια, παρά τις κατά καιρούς «αντιφασιστικές» κορώνες, το αστικό πολιτικό σύστημα, σε όλο του το φάσμα, καλλιέργησε με διάφορους τρόπους στάση ανοχής απέναντι στη δράση των χρυσαυγιτών.

Στις 7 Οκτώβρη πρέπει να γίνει πράξη η λαϊκή απαίτηση: Οι Ναζί εγκληματίες της χρυσαυγίτικης συμμορίας να μπουν στη φυλακή. Ο φασισμός και ο ναζισμός όμως, ως εγκληματικές ιδεολογίες και πρακτικές, πρέπει να καταδικαστούν από τον ίδιο τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο εργασίας και εκπαίδευσης.

Διότι, σε τελική ανάλυση, το ολοκληρωτικό τσάκισμα του φασισμού-ναζισμού περνά μέσα από την πάλη για το γκρέμισμα του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που γεννά, θρέφει και αναπαράγει το τέρας του φασισμού.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η εισαγγελική πρόταση (Αδαμαντία Οικονόμου) και τι ακολούθησε

Νίκος Μόττας Γεννήθηκε το 1984 στη Θεσσαλονίκη. Είναι υποψήφιος διδάκτορας (Phd) Πολιτικής Επιστήμης, Διεθνών Σχέσεων και Ιστορίας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων (Master of Arts) στις διπλωματικές σπουδές (Παρίσι) και στις διεθνείς διπλωματικές σχέσεις (Πανεπιστήμιο Τελ Αβίβ). Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνόφωνα και ξενόγλωσσα μέσα.